• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за утре, 2 март

Предстоящи събития в страната за утре, 2 март

/КРОСС/ ***

Мароко.
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в Трети международен форум по политиките за заетостта в Маракеш, Мароко. Събитието ще се проведе на 2 и 3 март.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще приеме представители на Парламентарната група на „Български демократичен център". Срещата се провежда в рамките на Месеца на политическите консултации на държавния глава с парламентарно представените политически сили.

***
София.
От 8.30 ч. в Министерски съвет ще се проведе редовно заседание.

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11 ч. БЧК ще се проведе тържествено поклонение пред Докторския паметник, във връзка със 138-годишнината от Освобождението на България.

***
София.
В 12.30 в Гранитна зала на Министерски съвет министърът на икономиката Божидар Лукарски ще подпише споразумение с Европейската комисия (ЕК), Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за новата Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия" (ОПИМСП).

***
София.
От 12. 30 часа в 61 ОУ"Св.Св.Кирил и Методий"гр.София ще се проведе тържество, посветено на 3-ти март Национален празник на България.

***
София.
От 13 ч. във Второ СОУ "Неофит Бозвели" в ж.к. "Младост" ще бъде открит кабинет "Православни християнски ценности и традиции". Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан ще отслужи празничен водосвет.


***
София.
От 13.30 ч. - 6 състав на СГС, НОХД 3984/2015 ще гледа делото срещу Георги Лалчев, Милен Ангелов, Емир Мустафовски (въоръженият грабеж, при който стреляха по бивш полицай (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 18 ч. в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита изложбата "ФОРМИ НА СЪПРОТИВА 1944 - 1985".

***
Бургас.
От 10 ч. в зала 1 на Младежкия културен център ще се проведе викторина.

***
Бургас.
От 12.30 ч. на площад "Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе историческа възстановка на епичната битка за спасяване на Самарското знаме.

***
Бургас.
От 18 ч. в КЦ "Морско казино", зала "Петя Дубарова" ще се проведе камерен концерт с участието на Шмилена Султанова (сопран), Георги Султанов (тенор) и Станка Апостолова (пиано).

***
Бургас.
От 18 ч. в Дом на писателя, ул. "Вола" 1 ще се проведе тематична вечер "Свещена свобода" с участието на творци от Сдружение "Бургаска писателска общност".

***
Бургас.
От 18.30 ч. в Държавна опера - Бургас ще се проведе празничен концерт-спектакъл.


***
Варна.
В 10.15 часа в Регионалния инспекторат по образование, проф. Анелия Клисарова, вицеадмирал от запаса Петър Петров и хаджи Ламбрин Сотиров, ще дарят на варненските училища исторически сборници „Поборниците и опълченците на Варна".


***
Велико Търново.
От 11 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на СОУ "Владимир Комаров" във връзка с реализацията на проекта "Здраве за всички, всички за здраве".


***
Велико Търново.
От 14 ч. в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Работна среща на младежките организации във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 18 ч. в зала на 30 на Младежки дом ще се проведе концерт на момчетата от Музикална школа към Младежки дом по случай 8 март, озаглавен „Честит празник, мамо и бабо".

***
Велико Търново.
От 19 ч. в салона на читалище „Надежда" ще бъде представен спектакълът „Любовна афера".


***
Видин.
От 10 ч. кметът на Община Видин ще бъде гост на ОДЗ №11 "Славейче" във връзка с тържество, посветено на Националния празник на България 3 март.


***
Видин.
От 11 ч. в Конферентен център на Областна администрация-Видин ще се проведе общо отчетно събрание на БЧК-Видин.

***
Видин.
От 12.30 ч. пред централния вход на училище „Цар Симеон Велики ще се проведе церемония по издигане на националния флаг на РБългария и и тържествена поетично-музикална програма, посветена на Националния празник, с участието и на представители от чета „Тимошки хайдути". От 12.45 часа са предвидени народни хора с участието на ученици и учители в национални носии, а от 13 ч. - шествие на учениците от 1 до 12 клас до Паметника на опълченците, където ще се проведе тържествено цветя и венец от училището, с участието и на представители от чета „Тимошки хайдути".

