• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Жълт код за силен снеговалеж в четири области в страната

Жълт код за силен снеговалеж в четири области в страната

/КРОСС/ Предупредителен жълт код за силен снеговалеж е в сила за днес в четири области в Северна България. Това са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където се очаква да се образува нова снежна покривка от около 10 см.

Всички автомагистрали и първокласни пътища в страната са отворени за движение.

Заради снеговалежа вчера е ограничено движението единствено за тежкотоварни автомобили над 12 тона за прохода Троян - Кърнаре, Предала и пътя Девин - Михалково. Това каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Денислав Пейчев от ситуационния център на Пътната агенция. Движението по АМ "Тракия" е нормализирано след вчерашния инцидент, допълни той и отправи призив към шофьорите:

"Съветваме шофьорите наистина да карат много внимателно при зимни условия. Пътищата са отворени, проходими, но трябва наистина да са подготвени, трябва да имат заредени резервоари, заредени телефони, добри чистачки и най-важното - да карат внимателно и да спазват указанията на "Пътна полиция", защото в момента в не малко части от Западна и Северна България има сериозен снеговалеж, като снежната покривка достига 30 см на места".

Пътищата в Ловешко са проходими при зимни условия. На места има заснежени и заледени участъци. Някои четвъртокласни пътища и някои улици в града все още не са почистени. Няма места в областта без ток и вода.

Във Враца обстановката се нормализира. Пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Няма места в областта без ток.

Пътната обстановка в Кюстендилския регион се нормализира и пътищата са проходими след обилния снеговалеж, съобщиха от Областното пътно управление. Вчера за часове беше затворен пътят Кюстендил - Дупница заради аварирал снегорин и заседнал автовоз.

Децата, които снощи бяха блокирани на хижа "Алеко", вече са по домовете си.

От Столичната община съобщиха, че през нощта екипи на снегопочистващите фирми са обработвали улици във всички райони на София. Почистват се и спирките на градския транспорт, както и подлезите. През деня екипите ще наблюдават опасните и стръмни участъци в града и ако е необходимо, те ще се обработват отново.
Заради мъгла видимостта е намалена до 100 метра в района на Русе. Видимостта е до 150 метра в района на Шипка. Възстановено е движението през проход "Предела" за всички превозни средства.

Нов 24 км участък от магистрала "Струма" ще бъде пуснат за движение днес. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков ще открият трасето от Кресна до Сандански.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.