• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Оставаме само с два изтребителя?

Оставаме само с два изтребителя?

София /КРОСС/ Има реална опасност през месец май да останем само с два изправни изтребителя МиГ-29, което ще постави под въпрос възможността за носене на бойно дежурство. Това съобщи вчера командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев след годишния анализ на ВВС.
„Това е най-големият ми страх. Този проблем е сведен отдавна до ръководството на Министерството на отбраната, както и до предишното, с множество докладни до всички Съвети по отбрана. Явно, проблемът е в намирането на средства. Става въпрос за ремонти на авиационни двигатели и на други агрегати по самолета, които обаче отнемат време. Не само парите са факторът, а времето и технологията. Да, за съжаление оставаме с два самолета.", сподели генерал Радев.
„Това означава, че трябва да се вземат тежки решения. Дали ще прекратяваме дежурството или ще го носим с изключително ограничена, почти нищожна, подготовка на няколко човека. Те няма и как да я водят защото самолетите са на дежурство. Вариант е излитане на тренировъчни мисии и удължаване на тяхната подготовка, което за мен е изключително опасно.", разясни още командирът на ВВС.
Генерал-майор Радев апелира за спешно решаване на този проблем: „Това не е проблем на ВВС. Това не е проблем на Министерството на отбраната. Това е проблем на правителството и на парламента. Това е проблем на нашата международна политика. Това е проблем на лоялността ни към НАТО. Защото истинската лоялност не е да осигуриш условия и да приемеш бойни елементи. Истинската лоялност, съгласно Устава на НАТО, е да гарантираш способности, за да си в състояние на първо място да гарантираш собствения си суверенитет и на второ - да допринесеш за суверенитета на другите, в случай на криза. Наистина очаквам решение на този въпрос. Това са необратими процеси."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.