• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Прокуратурата е получила 119 сигнала от граждани заради случая „Арена Армеец”

Прокуратурата е получила 119 сигнала от граждани заради случая „Арена Армеец”

КРОСС/ Прокуратурата е получила 119 сигнала от граждани, прекарали денонощие в зала „Арена Армеец" без право да излизат. Те сезирали прокуратурата, че са били противозаконно задържани по смисъла на Наказателния кодекс, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в интервю за БНТ. С уговорката, че не може да се ангажира с решението на прокуратурата, Сарафов коментира, че за да има противозаконно задържане, трябва да е налице умисъл на органите по организацията на предаването на изборните книжа, а „не може да се приеме, че е имало умисъл ".

Прокуратурата е поискала имунитета на десет кандидати за общински съветници и кметове. Сигналите за изборни нарушения в прокуратурата и МВР са 1416, по 103 е образувано досъдебно производство, 313 са висящи (на етап проверка), съобщи Сарафов и увери, че се работи ускорено.

Според оценката на прокуратурата извършените от Волен Сидеров престъпления при скандала в НАТФИЗ са две - хулиганство и принуда, като принудата е в отнемането на мобилния телефон на студентка. Две са и исканията до парламента - за възбуждане на наказателно производство срещу него и за задържане под стража, обясни зам.-главният прокурор.

Ако прокуратурата получи разрешение за задържане под стража, Сидеров може да бъде задържан от прокуратурата само за 72 часа и трябва да бъде изправен пред съда, който единствен може да реши дали да наложи постоянен арест като мярка за неотклонение, посочи Сарафов.

Ако парламентът разреши задържане под стража, Волен Сидеров ще бъде призован с призовка, а няма да бъде задържан в парламента, каза зам.-главният прокурор, с което опроверга аналогията на Сидеров между себе си и Никола Петков, изведен с белезници от Народното събрание и обесен след едномесечен съдебен процес през 1947 година.

Защо след скандала пред „клек-шопа" прокуратурата използва медицинско удостоверение, подписано от д-р Станислав Христов, който е в 4-месечен отпуск и през това време не може да бъде съдебен експерт, попита Волен Сидеров в телефонно обаждане.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.