• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Столично ДКЦ остана на тъмно заради неплатени сметки

Столично ДКЦ остана на тъмно заради неплатени сметки

/КРОСС/ В столичния 30-ти Диагностично консултативен център е спряно електрозахранването заради неплатени задължения, съобщи БНТ.

Причината е, че предишният управител на центъра е оставил в наследство голям дълг към доставчика на електроенергия.

Моника Чеуз, която отговаря за сектор "Здравеопазване" в столична община, заяви че при добро управление на ДКЦ-тата, няма да се стига до такива проблеми. Тя заяви, че при наличие на проблеми от общината сменят управителя, който е отговорен за дейността на самата структура.

"В 30-то ДКЦ проблемите са наследени от предишния управител. Той е сключил договор с фирма за доставяне на електроенергия. Фирмата не си е получила заплащането и за това е спряла тока, което не е много коректно, когато става дума за лечебно заведение", заяви Чеуз.

Тя даде пример, че и при други ДКЦ-та и болници има проблеми с плащането на тока и парното, но обикновено доставчиците са коректни и има изчаквателна политика.

При проверка е установено, че доктор Витанов, който в момента е управител, е предприел действия, за да започне поетапно да погасява задълженията към фирмата доставчик, но не се е стигнало до консенсус. "Той е реагирал адекватно, тъй като е намерил алтернативен източник на енергия - генератор, който позволява на центъра да работи", коментира Чеуз.

Председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в Столична община д-р Веселин Милев увери, че постоянно се правят проверки във всяко ДКЦ.

"Имаме назначени контрольори към ДКЦ-тата, които на всеки 3 месеца ни изпращат отчет, не само финансов, а и с препоръки. Ние периодично извършваме проверки и викаме за сверяване на резултатите управители и контрольори", допълни общинският съветник.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.