• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Защо МО чака толкова дълго, за да изпрати сапьори в Иганово, пита Манол Генов

Защо МО чака толкова дълго, за да изпрати сапьори в Иганово, пита Манол Генов

Пловдив /КРОСС/ Защо Министерство на отбраната чака толкова дълго, за да изпрати сапьори да разчистват последиците от първия взрив в Иганово. Това ще пита Манол Генов, народен представител от БСП. Смущаващ е факта, че въпреки исканията на Районна прокуратура гр.Карлово още от 23.03.2015г. от министерството изпращат специалисти едва на 30 март и те започват почистване само на външен периметър, което затруднява и работата на следствието и връщането на работниците на работа.
От доклада на прокуратурата става ясно, че забавянето се дължало на практика прочистването да се извършва от частни фирми срещу суми над милион лева, като дават за сравнение прочистването на района на „Петолъчката" след последния инцидент там, което е струвало на фирмата около милион и двеста хиляди лв. Простите аритметични изчисления показват, че такова прочистване от частна фирма би струвало на ВМЗ АД сума над 10 милиона лв. А такива средства предприятието няма. От доклада става ясно, че и размера на сумата и упоритото настояване прочистването да бъде извършено от частни фирми ще бъде предмет на отделна проверка, която трябва да даде отговор дали министерството не е гласяло определени фирми да вземат тези средства.
От бързата работа на следствието и на екипите по разчистване на мястото на взрива зависи работата на над 500 работещи в цеха, а и изпълнението на поръчките на ВМЗ. Предприятието бе започнало да се стабилизира и всяко забавяне би довело до финансови последици, а това от своя страна и до социално напрежение, коментира народния представител.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.