• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Румен Поражанов: Две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума

Румен Поражанов: Две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума

„Две са стадата, в които има констатирана положителна проба за чума. Едното е на баба Дора в Шарково – то е в контекста, че в самото населено място има положителна проба. И в едно стадо в Болярово”, каза земеделският министър Румен Порожанов на пресконференция след извънредното заседание на кризисния щаб в сградата на МВР.

„Ние ще отложим евтаназията, като междувременно цялата дезинфекция, която е необходима на населеното място, ще се извършва при усилен контрол”, категоричен е Порожанов.

Той уточни, че всички налични проби и резултати са качени на сайта на Българската агенция по безопасност на храните.

„Не е тайна, че има проби, за които очакваме резултати. Надяваме се болестта да бъде овладяна в районите, в които е, но ни притеснява ситуацията, която се нагнетява около целия този процес”, каза още Порожанов.

След него говори вътрешният министър Валентин Радев, който обясни, че евтаназията се отлага заради намаленото доверие в някои политически сили.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За ловно стопанство Воден ли става дума?Някой май ще го купува. Ами трябва да се разчисти около него, да се намери работна ръка...

19.07.2018 16:57:34

Анонимен

ВРЕДНА Е БСП И КУРНЕЛА КОЯТО РУШИ ПОСТОЯННО ДОВЕРИЕТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ. ЗА ПРОКУРОР ЩЕ БЪДАТ АКО ПЛЪЗНЕ ЗАРАЗАТА ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА.

19.07.2018 11:02:46

Анонимен

Намаленото или липсващо доверие не е в някои политически сили, а в държавните институции. Всички те са пълни с некомпетентни "партийни калинки", затова не функционират адекватно!

19.07.2018 10:11:53

Анонимен

Нещо не разбрах. В стадото на тази баба има ли заразени животни или не? Министърът говори за зараза в две стада, а после уточнява, че твърдението му е в контекста на зараза в района. Та последно- зараза в района или в две стада? Ако карантината може да спеси от разпространение, включително и незерезените в района животни, какво налага избиването им?

19.07.2018 09:39:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.