***
Видин.
От 15.30 ч., в Медийния център на общината ще бъдат подписани още три договора във връзка с реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


***
Видин.
От 18 ч. ще се проведе тържествен концерт на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" -Общински драматичен театър.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита изложба на жени-творци „Докосване до красивия дух". Емилия Николова и Розалия Лефеджийска ще представят своята стихосбирка „Нежни хоризонти".

***
Гоце Делчев.
От 17 ч. Община Гоце Делчев организира тържествено отбелязване на националния празник на Република България и в него ще участва ръководството на общината, а така също представители на политически партии, институции, неправителствени организации и учебни заведения.

***
Добрич.
От 13 ч. в Малка зала на общината ще се проведе брифинг по повод преструктурирането на детските ясли в града.

***
Добрич.
От 17.30 ч. в Музея в Градски парк „Св. Георги" Регионален исторически музей - Добрич ще бъде открита изложба, посветена на националния празник 3-ти март със заглавие „И сложиха главите си за Отечеството".

***
Казанлък.
От 10 ч. е Община Казанлък ще се проведе среща с кмета Галина Стоянова, във връзка с проведеното работно посещение в Швейцария, където кметът на община Казанлък беше член на делегацията от кметове на общини и представители на ЦИК.

***
Казанлък.
От 17.30 - Мултимедийна зала на ИМ „ Искра" - проф. д.и.н. Вера Бонева ще изнесе лекция на тема „ Санстефанска България : исторически граници на не/възможното".

***
Кюстендил.
От 10 ч. в Областен информационен център ще се състои пресконференция за дейностите на центъра, създаден по проект на Община Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 13 ч. в Административен съд-Кюстендил ще се състои представяне на годишен отчет за работата на съда.

***
Плевен.
От 11 ч. Община Плевен и Дирекция „Военно-исторически музеи" - Плевен във връзка с отбелязване на националния празник и 138-та годишнина от освобождението на България ще бъде открита изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението" в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.".

***
Плевен.
От 11.30 ч. ще се проведе открит „Урок по родолюбие" с ученици I и II клас, СОУ „Христо Смирненски" в Панорама „Плевенска епопея 1877 г."

***
Пловдив.
От 9 ч. в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа дело срещу подсъдимия Ангел Ч. по обвинение, че при управление на МПС по непредпазливост е причинил смъртта на Емил А. и Наско Т., като е управлявал, без да има необходимата правоспособност.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. областният управител Здравко Димитров ще посрещне Н. Пр. Г-жа Луиз Бергхолм, Посланик на Швеция и Гьоран Свенсон, Почетен генерален консул на Швеция. На срещата, която ще се състои в Областна администрация, ще присъстват главният търговски представител на Русия в България, представители на държавни структури, бизнеса и ръководители на предприятия от Пловдивска област.


***
Провадия.
По случай Националния празник на Република България, Военноморските сили ще участват в мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони както следва в 18.30 ч. - на централният площад ще се проведе Тържествена заря-проверка с участието на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров" и Представителния духов оркестър на ВМС.

***
Русе.
От 11 ч. във фоайето на Доходното здание в на площад „Свобода" № 4. ще се проведе поклонението пред тленните останки на директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов.

***
Стара Загора.
В Градската художествена галерия в Стара Загора от 2 март до 10 април 2016 г. ще бъде показана изложбата „Графичното ателие на проф. Васил Захариев в Държавната художествена академия (1922-1944 г.)".

***
Червен бряг.
От 17.30 ч. в голямата концертна зала на НЧ „Н.Й.Вапцаров" жителите на града ще могат да гледат прожекцията на филма на Максим Генчев "ДЯКОНЪ ЛЕВСКИЙ" .

***
Шумен.
От 10 ч. пред паметните плочи на шуменските опълченци в гробищния парк ще бъдат поднесени цветя, по инициатива на НЧ „Боян Пенев.

***
Шумен.
От 13 ч. във фоайето на II ОУ "Д-р Петър Берон" ще бъдат наградени участниците от II Регионален конкурс "От тука започва България" за изобразително изкуство и литература.

***
Шумен.
От 17.30 ч. в читалищния салон на НЧ „Асен Златаров - 1872", кв. Дивдядово, ще се проведе урок по родолюбие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.