• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11 ч. министърът на културата Вежди Рашидов ще се срещне със световноизвестния египтолог д-р Захи Хауас, който е на посещение у нас във връзка със събитията за отбелязването на 90 години дипломатически отношения между България и Египет. Срещата, ще се състои в Министерството на културата и на нея ще присъстват и Н.Пр. Манал ел Шинауи, посланик на Арабска република Египет в София, както и българският историк-египтолог проф. Сергей Игнатов.
***
София.
От 10 ч. в концертната зала на Централния военен клуб ще се проведе церемонията „Пожарникар на годината" - 2015.
***
София.
От 10 ч. в Министерския съвет ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Разработване и внедряване на система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020".
***
София.
От 10 ч. в зала „Изток" на Народното събрание председателят на парламента Цецка Цачева ще открие конференцията на председателите на комисиите по външна политика на парламентите на държавите-членки на Съвета на Европа на тема „Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество".
***
София.
От 10 ч. в националния пресклуб на БТА Сдружението на българските зъболекари представя победителя в конкурса „Зъболекар на годината".
***
София.
От 10 ч. състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Никифоров, М. Димитров, И. Иванов и Н. Юсеин, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10 ч. състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Т. Събев, О. Илиев, М. Стоянов, Х. Бръмбашки, М. Петров, И. Еленков, П. Костадинов, И. Георгие, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10 ч. състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Н. Тошев, Г. Мирчев, И. Гърдев и Г. Стойков, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 11 ч. в Националния пресклуб на БТА по повод на международния Ден за безопасен интернет ще бъде представено първото по рода си в България изследване „Какво правят децата от 0 до 8 години в интернет?"
***
София.
От 11 ч. Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи организира в Инфоцентъра на София 2018 - Европейска столица на спорта церемония по награждаването на Мария Звездева и Марио Тихомиров.
***
София.
От 13.30 ч. състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Й. Йосифов, И. Симеонов, В. Славов, П. Симеонов, И, Йосифов, Й. Йорданов, Г. Гълъбов, К. Тодоров, Н. Рашков и А. Йорданов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.
***
София.
От 17 ч. в зала „Европа" на хотел „Новотел" ще се състои награждаване на избраните социални проекти, кандидатствали в „Обществен Борд" на TELUS International Europe.
***
София.
От 17 ч. в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви" ще бъде представена изложбата „Косово и България на картата на Европа". Събитието е организирано по повод посещението на делегация от Държавна агенция на архивите на Косово, начело с нейния генерален директор Раме Манай.
***
София.
От 19 ч. Мохамед Али Киани, съветник по културните въпроси към Посолството на Иран, ще открие в Националния етнографски музей изложбата „Ирански носии - традиция и съвременност".
***
Асеновград.
От 11 ч. в кабинета на кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов ще се провде брифинг по актуални теми
***
Благоевград.
От 10 ч. евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще изнесе лекция в „Час по Европа" пред учениците на СОУ „Св. Климент Охридски".
***
Благоевград.
От 17.30 ч. в Градска художествена галерия в Благоевград ще бъде представена книгата „120 години българско приложно, декоративно и монументално изкуство" в Благоевград.
***
Бургас.
От 11 ч. в залата на Областна управа- Бургас ще се проведе лекция по пчеларство, организирана от Областен пчеларски съюз-Бургас.
***
Бургас.
От 13 ч. зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел ще посети Търговската гимназия в Бургас за среща с Европейския клуб, създаден към гимназията.
***
Бургас.
От 19 ч. в залата на Държавна опера- Бургас ще се играе операта „Дон Жуан".
***
Варна.
От 14 до 16 ч. в централния офис на ПП ГЕРБ общинският съветник от партията Антоанета Цветкова ще има приемен ден за граждани.
***
Велико Търново.
От 9 ч. в Голямата зала на Общината ще се състои „Иновации в предприятията" - представяне на възможности в новия планов период на оперативните програми.
***
Видин/с. Синаговци.
