• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Кука от теглич е пробила експлодиралата цистерна

Кука от теглич е пробила експлодиралата цистерна

/КРОСС/ Кука от теглич е пробила експлодиралата цистерна. Това обясни министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски, който даде подробности за експлозията в Хитрино. По думите му, при дерайлирането на част от вагоните, кука от теглич е пробила цистерната, която се взриви на гарата в Хитрино, съобщава БНР.

Министърът участва в съвместно заседание на вътрешната и транспортната комисия в Народното събрание. Той обясни, че влакът е тръгнал със закъснение от 13 минути, малко след полунощ, от бургаската гара Дружба, до "Нефтохим".

На гарата в Хитрино е подаден сигнал за отбиване, което означава да намали скоростта до около 40 километра в час . Композицията обаче е минала през първата стрелка с 80 км/ч. Първите пет цистерни минали през стрелката. След това започнало дерайлирането. Куката на деветия вагон пробила десетата цистерна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЕЗХАБЕРИЕ, БЕЗОТГОВОРНОСТ, КОРУПЦИЯ

Защо няма изградена АВТОМАТИЧНА ЛОКОМОТИВНА СИГНАЛИЗАЦИЯ (АЛС), която независимо от машинистите да намали скоростта на опасния влак? Машинистите ли са виновни за БЕЗХАБЕРИЕТО на МТИТС и НКЖИ? Защо се превозват опасни товари с електровози? Кой е отговорен? Защо не се изключва контактната мрежа по жп трасето на влака с опасния товар? Кой е отговорен? Защо не допуснахте международно техническо разследване на катастрофиралия влак с опасен товар? Кой е отговорен? Ако заради топлите си местенца, които видимо пазите с цената на прикриване и омаловажаване на истинските причини за катастрофиралия влак с опасен товар, утре погинат други хора и бъдат разрушени други населени места, КОЙ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЕН? – ОТНОВО МАШИНИСТИТЕ? – МТИТС? – ПРОКУРАТУРАТА? – ГЕРБ? – НКЖИ? – МИЛЧО ЛАБРЕВ?- ИВАЙЛО МОСКОВСКИ? – БОЙКО БОРИСОВ? КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ, АКО УТРЕ ВЛАК С ОПАСЕН ТОВАР РАЗРУШИ НОВА ГАРА, НОВО НАСЕЛЕНО МЯСТО И ИЗБИЕ ОЩЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ? (АЛС дава информация в машината каква е скоростта на движение в междугарието и в гарата. Тя показва какво сочи следващият светофар още преди той да е в полезрението на машинистите. АЛС също така може да намали скоростта на локомотива до разрешената. За съжаление в участъка няма такава система. А защо няма автоматична локомотивна сигнализация, а има престъпна небрежност на НКЖИ за това, че не е предвидена и инсталирана АЛС, предвид че гара Хитрино е в самото населено място? Милчо Ламбрев? ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ, ДОВЕЛА ДО МАСОВО УБИЙСТВО НА НЕВИННИ ГРАЖДАНИ И АПОКАЛИПТИЧНИ РАЗРУШЕНИЯ.) АКО БЕЗОПАСНОСТТА НА ЖП ПРЕВОЗА НА ОПАСНИ ТОВАРИ ЛЕЖИ САМО НА ПЛЕЩИТЕ НА ДВАМА ДУШИ МАШИНИСТИ, ЗНАЧИ ЧЕ НОРМАТИВНАТА БАЗА, СЪТВОРЕНА В МТИТС , Е ГЛУПАВА, ВРЕДНА И ОПАСНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ? ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ, КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА БЕЗОТГОВОРНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЖП ПРЕВОЗИТЕ НА ОПАСНИ ТОВАРИ? ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ?

20.12.2016 12:40:17

1234

Кука, пробила цистерна, предназначена за превоз на опасен товар?! А искрата откъде е дошла, а каква точно е имало в цистерната, защото опасен или отровен газ нищо не значи като обяснение.

20.12.2016 10:45:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.