• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Отново протести в Париж срещу цените на горивата

Отново протести в Париж срещу цените на горивата

/КРОСС/ Френската столица Париж се подготвя за мащабни протести - срещу високите цени на горивата. Движението на "жълтите жилетки" се организира през социалните мрежи и през изминалата седмица вече проведе шествия в десетки френски градове.

На места се стигна до сблъсъци с полицията. Протестиращите имат разрешение да се съберат днес в подножието на Айфеловата кула, въпреки призивите за сбор на площад "Конкорд". Опасенията на властите са, че той е много близо до Елисейския дворец и може отново да се стигне да размирици и употреба сила.

Правителството твърдо се противопоставя на искането на "жълтите жилетки" да отмени повишаването на цените на бензина и дизела. Управляващите мотивират мярката като важна част от борбата с климатичните промени. Въпреки обещанията за финансова помощ за хората с ниски доходи, демонстрациите не стихват. Протестът вече се отразява и на съседните страни. Шествия имаше в Белгия, Испания и Великобритания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Георги Аргиров

Като искат да опазят климата, да направят градския транспорт безплатен и автобусите да се движат през 3 - 4 минути. Отдавна е доказано, че на един пътник в автобус се харчи 2 - 3 пъти по - малко гориво, отколкото ако човек седне сам в автомобила си.

26.11.2018 05:00:51

Анонимен

На 15 октомври 2018 год цената на барел беше 75 долара и веднага вдигнаха цените. Днес, 26 ноември, цените паднаха до тези в началото на 2018 год - до 50 долара. Защо не свалят цените? Жълтите жилетки са прави.

26.11.2018 04:50:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.