• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

НСИ: През октомври индексът на промишленото производство намалява

НСИ: През октомври индексът на промишленото производство намалява

/КРОСС/ По предварителни данни през октомври 2017 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, намалява с 0.6% в сравнение със септември 2017 година. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ).

През октомври 2017 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 2.8% спрямо съответния месец на 2016 година. През октомври 2017 г. намаление спрямо предходния месец е регистрирано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.5%, и в добивната промишленост - с 2.8%, а увеличение е отчетено в преработващата промишленост - с 0.1%. По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 13.5%, обработката на кожи; производството на обувки и други изделия от обработени кожи без косъм - с 5.9%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 3.8%, производството на химични продукти - с 3.7%. Спад е регистриран при: ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 14.6%, производството на лекарствени вещества и продукти - със 7.5%, производството на тютюневи изделия - с 5.4%, производството на превозни средства, без автомобили - с 4.7%.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 5.5%, и в добивната промишленост - с 4.3%, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 8.8%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при: производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение - със 17.1%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 15.8%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 15.2%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 13.4%. Намаление е отчетено при: производството на тютюневи изделия - с 14.0%, производството на облекло - с 8.9%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 8.0%, производството на мебели - с 5.8%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.