• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Тийнейджърите звънят на горещата линия основно с въпроси за любовния си живот

Тийнейджърите звънят на горещата линия основно с въпроси за любовния си живот

/КРОСС/Любовните вълнения, взаимоотношенията с родители и с приятели пораждат най-много въпроси и проблеми сред тийнейджърите, които се обаждат на горещата телефонна линия 116 111, управлявана от Асоциация "Анимус". Линията беше разкрита през 2009-а от Държавната агенция за закрила на детето, с цел подаване на сигнали за деца в риск, както и консултиране на деца и техните родители.

Обажданията са над 10 000 на месец и с всяка година линията става все по-популярна, разказа пред Дарик Кристина Ненова, представител на асоциацията. Телефонът е с денонощно обслужване и напълно анонимен.

Най-честите вълнения и затруднения на младежите, които се обаждат на горещия телефон, са свързани с любовния им живот, обяснява Кристина Ненова.

„Тогава, когато имат въпроси, касаещи, любовния им живот и сексуалните взаимоотношения, тогава, когато за първи път им предстои да имат интимност с някой, или когато имат трудности във връзка, в която вече се намират и имат нужда да обсъдят това с нашите консултанти. Друга много важна тема касае семейните проблеми и взаимоотношенията им с възрастните, родителите и с хората о разширеното семейство", обясни Ненова.

Тийнейджърите търсят съвет по телефона и при затруднения в училище - както в общуването си с определени учители, така и при изучаването на дадени предмети. От Асоциация „Анимус" провеждат кампания под надслов Тийнейджърите говорят, която има за цел да популяризира младежките проблеми, и да улесни развитието на децата. Информация за кампанията може да бъде намерена на сайта на организацията animusassociation.org.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.