• 13 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8168
  •  GBP / BGN 2.3183
  •  CHF / BGN 2.0287
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Според психолози отдадеността и искреността са висша форма на любов

Според психолози отдадеността и искреността са висша форма на любов

/КРОСС/ „Взаимоотношения и семейство" се оказа изключително вълнуваща и провокативна тема, която беше и темата от февруарското събитие на hOUR SPACE - Общество за психология и психотерапия, част от проекта „Психотерапията е за всеки". Лекторите, които развиха въпроса за комуникацията между партньорите ни увериха, че отдадеността, милосърдието и искреността са висша форма на любов.

Мариела Манева в лицето на гещалт терапевт сподели за етапите на връзката и как психотерапията помага на партньорските отношения. Теодора Гергиранова като семеен терапевт разказа за функциите на семейството, за неговото развитие и как във времето преминава през трудности и изпитания. Сексологът Олеся Ямпольска разкри интересни факти от не безинтересната интимна тема и насочи погледите ни към най-често срещаните проблеми в сексуалния семеен живот и уникалния код на любовта.

След нея гещалт терапевтът Виолета Крумова обърна вниманието ни към изневярата, предпоставките за нея и как психотерапията идва на помощ. Валерия Рачева и Магдалена Данаилова са детски психолози, които ни доказаха, че семейното време и подходът, по който приемаме чувствата на децата са от изключителна важност за тяхното доверие и споделяне.

Много често в съвременните семейства проблемите в отношенията се създават от незнание как да се държим в една или друга ситуация, неразбиране на различията в мъжката и женската природа, игнориране на особеностите на мъжката и женската психика и незнание.

„Всяко семейство е жизнен фактор, който се развива и преминава през кризи. Например твърде големи очаквания от партньора, които водят до разочарование, поява на дете и навлизане в пубертета. Това са части от житейския път, които семейството има да извърви. В такива случаи често насреща идва психотерапевтът, който да консултира и съветва", сподели семейният терапевт Теодора Гергинова.

Докато едни партньори преминават през критични моменти, то други търсят начини да преодолеят проблемите в сексуалната комуникация. 

„Всеки един от нас има своя уникален код, по който ние разбираме, че сме обичани и по който показваме, че обичаме някого. Много често обаче тези кодове не съвпадат и се получава разминаване в разбирането, което води до обиди, отчуждаване и загуба на страстта. А точно натрупаните недоволство и претенции пречат на сексуалното желание в двойката.

Има не малко правила, които спомагат за ефективната сексуална комуникация. От изключителна важност е да не се използват манипулации, обвинения, оскърбления, осмивания и критики. Опитайте се да доверите на своя партньор вашите еротични фантазии и мечти", разказа сексологът Олеся Ямпольская и завърши с думите „Сексуалната задоволеност е основата на щастливото семейство".

Сексуалната етика се изгражда чрез общуване. Важно е да се говори за това, което вълнува всеки от партньорите, от какво се страхуват, какво искат, как и какво харесват и не само в сексуалния живот.
Пиоритет е двойката да създава съвместни хобита, да прекарва време заедно, да посещава концерти, да гледа филми, да пътува. Да получават удоволствие заедно и заедно да се наслаждават на съвместния си живот.

Месечните събития от проекта „Психотерапията е за всеки" са имат символичен вход с благотворителна цел. hOUR SPACE дарява събраните приходи на фондации, сдружения и неправителствени организации, работещи активно в тематиката на дадения месец. За месец февруари средствата от събитието бяха дарени на SOS Център за обществена подкрепа "Шанс", град София на SOS Детски селища България, които работят по програми за подкрепа на семейството и превенция на радялата.

Темата на проекта за месец март 2018 г. ще бъде за женствеността.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.