• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Литературата от Иберийския полуостров на фокус в „Софийски международен литературен фестивал"

Литературата от Иберийския полуостров на фокус в „Софийски международен литературен фестивал"

/КРОСС/Най-голямото литературно събитие в България - Софийският международен литературен фестивал - ще очаква своите гости между 25 ноември и 13 декември. Третото издание на фестивала ще бъде посветено на литературата от Иберийския полуостров и обещава срещи с някои от най-нашумелите съвременни европейски писатели и книжни заглавия. През последните две години СМЛФ е бил домакин на над 100 автора от България, Балканския полуостров и Скандинавския север.

Тази година фестивалът ще запази структурата си и ще бъде обособен в две основни части. От 25 ноември до 7 декември ще се проведе предварителната програма, която включва представяния на поезия, дебюти, дискусии, музика, кино и изложби.

За пръв път ще бъде организиран конкурс за млади автори (до 35-годишна възраст) за проза, поезия, есе, илюстрация и фотография на тема „Дуенде, безпокойство, кеф". Поетите Марин Бодаков, Силвия Чолева, Камелия Спасова и художникът Кирил Златков ще изберат 9 автора и 6 визуални произведения, които ще бъдат представени на 25 ноември в интердисциплинарното сценично пространство на Националния дворец на културата - ДНК. Резултатите от конкурса ще дадат и своеобразното начало на Литературния фестивал. За първа година ще бъде създадено и електронно издание на Фестивала, в което ще бъдат поместени близо 50 избрани произведения от конкурса. Те трябва да се изпратят на адрес - office@literaryfest.org между 24 септември и 24 октомври.

Основаната програма на СМЛФ ще е в разгара си между 8 и 13 декември 2015 г. Тази година очакваме над 50 писатели и поети от Испания, Португалия и България, насрочили сме срещи с илюстратори, дискусии, изложби кино програма и разбира се, много богата детска програма.

„Софийският международен литературен фестивал" се организира от Асоциация „Българска книга", в рамките на „Софийския международен панаир на книгата", посещаван всяка година от над 40 000 души.

Основната програма на Фестивала отново ще бъде в Мраморно фоайе на НДК, както и в две нови локации - пространство за съвременен танц и пърформанс ДНК и новото литературно пространство „Перото".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.