От 10 ч. в сградата на кметството в с. Синаговци кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се срещне с Бисерка Славчева и дъщеря ѝ Памела, които останаха без дом, след като къщата им пострада в пожар през месец януари. След това видинският кмет ще посети филиала на ЦДГ „Детелина" в селото, а от 11 ч. ще има изнесена приемна.
***
Враца.
От 10.50 ч. във фоайето на РИМ „Враца" ще бъде открита гостуващата изложба „България 1944-1989. Забранената истина".
***
Враца.
От 11 ч. заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъства на подписването на договор между Асоциацията по ВиК за област Враца и „Водоснабдяване и канализация" в Заседателната зала на Областна администрация - Враца в рамките на Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД - Враца.
***
Враца.
От 13 ч. в Районното управление на МВР ще бъде представен отчета за дейността на ОД на МВР-Враца през 2015г. Ще присъстват главния секретар на МВР Георги Костов и директорът на ГД „Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.
***
Горна Оряховица.
От 19 ч. в НЧ „Напредък -1869" Театър „Искри и сезони" София представя постановката „Наследство" по Пиер Шено. С участието на: Искра Радева, Антон Радичев, Веселин Ранков, Милена Атанасова, Деси Бакърджиева, Илия Георгиев, Стефан Стефанов.
***
Казанлък.
От 17.30 ч. в Музей на фотографията и визуалните изкустваще бъде открита изложба на италианския фотограф Марко Бертолини.
***
Петрич.
От 13.30 ч. евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще се срещне с кмета на Община Петрич Димитър Бръчков.
***
Пловдив/ Хисаря
Продължава двудневният семинар на БСП (8 и 9 февруари) в Хисаря. B него ще вземат участие ръководството на НС на БСП, депутати от ПГ на „БСП лява България", евродепутати от левицата и коалиционни партньори. Представителите на медиите са поканени на пресконференция на 9 февруари от 12:30 ч. в х-л „Аугуста" в града.
***
Пловдив.
От 11.45 ч. в сградата на Общината ще се проведе пресконференция, на която ще бъде предоставена информация за състоянието на борбата срещу противообществените прояви и детската престъпност и мерките, които се вземат за противодействието им. Пресконференцията ще се ръководи от заместник-кметът по обществен ред Георги Маринов, ще присъства и досегашният председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и инж. Александър Държиков.
***
Пловдив.
От 17.30 ч. в галерията на Дружеството на пловдивските художници ще се проведе официално откриване на изложбата „12xАБ" - на художнци от арменски произход в България.
***
Разград.
От 11.30 ч. в Община Разград омбудсманът на Република България Мая Манолова ще открие приемна за гражданите от града и региона.
***
Разград.
От 14 ч., в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе учредително заседание на Областен съвет за превенция на домашното насилие в област Разград.
***
Сандански.
От 15.30 ч. евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще разговаря с кмета на Община Сандански Кирил Котев.
***
Смолян.
От 12 ч. в хотел „Кипарис" ще се състои пресконференция на тема „Нуждата от балансиран бюджет на община Смолян".
***
Смолян.
От 12.15 ч. в х-л „Кипарис" заместник-председателят на ДБГ и народен представител от Реформаторския блок Настимир Ананиев ще даде брифинг. От 13.30 ч. Ананиев ще проведе среща с актива и председателите на ДБГ от област Смолян. В 15.30 ч. ще започне среща с представители на Реформаторския блок от града и областта.
***
Смолян.
От 16 ч. в Областна администрация - Смолян ще бъде дадена пресконференция на тема „Област Смолян - район на целогодишен климатолечебен и балнеолечебен туризъм 2016-2020 година".
***
Шумен.
От 10 ч. ръководството на Сдружение "Съюз на българските пчелари" - Шумен организира посещение при кмета на Община Шумен, а след това последователно - в Областна дирекция"Земеделие", Областна дирекция по безопасност на храните, Държавен фонд"Земеделие" и Областна служба „Съвети в земеделието" за раздаване на питки с мед за здраве и благополучие.
***
Шумен.
От 13 ч. в сградата на община Шумен ще заседава журито за одобрение на един от двата проекта за паметник на Иван Пейчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.