• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
В СУ „Свети Климент Охридски" президентът Росен Плевнелиев ще участва в конференция на тема „Превенция на насилието в ежедневието".

***
София.
В сградата на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще проведе среща с европейския комисар по конкуренцията Маргретe Вестагер.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" в сградата на областната управа в Хасково, министърът на околната среда и водите ще представи пред кметове от Южен централен район - Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали възможностите
да кандидатстват по екологични проекти.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
В 09.00 часа в кв. „Иван Вазов", ул. „Петко Каравелов" срещу Паметник на летците, Националното сдружение „Младежки глас"стартира първият модул на обучение по проект „Изготвяне на бизнес план и бизнес стратегия за стартиране на нов бизнес проект".

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Съюза на юристите в България ще се проведе национална конференция на тема „Развитие на отношенията държавни органи - правни неправителствени организации".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Босилков, Иван Иванов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Борис Борисов, Недялко Неделчев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий" в кв. „Красна поляна" ще се проведе национална кръгла маса на тема „Националната сигурност като важен фактор за развитието на обществото и страната; състояние, проблеми перспективи".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Андреан Атанасов, Филип Филипов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Десислава" на Гранд хотел „България", ПП Обединени земеделци и Фондация „Конрад Аденауер - България" организират дискусия на тема „Промените в изборното законодателство - последици и предизвикателства".

***
София.
От 10.30 часа в Дома на Европа българският евродепутат Емил Радев (ЕНП) ще даде пресконференция на тема: „Нови правила за легализация на документи в ЕС и премахване на апостила".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе Кръгла маса на тема „Избори и референдум в дигиталната епоха. Казусът Швейцаря".

***
София.
От 11.00 часа във фоайето на Народния театър „Иван Вазов" ще се състои поклонение пред тленните останки на българския поет, публицист и общественик Евтим Евтимов.

***
София.
От 11.00 часа в централното фоайе на 133 СОУ „А.С.Пушкин" ще бъде открита скулптурна композиция на патрона на учебното заведение.

***
София.
От 12.00 часа в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри", инж. Бисер Минчев - главен ревизор по безопасността в ДП НКЖИ, ще изнесе открит урок за безопасността при преминаване през железопътните прелези пред ученици от 10 и 11 клас.

***
София.
От 12.00 часа в зала „А" на БТПП ще се проведе работна среща на национално представителните работодателски организации в България с министъра на икономиката на Република Македония - Дритон Кучи на тема „Задълбочаване на икономическото сътрудничество между Република Македония и Република България, съвместно навлизане на трети пазари и отвореност на Македония за българските инвеститори".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Иванов, Христо Георгиев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Капаров, Веслав Василев и Николай Стоев за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Борис Томов, Виктория Тасева, Станимир Панчев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В хотел „Маринела София" продължава вторият ден от 14-та годишна конференция на газовата инфраструктура в Европа.

***
София.
От 17.00 часа пред паметника на Съветската армия, ще бъде открито тридневното Четвърто издание на „Мисия здраве".

***
София.
От 18.00 часа в Мраморно фоайе на Столична библиотека ще бъде открита изложба на хайку калиграфия и фото хайга на Александър Телалим и Зорница Харизанова - „Градски пространства".

***
София.
В хотел „Балкан" (бивш Шератон) ще се проведе осмото издание на Софийския форум по конкуренцията, който е съвместна инициатива на КЗК и УНКТАД.

***
София.
От 18.00 часа в САМСИ ще бъде открита изложба „Ромите в Европа".

***
София.
От 18.00 часа в НС ще бъдат наградени лауреатите в регионалния младежки онлайн конкурс за есе „Младите хора от Югоизточна Европа за просперитет на региона".

***
София.
От 18.30 часа в амфитеатъра на Sofia Ring Mall, футболистът Димитър Бербатов ще връчи наградите на едноименната си фонадация, на която ще бъдат отличени най-талантливите и успели българчета.

