• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на четири министерства, МС и ДФЗ

Одобрени са вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на четири министерства, МС и ДФЗ

/КРОСС/ Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджетите на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на туризма, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на правосъдието, както и по бюджетите на Министерския съвет и на Държавен фонд „Земеделие".

Без да се увеличава общият размер на утвърдените разходи, в МРРБ се увеличават средствата за четири бюджетни програми, в това число за подобряване на инвестиционния процес чрез усъвършенстване на информационните системи на кадастъра и имотния регистър, подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството.
По бюджета на Министерството на туризма за сметка на бюджетна програма „Администрация" се актуализират разходите в областта на устойчивото развитие на туризма с 548 500 лв. Това дава възможност да се покрие недостигът на средства за извършване на маркетингови дейности за национална туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма.
С вътрешното преструктуриране на разходите по бюджета на МТИТС се намаляват средствата по програма „Административно обслужване, медицинска и психологическа експертиза" и се увеличава финансирането по политиките в областта на транспорта и на съобщенията, електронното управление и информационните технологии.
С преструктурирането на разходите по бюджета на МП неусвоените средства по програма „Следствени арести и пробация" ще бъдат пренасочени към програма „Охрана на съдебната власт".
Промените по бюджета на МС ще позволят да бъде компенсиран недостигът на средства по програмите „Министерски съвет и организация на дейността му", „Координация и мониторинг на хоризонтални политики", „Вероизповедания" и „Други дейности и услуги" за сметка на неусвоени разходи по програмите „Координация при управление на средствата от ЕС", „Осъществяване на държавната политика на областно ниво" и „Администрация".
Компенсираните промени по бюджета на ДФ „Земеделие" обезпечават ресурс за финансиране на разходи за ДДС по одобрени за подпомагане проекти на общини по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" 2007-2013 г. Допълнителните разходи по бюджетна програма „Рибарство и аквакултури" са за сметка на средствата по програма „Администрация".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.