• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП предлага по-висока осигурителна вноска в НОИ

БСП предлага по-висока осигурителна вноска в НОИ

/КРОСС/ БСП иска широк дебат с всички политически сили за икономико-социалния модел на развитие на страната в следващите години - това стана ясно от думите на бившия икономически министър Драгомир Стойнев, който участва в семинар на левицата в Пловдив. Според него кабинетът на Пламен Орешарски е стабилизирал икономиката, но не е оцелял политически.

Социалистът припомни, че дефицитът, постигнат от предишното управление към декември 2013 г., е 1,7%, а фискалният резерв в края на юли 2014 г. е достигнал 9 млрд. лева. Освен това, предишната власт размразила социални плащания и разкрила 50 хиляди нови работни места за пет месеца. Отпуснати били 160 млн. лв. за реформа в Спешната помощ.

На този фон кабинетът „Борисов 2" увеличава рисковете за икономиката и представя най-слабата управленска програма за последните 20 години, посочи Стойнев. Управленска програма е най-слаба в частта за инвестициите, но все пак сме доволни, че и те започват да осъзнават ролята на реиндустриализацията, допълни бившият икономически министър.

Програмата на ГЕРБ е програма на имитации, посочи Корнелия Нинова. Тя предвижда разкриването на едва 12 200 работни места и преквалификацията на 46 хиляди души. Настоящите пенсии са неадекватни и трябва да се актуализират, каза Нинова. 

Червените са за увеличаване на процента на осигурителната вноска за първия стълб между 1 и 2 процента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

a da vi namalqt deputatskite zaplati napolovina i premahnat partiinite subsidii nqma li da e po dobre bokluci kradlivi

01.02.2015 16:54:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.