• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ МВР ще трябва да платив близките месеци около 100 милиона лева на пет хиляди и петстотин чиновници, чиито договори по закона за МВР ще бъдат прекратени, за да бъдат преназначени по Закона за държавния служител. За това са се разбрали ръководствата на вътрешното и финансовото министерство, без да е ясно дали са осигурени необходимите пари, съобщава вестник „Сега". „Идеята звучи скандално", тъй като само преди два месеца финансовият министър Владислав Горанов предлагаше пълно орязване на привилегиите на всички служители от сектор „Сигурност". Това предизвика „яростни" полицейски протести и премиерът Борисов нареди законовата поправка да бъде оттеглена. „Дефект на новото решение е, че тези, които имат дълъг стаж в МВР, реално ще получат още по-големи привилегии. Вместо да разчитат някой ден да се пенсионират с 20 брутни заплати по сегашния закон, тези от тях, които имат 20 прослужени години, ще вземат още сега същите пари. След това ще бъдат преназначени по Закона за държавния служител, който ще гарантира при бъдещото им пенсиониране още 6 заплати", сочи вестникът.

Цената на тока за битовите потребители ще бъде „замразена до лятото", обявява „Труд", като цитира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Битовите потребители ще останат „на остатъчен регулиран пазар" и след Нова година, „което за момента ще бъде не по-малко от шест месеца". Цените на парното ще намалеят средно за страната с 15 до 20 процента, става ясно от интервюто с шефа на регулатора.

„Стандарт" цитира по темата изпълнителния директор на „Булгаргаз" Петьо Иванов, който заяви вчера, че цената на природния газ „може да падне с още 10 и повече процента от 1 април".

Предстоящото поевтиняване на газа е водещата новина на „Капитал дейли". „След като цените вече паднаха с почти една трета през 2015 година, индустрията и крайните потребители могат да планират още по-ниски разходи и за следващата година. Напълно възможно е общото намаление да достигне и 50 процента. То ще дойде в края на отоплителния сезон и ще засегне само потреблението на топла вода. Ще донесе и по-ниски енергийни разходи за много предприятия от тежката промишленост и най-вече на торовите заводи, които ползват газа за суровина", пише изданието.

„Монитор" предрича „глад за лекарства по празниците в осем областни града". Без денонощни аптеки са Видин, Враца, Плевен, Ловеч, Търговище, Разград, Кърджали и Смолян. На хората се налага да пътуват километри нощем, за да търсят лекарства. Във Видин хората с малки деца се запасяват с медикаменти, твърди вестникът.

„За 10 хиляди деца все още няма място в детските градини и ясли в София", пише „Дума" във водещата си статия, като цитира общински съветник от БСП. „За догодина Столичната община не предвижда достатъчно средства в бюджета за строеж на нови забавачки. До края на 2016 се предвижда да бъде завършена само една нова сграда, да се започнат още две и да бъдат открити няколко групи в стари детски градини. Така ще се намерят места само за 450 деца", допълва „Дума".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.