• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Три столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух, призоваха лично премиера да се намеси

Три столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух, призоваха лично премиера да се намеси

/КРОСС/ Три столични квартала излизат на протест срещу мръсния въздух. Той ще е паралелен и ще се проведе на 19 декември (вторник) от 19:00 часа. Под мотото "Заедно срещу лошия въздух!" ще се обединят кварталите „Красна поляна", „Западен парк" и „Овча купел".

За да се акцентира върху проблема и факта, че той засяга повече от един квартал, протестът ще се проведе паралелно на три места в София - кръстовището на бул. „Никола Мушанов" и ул. „Добротич", кръстовището на бул. „Президент Линкълн" и ул. „Монтевидео" и на бул. „Александър Стамболийски" и бул. „Вардар".

„При норма от 50 µg/m3 в тази част на София редовно виждаме стойности на праховите частици от над 500-600 µg/m3, а понякога дори стойности достигащи 1600 µg/m3. Проблемът се дължи на всекидневното горене на всякакви боклуци, кабели, дрехи втора употреба, черчевета, други отпадъци и силно отровни материали. Праховите частици са само видимата за момента част от проблема (благодарение на доброволно поставени от хората измервателни станции), но още по-голям проблем са останалите токсични вещества, за измерването на които настояваме да се постави официална измервателна станция в района, както и информационни табла в трите квартала, които да информират хората за опасния въздух, който дишат. Настояваме и за засилен денонощен контрол срещу изгаряне на отпадъци и опасни за здравето материали, за което е необходима координация между столичен инспекторат, МОСВ, МВР, МЗ. В тази връзка настояваме лично премиерът като отговорен за тази координация да се ангажира с решаването на проблема. Искаме спешно решаване на проблема, защото това ежечасно разболява нас и нашите деца!", обявиха организаторите на протеста.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.