• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за утре, 9 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 9 септември

/КРОСС/ ***

София.
От 9.30 ч. в хотел „Шератон", Софийски форум за сигурност организира международна конференция „Ролята на НАТО и ЕС в широкия черноморски регион". Конференцията ще бъде открита от министъра на външните работи Даниел Митов.

***
София.
От 9 ч. ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10 ч. ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9.30 ч. в„Дом на Европа" ще се проведе работна кръгла маса на тема „Европейска енергийна сигурност и предизвикателствата за България".

***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад, относно одобряване на бизнес план на „Топлофикация-Бургас" ЕАД за периода 2015-2019 година.

***
София.
В 10 ч. в националния пресклуб на БТА Изпълнителната агенция по трансплантация ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от проект за повишаване на професионалните знания и умения на служителите на Агенцията.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „Анел" на хотел „Анел" ще бъде представен проект „Повишаване на квалификацията на служителите на ИАГ чрез обучения", осъществяван с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

***
София.
В зала 1 на НДК в чест на 70-годишнината от Победата над фашизма ще се състои концерт на Академичния ансамбъл за песни и танци на Руската армия „А. В. Александров". От 11 ч. в зала 204 на Руския културно-информационен център ще се състои пресконференция, на която организаторите ще представят ансамбъла и събитието.

***
София.
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА на пресконференция ще бъдат представени резултатите от Международен индекс „Отворен бюджет" 2015 година.

***
София.
От 12 ч. в хотел „Шератон" ще се проведе дискусионен форум на тема „България на кръстопът - пълзяща криза или истински реформи". Сред панелистите са доц. Даниел Смилов, доц. Румяна Коларова, проф. Александър Томов; Ангел Божилов, Татяна Дончева, народни представители от различни парламентарни групи, анализатори, общественици.

***
София.
От 13 ч. в националния пресклуб на БТА Български арт и фолклорен център „Нестия" ще даде пресконференция във връзка с общобалканския народен събор „Петрохан 2015", посветен на 22 септември - Ден на независимостта.

***
София.
От 15 ч. в сградата на Столична община, кметът на СО Йорданка Фандъкова ще пожелае успех на отбора, който ще представи България на Световното първенство по футбол за бездомни хора в гр. Амстердам, Холандия от 12 до 19 септември.

***
София.
От 19 ч. в галерия на СБХ ще бъде открита изложба на Петър Станимиров от илюстрации към колекция „Върхове" на издателство „Изток-Запад"

***
Бургас.
От 18 ч. в Културен център „Морско казино", зала „Петя Дубарова", ще бъдат представени книга и диск на Иван Костадинов Иванов.

***
Варна.
Членове и симпатизанти на БСП, антифашисти и граждани, ще отбележат тържествено 9 септември с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на паметника-костница в Морската градина на Варна. Официалната програма по повод годишнината от деветосептемврийската революция ще започне в 18 ч. пред Паметника на загиналите борци против фашизма и капитализма от Варна и Варненски окръг в периода 1923-1944 г. в Морската градина.

***
Велико Търново.
В 10 ч. БСП ще се регистрира в Общинската избирателна комисия - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10 ч. в ресторант „Билкария" на ул. „Ниш" 5 ще се проведе пресконференция по повод ежегодния фестивал на лимеца.

***
Велико Търново.
От 11.30 ч., в парк „Дружба" ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на комунизма.

***
Видин.
От 11 ч. в Реагионалния пресклуб на БТА във Видин, лидерът на ПП „Екогласност" Емил Георгиев ще представи кандидатите на партията за участие в местните избори.

***
Видин.
От 11 ч. в заседателната зала на Община Видин ще бъдат отворени оферти за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реконструкция на мост над р. Тополовец при с. Акциево".

***
Габрово.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Проектът за западен обходен път на гр. Габрово и незаконосъобразното му допускане за проектиране" във връзка със ЗУТ.

***
Кюстендил.
От 10 ч. в двора на Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението" ще се проведе занятие с цел демонстриране тактико-технически способности на средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

***
Кюстендил.
От 10.30 ч. в двора на Регионален исторически музей структурата на БСП ще поднесе цветя на съхраняваните там паметници по повод 9 септември.

***
Пловдив.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА в Пловдив ще се проведе пресконференция във връзска с предстоящия Втори фестивал на аронията.

***
Русе.
Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" организира публично събитие по проект „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав - БУЛРИС", което ще завърши с официален старт на системата БУЛРИС. На събитието ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, генералният директор на ДППИ Ангел Забуртов, представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., представители на централната и местната власт, както и други официални лица.

***
Смолян.
Представители на Общинския съвет на БСП, Българския антифашистки съюз и коалиционни партньори ще отбележат 9 септември с тържествено честване, поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героите в община Смолян. Тържествено събрание, посветено на 71-годишнината от 9 септември 1944 г., ще се състои от 17.30 ч., в изложбената зала на Държавен архив.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод предстоящото откриване на Детски панаир.

***
Стара Загора.
От 12 ч. в Пресцентъра на Фестивален и конгресен център ще се състои пресконференцията по повод откриването на XI Световен фестивал на анимационния филм.

***
Пазарджик.
По повод започващата седмица на пожарната безопасност ще се проведе брифинг от 9.30ч. в сградата на РДПБЗН-Пазарджик.

***
Пловдив.
От 10 ч. в междублоковото пространство на ул. „Загоре" 15 кметът на район „Централен" Георги Титюков ще направи символичната начална копка за изграждане на първата от общо 4 детски площадки на обща стойност близо 200 хил. лева.

***
Търговище.
От 10 ч. в сградата на Клуба на Нестопанските организации в Търговище на пресконференция ще бъде представен проектът „Работилница за усмивки".

***
Шумен.
От 10 ч. в зала „Тича" на хотел Шумен ще се проведе среща на делегация от гр. Джънджоу с представители на Стопанска камара и Търговско-промишлена палата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.