• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Прокуратурата тиражира част от доказателствения материал срещу Николай Малинов

Прокуратурата тиражира част от доказателствения материал срещу Николай Малинов

/КРОСС/ Прокуратурата за пореден път тиражира доказателствен материал срещу лице, срещу което се води разследване. В прессъобщение до медиите този път магистратите разпратиха доклад на руски език, намерен в компютъра на Николай Малинов - председател на НД Русофили, срещу когото се води разследване за шпионаж.
В съобщението до медиите пише следното " Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК). Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност". Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават."

Ето и факсимиле на въпросната докладна записка.

В сряда пред камерата на NOVA Малинов обясни какви са връзките му с генерал Решетников и Константин Малофеев. Отрече обаче да е получавал пари от тях, както и да е шпионирал в полза на Русия.

Откритата докладна, на руски език, за създаване на партия и телевизионна мрежа, които да пропагандират промяна на геополитическите нагласи на българите, председателят на движение „Русофили" обясни така: „Да си направиш партия, е в рамките на закона. Да си направиш неправителствена организация, или медиен пул, да защитаваш своите идеали, е в рамките на закона".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И това са доказателства?! Тези са откачили окончатено! Боже, пази България от такова правораздаване!

13.09.2019 09:13:24

Анонимен

Съдейки по публикуваното, ако го приемат по какъвто и да било начин като доказателство, нямат никакво основание да предявяват обвинения в шпионаж. Ако това не е доказателство, но разполагат с други убедителни такива, защо не открехнат завесата, за да стане ясно че имат основания за обвиненията и съответно за задържанията. Подобно действие изглежда не просто непрофесионално, но дори глупаво. Ако Малинов е наистина шпионин, дали ще разчита единствено на легални канали за да изчезне? В такъв случай какво е основанието да бъде пуснат под гаранция. И обвинението и действията след задържането изглеждат необосновани и не съвсем адекватни. все пак обвинението е сериозно и се очаква проява на професионализъм.

12.09.2019 14:39:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.