• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ще се съберат ли необходимите 180 гласа, за да минат промените в Конституцията на първо четене?

Ще се съберат ли необходимите 180 гласа, за да минат промените в Конституцията на първо четене?

/КРОСС/Коментар по темата направиха депутатите Петър Славов от Реформаторския блок, Илия Илиев от ДПС и Чавдар Георгиев от БСП пред камерата на "Добро утро, България!".

"Надявам се хората, които са подписали законопроекта за промени в конституцията, тези 180 човека и в зала да го подкрепят", коментира Славов. "

"Имам списъка на всички подписали се в джоба и смятат да следя кой ще спази поетия от него ангажимент. Колегите от АБВ наистина имаха забележки относно предлаганите промени, но бяха заявили, че ще изчакат решението на КС. От миналата седмица то е факт и в него те призовават народните представители, че е време да поемат отговорността за предлаганите промени, включително и тези в конституцията и смятам, че днес трябва да направим точно това, а не да търсим отново оправдания", заяви Петър Славов.

"БСП-Лява България имат ясна и принципна позиция а тя е, че предлаганите конституционни промени няма да отговорят на целите, които предварително се обявиха - нито съдебната система ще стане по-независима, нито ще стане по-ефективна. Следователно тези промени целят някакви други цели една от които най-вероятно е смяната на състава на сегашния ВСС и да назначат удобни на мнозинството хора". Това каза от своя страна Чавдар Георгиев от БСП-Лява България.

"Убедени сме, че разделянето на ВСС на две колегии няма да доведе до взимането на по-добри кадрови решения и до по-независима съдебна власт", добави той.

"ДПС е национално отговорна партия. Факт е, че част от предлаганите промени са направени по препоръка и на ЕК и Венецианската комисия още от 2007-2009 година". Това каза от своя страна Илия Илиев от ДПС. 

"Ние сме принципно зад промените в конституцията, но все пак след малко предстои заседание на парламентарната група и не съм упълномощен предварително да казвам какво ще бъде решението ни", добави той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.