• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Р. Плевнелиев: Партиите носят своята отговорност за произвеждането на свободни и честни избори

Р. Плевнелиев: Партиите носят своята отговорност за произвеждането на свободни и честни избори

/КРОСС/ „Служебното правителство работи за произвеждането на свободни и честни избори, но не по-малка отговорност за прозрачността на изборния процес носят политическите партии, които се борят за доверието на българските граждани", заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, съобщава пресцентърът на държавния глава. 

ПАСЕ ще бъде сред наблюдателите на предсрочните парламентарни избори в България на 5 октомври.

Поведение на политическите сили в предизборната кампания оказва силно влияние върху обществените настроения, подчерта държавният глава. „За България е особено важно да преодолее крайното противопоставяне и междуличностната конфронтация между партийните лидери през последните две години. Това може да бъде постигнато само чрез съгласие по важните за обществото реформи в сферата на енергетиката, здравеопазването и пенсионната реформа и само така можем да очакваме стабилност и висок икономически растеж", заяви Росен Плевнелиев.

Президентът запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки за гарантиране на честността на изборния процес. „Постигнати са конкретни резултати и вече бяха задържани лица, уличени в опити за купуване на гласове", посочи държавният глава.

Правото на участие на българските граждани в изборния процес, независимо от това дали живеят в страната, или в чужбина, е гарантирано от Конституцията и ще бъде уважено, отбеляза още президентът.

За първи път след демократичните промени ще бъдат открити толкова много избирателни секции в чужбина - 428, в 59 страни, в отговор на заявеното желание за участие в изборите от сънародниците ни зад граница.

Росен Плевнелиев благодари за доброто сътрудничество на България с ПАСЕ през изминалите две десетилетия. „Не крием проблемите си, истинските приятели винаги помагат за решаването им, казват истината и са готови да признаят постигнатите резултати", отбеляза президентът.

По време на срещата представителите на ПАСЕ отправиха към държавния глава редица въпроси, свързани със състоянието на банковата система в България, възможностите на етническите малцинства да участват в изборния процес, перспективите за подобряване на Изборния кодекс и други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

мутри

Като чуя, че герберуги се занимават с бюлетини и настръхвам. Кой знае пак, какви манипулации са подготвили тези мутри...

18.09.2014 15:50:11

Бийн

Мистър Бийн се прави на важен и строг, но реално никой не го бръсне за нищо.

18.09.2014 15:49:11

дядо

Не си измивай ръцете със служебните "калинки". Най-голяма е твоята отговорност, защото ти ги назначи!

18.09.2014 15:48:45

Здравко

Плевел, не се занимай с нещата, от които не разбираш. Боко ще те топи за КТБ, слушай Дудуков и взимай мерки.

18.09.2014 15:48:12

Плевньо

Пак демогогия, пак празни приказки и дървено философстване. Поредната излагация на Плевньо!

18.09.2014 15:47:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.