• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Кюстендил/Дупница.
От 14.00 часа пред сградата на ЧЕЗ в град Кюстендил екип от експерти на Министерството на енергетиката, заедно с енергийния министър Теменужка Петкова ще проверят готовността за зимния сезон на „ЧЕЗ" АД на територията на община Кюстендил. В 16.00 часа в град Дупница министър Петкова ще посети ОУ „Евлоги Георгиев", ул. „Кулата 13", а от 16.30 ч. и СОУ „Паисий Хилендарски" на ул. „Страхил Войвода" 5.

***
София.
От 14.30 часа на ул. „Проф. Д-р Иван Странски" № 20 министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие десети юбилеен хипермаркет от веригата Кауфланд в София.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе седмичното правителствено заседание.

***
София.
В 11.00 часа в сградата на ЦИК ДПС ще внесе документите си за регистрация за предстоящите местни избори на 25 октомври.

***
София.
От 09.00 часа пред сградата на Народното събрание ще се проведе протест срещу „гнилите ябълки" в правосъдната ни система.

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Министерски съвет ще бъде внесена подписка с искането за пенсионирането на Божидар Димитров - директор на НИМ.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ), Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА), Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев (БСБББ) с подкрепата на Българско дружеството по ревматология, ще проведат пресконференция на тема „Животът ни не може да е чуждо решение! НЗОК остави 4000 пациента без лечение".

***
София.
От 11.00 часа в зала Виваком Арт Хол Кирил Николов-Дизела и екипът му
ще дадат пресконференция по повод поставянето на новия рекорд по маршрута Ком-Емине.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Военният съюз ще даде пресконференция на тема „Възстановяване на Военния съюз - роля, цели и задачи на организацията. Участие в обществения и политически живот на страната".

***
Благоевград.
Вицепрезидентът на Световната банка за развитие Сирил Мюлер ще се срещне с кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. По време на визитата, двамата ще обсъдят съвместната работа на двете институции до момента и реализирането на общи проекти в бъдеще. Те ще се срещнат в кабинета на кмета д-р Атанас Камбитов, след което ще направят оглед на първия саниран блок по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Сирил Мюлер и кметът д-р Камбитов ще проверят финализираните ремонтни дейности на блок 36 в ж.к. „Ален мак" в 14.30 часа.

***
Благоевград.
От 11.30 часа ще се проведе председателски съвет на ПП АБВ с участието на всички Общински председатели в Благоевградска област. След приключване на заседанието в 13.30 часа в сградата на бизнес центъра/ срещу х-л „Ален Мак" на 8 етаж лидерът на ПП АБВ Георги Първанов и участниците в заседанието ще дадат пресконференция, на която ще съобщят взетите на заседанието решения.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в хотелски комплекс „Монте Кристо" ВМРО-БНД Благоевград ще даде пресконференция на тема „Местни избори 2015 година".

***
Варна.
От 20.00 часа в СОК „Камчия" Българският младежки червен кръст за 10-а поредна година организира летен лагер „Академия за доброволци" под мотото „Нашите принципи в действие" по случай отбелязването на 50-годишнината от приемането на Седемте фундаментални принципа на Международното червенокръстко движение.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 12.00 часа на Самовдоска чаршия ще се проведе Лятно училище по занаяти - рисуване и бродиране.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Р. Михайлов ще бъде представена изложба „ Природата -извор на живот".

***
Видин.
От 10.30 до 12.00 часа в заседателна зала на общинска администрация - Чупрен екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) ще проведе среща за ИСУН 2020 (Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България 2020).

***
Пловдив.
От 11.30 часа в офиса на ''Съюз за Пловдив'' ще се проведе пресконференция във връзка с подписка събрана от живеещите, работещите и ползващите - бул. ''Княгиня Мария Луиза'' за искането им Иван Тотев да преустанови изпълнението на велоалеите и да възстанови инфраструктурата унищожена след започването на ремонтните дейности

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция за предстоящото 11то издание на фестивала Нощ/ Пловдив (11 и 12 септември 2015 г.), част от програмата на Есенен салон на изкуствата.

***
Раднево.
От 11.00 часа в на Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов" ще бъде направено дарение на спортни уреди. Безвъзмездното дело е по инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния център по зависимости към Община Стара Загора.

***
с. Арбанаси.
От 18.30 часа в района между с. Арбанаси и Петропавловски м-р ще се състои „Скариада БГ" - фестивална вечер.

***
Септември.
Заключителна пресконференция ще се проведе от 11.00 ч. в заседателната зала на общината във връзка с приключването на проект „Подобряване на водния цикъл на гр. Септември", който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г."

***
Сливен.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ-Сливен ще се проведе пресконференция. Ще участват кметове на населени места. След пресконференцията Стефан Радев кани всички журналисти от Сливен на неформална среща и турнир по стрелба, който ще се проведе в 11.00 часа на стрелбище "Стрелец".

***
Словакия.
От 16.00 часа в залите на Българския културен институт /БКИ/ в гр. Братислава ще бъде открит новият арт сезон с изложбата „Графика и илюстрация", която е в рамките на XXV-то юбилейно Биенале на илюстрацията Братислава - BIB 2015.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.