• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Тръгва обществена поръчка за газовата връзка със Сърбия

Тръгва обществена поръчка за газовата връзка със Сърбия

/КРОСС/ На 21 декември ще бъде открита обществената поръчка за реализация на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на българо-сръбската граница. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред депутатите в отговор на актуален въпрос.

"От страна на "Булгартрансгаз" се подготвя проектна документация за обществена поръчка във връзка с доставка на необходимите материали, оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект разширение на газопреносната инфраструктура паралелно на северния магистрален газопровод до българо-сръбска граница в етап линейна част", каза още Петкова.

Тя поясни, че в рамките на следващата седмица документацията ще бъде изпратена до Агенцията по обществени поръчки за осъществяване на предварителен контрол по законосъобразност.

"След приключване на процедурата по контрол дружеството ще обяви обществената поръчка след публикуване на обявление в официален вестник на ЕС и публикуване на решението за откриване на процедурата", каза още Петкова.

Вчера КЕВР публикува доклад, съдържащ подробно описание на процедурата и насрочи открито заседание за обсъждане на доклада и документацията за провеждане на ангажиращата фаза 3 от процедурата за проект за развитие и разширение на газопреносната система на "Бургартрансгаз". Това открито заседание ще се проведе на 19 декемри 2018 г.

Очаква се КЕВР да излезе с решение на 21 декември. В тази връзка се предвижда от 21 декември до 31 януари "Булгартрансгаз" да проведе фаза 3 от процедурата, като паралелно с това на 21 декември 2018 г. възнамеряваме да обявим обществената поръчка за реализация на проекта. "Това се прави с цел да можем да реализираме заложените срокове и цели, които сме си поставили", обясни Петкова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кога каза Съливан и веднага обществена поръчка. Както беше казала US посланничката в Хърватия ще получавате газ от хърватското пристанище Риека втечнен скъп газ от USA през Сърбия; Честито ! Както казва Съливан може нещо да се случи и да няма тръба от Турция т.е. Война, от ясно по ясно .

17.12.2018 01:48:45

Анонимен

А газ?

14.12.2018 14:37:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.