• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Смилов: Реалността често се е оказвала по-различна от данните на социолозите

Смилов: Реалността често се е оказвала по-различна от данните на социолозите

/КРОСС/В данните, с които вече трета агенция ни залива, си проличават много ясни общи тенденции. Има две хипотези. Така Даниел Смилов коментира оповестените резултати от проучванията на обществените нагласи на агенциите "Сова Харис" и "Медина", както и на Института за модерна политика. 

Във Фейсбук профила си Смилов посочва: 

Първата е, че тези тенденции са характерни и за реалността. Но реалността често се е оказвала по-различна от данните на точно тези агенции. Втората хипотеза е, че източникът на техните изследвания е един и същ: уважаваният социологически консорциум „ВАНГА" - (Всенародна Агенция за Необорими Готови Анализи). Според матриците на този първоизточник:

1) Тъй като нещата са зле за БСП, ДПС и техните инженерни производни, те трябва да са зле и за всички останали, както и за страната като цяло;
2) Следователно ни чака нестабилност;
3) Най-малкото ни чака много труден парламент, в който няма да влезе само този, който не е поискал. Минимум осем партии тичат с реални шансове за НС;
4) Ако съберете БСП, ДПС и техните производни (от рода на ББЦ, АБВ, АТАКА и пр.) задължително ще получите около или малко над 50%;
5) Това е така, защото нещата са лоши - иначе същите щяха да получат доста над 50%;
6) Важното е, че без тях - БСП, ДПС и производни - никакво правителство няма да може да се състави;
7) А най-малко такова с участието на РБ;
8) Затова сборът от резултатите на ГЕРБ и РБ е винаги по-малко от 120 места;
9) За по-сигурно, по-малко от 115 места;
10) А най-добре, по-малко от 110 места;
11) Това всичко е така, защото за да са добре нещата, трябва и БСП, ДПС и т.н. да са електорално-политически добре;
12) Това го показват социологическите данни;
13) А и самата Ванга, според която трябва да държим винаги за Русия;
14) Която за нас не може да бъде заплаха;
15) Дори когато анексира територии и извършва агресия в близост;
16) Но това се доказва с други социологически проучвания.

Консорциумът „ВАНГА" ще се вихри поне още цяла седмица.

Тогава Алфа Рисърч ще излязат с техни данни. Междувременно и други агенции извън консорциума може да дадат някакъв "reality check".

А сега малко по-сериозно - пише още Смилов. - Политическата логика противоречи на общите тенденции, които трите изследвания чертаят. Първият неоспорим факт е сериозното разочарование от БСП и ДПС. По отношение на БСП това си пролича ясно на евроизборите. По отношение на ДПС този факт си проличава не толкова в загуба на електорат, а в превръщането им в неприемлив коалиционен партньор. Трите изследвания искат да ни убедят, първо, че отливът на гласове от БСП и ДПС ще е ограничен и второ, че отлятите гласове ще отидат към техни производни и сателити - ББЦ, АТАКА, АБВ. Възможно е, но е малко вероятно. ББЦ самата е в спад заради загубата на патрон и дискредитацията си около скандалите КТБ. А и защо хората да дадат гласа си на производни на тези, от които са се разочаровали.

Вторият неоспорим факт е умората на хората от липсата на стабилно управление. Това ще даде бонус на първата партия и на естествените й коалиционни партньори за сметка на техните опоненти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Десните "ителектуалци" - всичколози", като пичът на кадрото, са изпаднали в много тежко състояние. Напънало ги едно силно разстройство и са получили склеротичен шок. Сега са забравили къде да се отърват от "нещото" и карат директно в гащите! Така става, когато се захващат с неща, които не разбират, а са ги лапали, като патета горещи _айна по курсовете, които им организират едни отвъдокеански идиоти. А що се отнася до разумни хора, дал Бог, но проституиращите медии се занимават с всичко друго, например ежедневно показване поредната простащина на тиквата или неговите тиквенца, коя от кого е била ... и колко е била разкрепостена, с поредните кражби и задължително лъжи, лъжи, лъжи. Това принуди дори бившият министър на финансите при Роналд Рейган, Пол Робъртс да нарече проституиращи западните медии. Ако някой си въобразява, че нашите малоумия, техни колеги, са по-различни, е изпаднал в тежка заблуда. А сега вижте, кое от тези мурафети не прилага "десният демократичен пишман интелектуалец" ! Този пич винаги лъже като всички такива "проституиращи интелектуалци" от наше село. Няма нещо за което да са пледирали през изминалия вече четвърт век и то да не се оказало чурк и боклук. Не необходимо да се посочва списъкът, те, понеже са глупаци, сами сочат некадърните си "постижения" с подобни болумачи! Те са като бръмбарите! Който ги е послушал все до _айната са го завели. Амин.

04.09.2014 18:06:28

Анонимен

До долния , то тикви достатъчно в България, няма умове, просто ги няма. БСП се изложи с този преференциален вот , сега беше момента да се обнови тази партия и да потегли народа напред. Който иска демокрация да въведе 3% преход за депутати. Ще видите какво се казва гласуване и очистване.

04.09.2014 16:30:54

Анонимен

На български казано-ГЕРБ печели и тези избори !

04.09.2014 15:47:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.