• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

10 години специализирано звено за разследване на произшествия и инциденти в транспорта

10 години специализирано звено за разследване на произшествия и инциденти в транспорта

/КРОСС/В Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията беше отбелязан 10-годишният юбилей от създаването на специализираното звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

През 2006 се създават първите две структури за разследване на инцидентите в морския и железопътния транспорт, а на по-късен етап се създава и звеното, занимаващо се с произшествията във въздушния сектор.

През тези 10 години от тяхното създаване, те се утвърдиха като независим разследващ орган със 100 % ефективност на своята работа. Една от функциите, която изпълняват е изготвянето на регулярни доклади с препоръки за безопасността, с цел недопускане на други произшествия в бъдеще.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ВЕРВАЙТЕ!

Няма по-големи лъжци от лъжците в МТИТС! Няма и такова специализирано звено по три вида транспорт едновременно. Има създаден портал за корупция наречен Дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт” с директор бивш военен въздухар, летял единствено като щурман ( летящ цървул от врачанското село Търнава), „разбирач” по всички видове транспортни произшествия, довел министъра до под кривата круша, но умеещ да накисва подчинените си когато е необходимо да отговаря за безумните си разпореждания, манипулации, действия и бездействия довели до стартиране на наказателна процедура на Европейската комисия срещу България през януари 2016 г (EU PILOT Ref. No 8220/16). Самата създателка на портала за корупция, която е едновременно и политическо лице – началник на политическия кабинет на министъра, и държавен служител – директор на дирекция „Правна” и тъпче правото пред очите на цялото министерство чрез очевадния конфликт на интереси в продължение на две години, заложи предпоставките и за гореспоменатата наказателна процедура, и за предишна такава в същия портал за корупция, създаден от нея самата през 2008 г. За три от специализираните звена в портала за корупция има две започнати наказателни процедури. Това е резултатът, засега, от саботажа на високо директорско ниво. Министърът, разбира се, е непричом! – Ни чул, ни разбрал! Ако ЕК направи проверка и на третото специализирано звено най-вероятно ще има още една стартирана наказателна процедура на ЕК срещу България. Но лъжците от МТИТС внушават на българския данъкоплатец, който изплаща заплатата на жалкия въздухар-директор на създадения портал за корупция и саботаж, че имало някакъв уж независим разследващ орган(!) с някаква бълнувана 100% ефективност! За по-голяма наглост не се сещам!

03.06.2016 17:44:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.