• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Разбиха брутална група за изнудвания

Разбиха брутална група за изнудвания

/КРОСС/ Специализираната прокуратура и ГДБОП извършват действия по разследването на организирана престъпна група за изнудвания, в т.ч. чрез заплахи и физическо насилие, действаща на територията на Бургас и Бургаска област.

Информация за хода на досъдебното производство ще бъде предоставена след приключване на процесуално-следствените действия, съобщиха от Специализираната прокуратура.

По неофициална информация на NOVA до този момент са арестувани петима души, сред които и собственик на голяма охранителна фирма. Част от задържаните се намират в сградата на ОД на МВР в Бургас.Специализирана полицейска акция тече в момента в Бургас. Полицаите са завардили входовете и изходите на града. В акцията участват служители на Криминалната полиция при ОДМВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщиха за от полицията.

В района на ОДМВР е извършен арест на шефа на охранителната фирма VTA Николай Мечков. Според свидетели тази сутрин той е бил извикан заедно с адвоката си за справка на бул. "Христо Ботев" 46. Офисът на охранителната фирма се намира на около 200 метра нагоре по булеварда, съобщава "Флагман". На излизане от дирекцията Мечков и адвокатът му внезапно са били връхлетени от спецполицаи с качулки.

Той е първият от прибраните. От близо 2 месеца Мечков не бе забелязван да паркира черния си джип Мерцедес пред своя офис на бул. "Христо Ботев" 79. Той предпочиташе да избягва публични прояви. Фирмата му обаче охраняваше голям брой увеселителни обекти и заведения за обществено хранене по Южното Черноморие. Това е първата специализирана операция на ст. комисар Радослав Сотиров от деня, в който през миналата седмица оглави ОД на МВР-Бургас.

Служителите му очакваха светкавични рокади и уволнения на началници на РУП и сектори, но явно приоритет на новото ръководство ще е дейността на организираната престъпност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.