• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Лили Маринкова е уволнена от БНР

Лили Маринкова е уволнена от БНР

/КРОСС/ Лили Маринкова е била уволнена от БНР след скандал пред голяма част от хората в програма „Хоризонт", съобщава „24 часа". „Не мога да говоря сега", каза Л. Маринкова, потърсена за коментар по случая.

„Освободил съм директора на програма „Хоризонт" и съм назначил нов. Освен това, като директор на програма „Хоризонт", тя е отговорна за нея, а програмата не е такава, каквато трябва да бъде" - така генералният директор на БНР Александър Велев обясни уволнението на Лили Маринкова пред „24 часа".

Известната журналистка е освободена от работа поради навършване на пенсионна възраст. Тя има навършени 62 години.

Л. Маринкова няма да води вече Неделя 150", но предаването не спира, ще го има още тази неделя, но с друг водещ. Голяма част от водещите са на ротационен принцип", каза Велев.

В средата на април 2015 г. Л. Маринкова беше назначена от Управителния съвет на БНР за директор на „Хоризонт" на мястото на Васил Чобанов. Преди това тя бе главен продуцент на държавното радио и водеше предаванията „Разговор с Вас", „Хоризонт преди всички" и „Неделя 150". Носител е на наградите „Репортер на годината", „Сирак Скитник" за радиожурналистика и на Голямата награда на Българската медийна коалиция за цялостен принос към независимостта на медиите и утвърждаването на принципите на гражданското общество.

Телевизионната й кариера е свързана с Ефир 2 на БНТ в най-интересните години на прехода и предаванията „Открита линия" и „Очевидци". По-късно води авторското предаване „Вън от рая" по Канал 3.

Васил Велев е новият директор на програма „Хоризонт". Той ще бъде на тази позиция от утре, 7 юни, съобщи БНР. Велев е журналист с повече от 30-годишен опит в електронните медии. Започнал е като репортер в БНР. Работил е като новинар, редактор и водещ на нощния блок. След конкурс през 1999 година заминава на работа в българската редакция на Би Би Си. В последните три години е подготвял радио журналисти в Тайланд, Малдивите, Филипините.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най-после!

06.06.2016 22:49:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.