• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Проверка на прокуратурата установи: Хората нямат свободен достъп до плажовете

Проверка на прокуратурата установи: Хората нямат свободен достъп до плажовете

София /КРОСС/ Редица нарушения на закона за устройство на Черноморското крайбрежие при поддържане и управление на морските плажове от страна на концесионерите и наемателите, е констатирала проверка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, възложена от Върховната административна прокуратура /ВАП/.
Сред констатациите от проверката са, че свободният достъп на гражданите до плажовете на българското Черноморие е възпрепятстван. Общата площ на преместваемите обекти и съоръжения, надвишава площта, посочена в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Платените плажни зони надвишават като площ безплатната площ за разполагане на плажни принадлежности, което е в нарушение на утвърдените от министъра на регионалното развитие схеми. Негативни са констатациите и по отношение на дейностите, свързани със здравно и медицинско обслужване на гражданите, с обезопасяване на прилежащата акватория и със санитарно-хигиенната поддръжка и водноспасителната дейност, отбелязват от прокуратурата.
До момента е констатирано, че МРРБ изпълнява ефективно задълженията си във връзка с организиране на процедури по осъществяване на контрол и мониторинги по спазване на законността по управление и поддържане на морските плажове. Задълженията на МРРБ обаче включват и търсене на административно-наказателна отговорност и издаване на наказателни постановления в случаите, в които законът е предвидил това, посочват от прокуратурата. ВАП предлага налагане на санкции, а МРРБ трябва да уведоми прокуратурата за тях в едномесечен срок.
По отношение на морския плаж "Корал", ВАП е протестирала 10 строителни разрешения пред РДНСК. До момента съдът е уважил четири протеста на прокуратурата, очаква се произнасяне и по останалите случаи, пише в съобщението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.