• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Чобанов: Прокуратурата може да се използва като бухалка, за да се извършат определени репресивни действия

Чобанов: Прокуратурата може да се използва като бухалка, за да се извършат определени репресивни действия

София /КРОСС/ Три месеца срещу главния редактор на разследващия сайт „Биволъ" - Атанас Чобанов, беше водено наказателно производство за набедяване, което тези дни беше прекратено, като противозаконно. Поводът за производството стана журналистическо разследване за бившия министър на инвестиционното проектиране - Иван Данов, който в предишен период от живота си е получавал неправомерно помощи за безработен във Франция. Установено е, че това се е случвало наистина, но давността на тези деяния е изтекла. Атанас Чобанов изрази съмнение, че повдигането на досъдебно производство срещу него е било с цел сплашване, тъй като редакцията на сайта в този момент е работела по ключови данни за „Булгартабак":
Това как е разпределена баницата с приватизацията на „Булгартабак", където са замесени и Пеевски, и Бойко Борисов, и Ахмед Доган.
Чобанов заяви още, че това дело показва как прокуратурата може да се използва като бухалка, за да се извършат определени репресивни действия.
Давността се спира, когато започне досъдебно производство, т.е прокуратурата може да прави проверки, да ги удължава, да тупка топката, предварителни проверки, и това не влияе на давността. Този механизъм с предварителни те проверки се използва да бъдат буквално мачкани наказателни производства, които трябва да се образуват, имат всички данни, но прокурорът решава, че му трябват още неща. Прокурорът, който е водил това дело, е сменен с Боряна Пецова, след като почти го е довършил. Имало е възможност да се започне досъдебно производство срещу Иван Данов, но в един момент стават някакви загадъчни размествания в прокуратурата, отново минава на случайно разпределение, попада при прокурорката, която прекрати преписката на Делян Пеевски и т.н. В един момент се прекратява с аргументите, които е изложил Иван Данов. След това отива в Апелативна прокуратура, там чакат още няколко месеца да изтече давността ...няма вече възможност да бъде повдигнато обвинение и нещата спират. След това на мен ми образуват досъдебно производство като наказателна акция - разказа Атанас Чобанов в „Преди всички", като добави, че е поискал да се запознае с мотивите на прокурора по делото.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.