• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Русия спира вноса на храните и за правителствени нужди

Русия спира вноса на храните и за правителствени нужди

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ, с който спира вноса на редица хранителни продукти, внасяни въпреки ембаргото за нуждите на правителството и общините, става ясно от сайта на руското правителство.

Новата забрана обхваща месо и месни продукти, риби, раци, хайвер, мляко и млечни продукти, както и сол и захар. За вноса на тези храни от ЕС, САЩ, Канада, Норвегия и Австралия има забрана от август 2014 година. Ембаргото е в отговор на западните санкции срещу Москва заради анексирането на Крим. Забраната важи до края на 2017 година.

Според Москва всички тези храни могат да бъдат доставени от местни производители, както и от държавите в Евразийския съюз. Нещо повече, забраната за внос ще стимулира местното производство.

Програмата по замяна на вноса в Русия върви с пълна сила. Според коментар на руската информационна агенция ТАСС две години след въвеждането на забраната за внос на храни от Запада, руският пазар се променя. „Сирене има, но не и за гастрономи", пише агенцията.

Руските производители не могат в пълна степен да заместят европейските продукти, а търговците търсят усилено нови източници на обичаните от руснаците храни. Атлантическата сьомга вече идва от Фарьрорските острови, а не от Норвегия, стридите не са френски, а новозеландски и т.н.

Това обаче повишава и цените на храните. Според оценките на анализаторите скариди и други морски дарове са поскъпнали с 50%, съответно търсенето им е намаляло с 20%. За две години цените на храните в Русия са се повишили с 31,6%, допълва още ТАСС.

Превод и редакция: investor.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наистина ,че много пият.Но мога да кажа ,че от раслични нации съм виждал хора по пияни от руснаците и неадвекатни отсякаде.Руснак дори пиян можеш да му имаш доверие но англечанина ,скандинавците направо ужас .Ами германец пиян ако видеш.Те пият ли просто ги отпиши. Руснака щом е за родината всичко ще направи. А къде сме ние ...?

31.08.2016 22:54:35

Каква огромна страна, а не може да си произведе храни. Ватниците са най-некадърните и мързеливи същества на света, дай им да се наливат със спирт и да се въргалят в калта.

30.08.2016 13:09:50

Анонимен

много им се иска на лайнарите но няма да стане ,завирайте си ги отзад скапаните скариди и морски дарове ,да ви стане хубаво и по миризливо

30.08.2016 10:45:02

Русия отива на кино, за радост на цивилизования свят.

30.08.2016 01:22:42

Анонимен

ИСТИНАТА Е, ЧЕ СИЛНО НАМАЛЯВАТ ВАЛУТНИТЕ НАЛИЧНОСТИ И МИНАВАТ НА ОСЕЗАЕМИ ИКОНОМИИ! ВЪРХУШКАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ КАЧЕСТВЕНАТА КОНСУМАЦИЯ, А "КРЕПОСТНИЦИТЕ" - ВЪЛЦИ ГИ ЯЛИ! ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА !

29.08.2016 22:13:33

Осторожно с новие стандарти

В 2012 проверял Украина.Там все било перфектно..Общая божественая охрана..Люди добрие советские..Промишленост и земледелие работали перфектно..Терористи ползовали телепередачи на украинском язике за увреждение людей с помощи машиной иврит.. В магазини только яйца по Евро стандарт опасно увреждали..Нашественики которие уже убивали в Сирия сумели найти техника за полное обемное обсебление на яйца по евростандарт в магазинах..Подобное обемное обсебление увидели и на посолства и консулства в Кишинев и Одеса. В поезд увидел девушки которие имали обемное обсебление от нашественики как и яйца по евростандарт..Все били неадекватние..

29.08.2016 20:54:08

JJIvanov

Правилно полицейская мафия зад плутон которая отвечает за наркотики и разпространяет СПИД много леть вела нагло диверсионная практика..От новие евростандарти пострадали милиони . С помощи камери,обемно проникающая техника СПИД скенери увредила много со СПИД анти Славяни..От етот вариант на СПИД пострадали тежало не только Германия,Дания и Белгия но и Беларусь,Москва ,Киев .. Молочно месние продукти со СПИД обемное увреждение делали на милиони СПИД подобние состояния..//лечение каждой делает за себя..Пострадали много армии из ети СПИД активние продукти ..Белая и мед мафия внушала на медики что СПИД ето только ВИЧ заболевание которое передаьотся только во время половие контакти.. Наоборот моя знакомая получала СПИД подобние увреждения толко когда имела половие контакти с помощи обемно облучени презервативи.Лечилась за минимум 20 часов после увреждение с усиление имунная охрана/работала на перебой/

29.08.2016 20:13:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.