• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Микрочип помага за по-лесно ин витро

Микрочип помага за по-лесно ин витро

/КРОСС/Микрочип улеснява зачеването ин витро. Новата технология дава надежда на много двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от лекари. Той се прилага в случаите, когато носителят на фактора на безплодието е мъжа. Иновативният метод води до чувствителен ръст на случаите, в които се постига бременност чрез асистирана репродукция.

Почти половината от случаите на проблемно забременяване се дължат на мъжкия фактор. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно.

След това, селектирани по този начин, те се използват чрез микроинжекция. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони, шансът за забременяване се увеличава.

Иновативната техника е разработена от скоро и към момента е въведена само в няколко водещи инвитро клиники в света. Безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми ще даде проф. Д-р Джем Фичиджиолу в София на 5 ноември, пише "Монитор".

Той е един от практикуващите иновативният метод. Часове могат да бъдат записани на телефони 0895 770 869 или 0879 977 401, като двойките трябва да носят и всички напарвени им до момента изследвания.

Близо 250 000 са двойки с репродуктивни проблеми в България, едва половината от тях търсят съдействие от специалист за решаване на проблема.

Причините за безплодие могат да бъдат както от страна на жената, така и от страна на мъжа. При дамите най-често те са свързани с възрастта, прекарани операции и възпалителни заболявания, генетични фактори, наличие на ендометриоза и миома на матката.

При мъжетеа обикновено става въпрос за прекарани заболявания в детството (заушка), проблеми, възникнали в следствие на работата, например работата на шофьорите, възпалителни заболявания и по-рядко генетични фактори. Причината може и да е изцяло на психична основа, като често това се дължи на стреса.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.