• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Промишленото производство през май намалява с 2.0%, в сравнение с април

Промишленото производство през май намалява с 2.0%, в сравнение с април

/КРОСС/ По предварителни данни през май 2016 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни , намалява с 2.0% в сравнение с април 2016 година.
През май 2016 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е регистриран спад от 3.3% спрямо съответния месец на 2015 година.

Месечни изменения
През май 2016 г. намаление спрямо предходния месец е регистрирано в преработващата промишленост - с 3.5%, и в добивната промишленост - с 1.1%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено увеличение от 3.1%.
По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на превозни средства, без автомобили - с 18.5%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 14.3%, производството на напитки и производството на тютюневи изделия - по 14.2%, обработката на кожи, производството на изделия от обработени кожи без косъм - с 8.3%. Ръст е регистриран при: ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 4.7%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 3.9%, производството на хранителни продукти - с 2.3%.

Годишни изменения
На годишна база спад на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в добивната промишленост - с 4.2%, в преработващата промишленост - с 3.7%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.7%.
По-значително намаление в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при: производството на тютюневи изделия - с 48.2%, производството на основни метали - с 23.5%, производството на превозни средства, без автомобили - с 15.6%, производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 12.5%. Увеличение е отчетено при: производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 18.1%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - със 7.1%, производството на химични продукти - с 5.6%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4.5%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.