• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Повече от 20 организации станаха партньори на програмата „Ново поколение“ през 2018 г

Повече от 20 организации станаха партньори на програмата „Ново поколение“ през 2018 г

/КРОСС/ Ръководителят на Россотрудничество Елеонора Митрофанова връчи над 20 сертификата на партньорите от програмата „Ново поколение 2018 г"
Много от тях вече имат опит в работата си с Россотрудничество, сред които са Съветът на Федерацията, Росмолодеж, Съветът на младите дипломати към Министерството на външните работи на Русия, Международната информационна агенция "Днес Русия", Алтайският държавен университет, ЦАГИ на името на Жуковски. Други станаха партньори на програмата за първи път, например Научноизследователски център „Курчатовски институт", Московския архитектурен институт, Координационния съвет на Байкалския образователен форум.
Обобщавайки годината, ръководителят на Россотрудничество отбеляза ползотворното сътрудничество на Агенцията и партньорите по програмата „Ново поколение" през 2018 г., благодарение на което 1004 души от 101 страни в света взеха участие в повече от 30 международни събития в Русия. Така учениците от „новото поколение" станаха участници в Международния младежки образователен форум „Евразия „ (в Оренбург), в Всеруския младежки образователен форум „Таврида", във Втория глобален форум на младите дипломати (Сочи), в Международния конгрес на младежките парламенти в Държавната дума на Руската федерация (в Москва).
Особеност на тази година е засилването на взаимодействието с международните общности в областта на науката и медиите.
По този начин представители на средствата за масова информация от различни страни участваха в четири училища за журналисти SputnikPro, Каспийския медиен форум, лекционна зала за млади журналисти от чужбина Russia Beyond и събития на Руската академия на радиото.
Научният блок на участниците беше представен в рамките на форума по химия, Международната конференция на младите учени в аерокосмическата област (на мястото на Централния аерохидродинамичен институт на името на професор Н. Й. Жуковски) и Курчатовското младежко научно училище за ядрени специалисти.
Россотрудничество отбелязва нарастващата популярност на програмата сред чуждестранните младежи - през 5-те години на неговото прилагане броят на участващите страни се е увеличил 10 пъти, а броят на заявленията за следващата година вече са надвишили лимита на квотата.

Според Е. Митрофанова следва да се подобри по-нататъшната работа с участниците в програмата, които вече са посетили Русия. Също така в предложенията на Агенцията е разширяване на възрастовата граница на участниците в програмата (в момента тя е за 25-35 годишни), както и възможността да посещават Русия в рамките на програмата многократно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.