• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ с участие и в коледния фермерски пазар в София

Кампанията на БНТ2 „Купувам българско“  с участие и в коледния фермерски пазар в София

/КРОСС/Повече от 70 производители вземат участие в Коледния фермерски пазар, който бе открит днес (18 декември) в София. Партньор в организирането и активен участник за пореден път е кампанията на новините на БНТ 2 „Купувам българско".
Съвместно със Столична община, „Пазари Юг", „Хранкооп - София" и Фондация „Биоселена", инициативата на БНТ2 дава възможност на производители на местни продукти, храни и занаятчийски изделия да достигнат по-лесно до потребителите в навечерието на празниците. Екипът на БНТ2 представя и фотоизложба, отразяваща различни етапи от кампанията „Купувам българско", която вече обхвана стотици производители в цялата страна.
И тази година инициативата на обществената телевизия отправя призив към българите да предпочетат за празничната трапеза традиционни български продукти. Коледният фермерски пазар е добра възможност за богат избор на разнообразни продукти и директен контакт с производителите. Журналисти на БНТ2 вече представиха възможностите на кампанията за родните производители и фермери и на коледните базари в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.
През отминаващата година със съдействието на Министерството на земеделието и храните кампанията „Купувам българско" насочи вниманието си към производителите на екологично чисти и традиционни български продукти. В рамките на това партньорство в 23 български града бяха организирани и пазари, които дават възможност на местните производители да достигнат до широк кръг потребители. БНТ 2 активно участва и популяризира събитията от инициативата на земеделското ведомство.
Мащабната кампания на БНТ2 „Купувам българското" позиционира обществената телевизия като медиатор между интересите както на потребителите, така и на производителите. От стартирането на инициативата над 10 000 000 стикера, с които се отличават фирмите включили се в кампанията. Символът „Купувам българско" върху стоките е гаранция за качеството и произхода на суровините.
Участниците в Коледния фермерски пазар в София изразиха своето желание и готовност да участват в подобни инициативи си пожелаха подобни временни търговски центрове да бъдат организирани ежеседмично.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.