• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Медицински надзор спешно проверява случая с починалото 1-годишно момченце в Плевенската болница

Медицински надзор спешно проверява случая с починалото 1-годишно момченце в Плевенската болница

/КРОСС/ Изпълнителна агенция „Медицински надзор" проверява случая с починалото в Университетската болница „Д-р Георги Странски" едногодишно дете в Плевен, потвърди пред журналисти в Народното събрание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев:

"Дал съм им съответен срок, незабавно да ми бъде докладвано, за да мога да взема съответните решения. Срокът ще бъде може би една седмица, защото искаме нещата да бъдат прегледани, както трябва. Не искам прибързано и некачествено да си свършим работата. Изпълнителна агенция "Медицинска надзор" вече започна своята работа".

Родителите на едногодошното момченце от Ловеч са подали молба за ексхумация на тялото, за да се изяснят причините и да се потърси наказателна отговорност. В болницата е започнала спешна проверка. Говорителят Момчил Цветков каза:

"Детето е пристигнало вечерта в събота след лечение в частни болници в много тежко състояние. Въпреки всичко, което направиха лекарите - незабавни вливания, корекция на алкално-киселинен баланс, не можахме да го спасим. То е дошло при нас почти на четвъртия ден от заболяването си, а такива заболявания са много опасни за децата".

Окръжната прокуратура очаква спешен отговор от Апелативна прокуратура по повод отвода на прокурора по случая. Според окръжния прокурор Ваня Савова.

"Днес е осъществена връзка с Апелативна прокуратура -Търново. В момента се изготвя съответният акт и ще се прецени дали самоотводът е основателен, след това ще бъде преценено дали веднага трябва да бъде образувано производство с оглед спецификата на случая, но в нашата прокуратура няма никакво забавяне".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.