• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Мобилно приложение води борба със загубата на храни

Мобилно приложение води борба със загубата на храни

/КРОСС/Съберете клиенти, които търсят добри сделки, добавете продавачи, които се надяват на минимални загуби, отправете им предложение, на което не могат да откажат и ... успехът няма да закъснее. Така поне се случи с мобилно приложение, което води борба със загубата на храни.

Измислено е от французи. Целта им била да намалят количествата на стоките, които се бракуват като отпадък преди да бъдат купени и използвани. Приложението намерило кратък и ефективен път между ресторантьори, продавачи в хранителни магазини и клиенти, които търсят добри стоки на добри цени.

"Когато се включи приложението, то локализира потребителя и му показва всички продукти, които се продават наблизо", обяснява Раодат Амину.

На по-ниска цена в последната минута, на това залагат продавачите. Според правилата на приложението, минималното намаление на храните трябва да е 15%. Но обикновено се подава на цена 60% по-ниска от нормалната.

Ние, продавачите на хранителни продукти, хлебарите, сладкарите постоянно имаме бързо развалящи се продукти. Всеки ден около 10-20 процента от храната отива в кофата. Това приложение ни помага да не изхвърляме толкова храна, а и трудът ни да не отива на вятъра.

Не става въпрос само за пестене на пари и за търсене на евтини стоки, обясняват създателите на приложението. Тяхната голяма цел е да накарат хората да преосмислят начина, по който консумират храната. Защото само във Франция всяка година тонове хранителни продукти отиват на боклука. И причината е, че не са били продадени в точното време на точната цена, информира БНТ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.