***
Благоевград.
От 10.30 до 14.00 часа в хотел „Езерец" ще се проведе дискусия „Достоен труд по европейски стандарти в текстилния бранш", организирана от Делегация на българските социалисти в Европейския парламент и Фондация „Солидарно общество".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дом на писателя ще се проведе премиера на поетичния сборник „Там, след зимата" на Валентина Сергеева и Наталия Недялкова.

***
Бургас.
От 19.00 часа в зала „Ал.г.Коджакафалията" в КЦ „Морско казино" ще бъде открита изложбата „Историята на парите по българсктие земи".

***
Варна.
От 09.00 часа в аулата на МБАЛ - Варна ще се проведе XI-та Национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина. Организатори на конференцията са Българско сдружение по авиационна, морска и космическа медицина и МБАЛ - Варна към ВМА.

***
Варна.
От 10.00 часа във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" ще се проведе Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще".

***
Варна.
От 18.00 часа в Арт салон на Радио Варна Ивайло Диманов представя новата си стихосбирка „Бермудският двуъгълник".

***
Варна.
От 18.00 часа в Летния театър ще се проведе празниченя концерт на район „Приморски", с вход „Свободен", с участието на Представителният духов оркестър на Военноморските сили, Творчески колективи от читалищата в района „Отец Паисий - 1934 г." и „Васил Левски - 1945 г.", Балетна формация при Общински детски комплекс - Варна, Градският детски хор при читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1866 г."- Благоевград и специалните гости Маргарита Хранова и Теди Генев.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе брифинг след среща на кмета Даниел Панов с Н. Пр. д-р Милан Бърглез, председател на Държавния сбор на Словения.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „ Има изход от криза,в която сме затънали".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представено творчеството на Виктория Иванова.

***
Велико Търново/с.Арбанаси.
В базата на ВТУ ще се проведе международна научна конференция на тема Войната и мирът - минало, настояще, предизвикателства.

***
Видин/Чупрене.
От 15.00 часа на площада в селото ще се проведе официално откриване на турлашки фолклорен фестивал.

***
Видин/Чупрене.
От 14.00 часа ще се проведе откриване на Дом за хора с увреждания с. Върбово, общ. Чупрене.

***
Добрич.
В 13.30 часа в сградата на ОД МВР гр. Добрич ще се проведе брифинг във връзка с началото на традиционната акция „Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя".

***
К.к. Пампорово.
От 15.30 часа в хотел „Перелик" ще се проведе 19-та Национална среща на финансистите от българските общини, в която ще участват над 500 кметове, заместник-кметове, общински съветници и експерти.

***
Казанлък.
От 14.00 часа на площад „ Севтополис" започва програмата на Национален фолклорен конкурс.

***
Казанлък.
От 18.00 часа на площад „Севтополис" ще се проведе официално откриване на Националния фолклорен конкурс с участието на гайдарски оркестър от НУФИ гр. Котел, ФА „Гъдулица" - Казанлък и ДЮФА „Загорче „ гр. Стара Загора.

***
Казанлък.
От 19.30ч. в комплекс „Зорница" ще се проведе Благотворителен бал на Фондация „ Сийдър".

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в залата на областна администрация ще заседава Консултативният съвет по животновъдство.

***
Пазарджик.
От 16.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе брифинг, организиран от БСП. С коментар по актулани теми ще участват евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова, областният пресдедател на БСП Йордан Младенов, общинското ръководство на БСП -Пазарджик.

***
Перник.
От 14.00 часа в сградата на Европейският политехнически университет ще се проведе Международна научна конференция „Образование, наука, иновации" ESI 2016.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод предстоящия фестивал OPERA OPEN 2016. На пресконференцията ще присъстват доц. Нина Найденова - директор, Диан Чобанов - музикален директор и Лучано Ди Мартино - артистичен директор. OPERA OPEN 2016 ще се проведе от 18 юни до 29 юли на Античния театър и включва общо 11 заглавия. Акцент на пресконференцията ще са гостуващите звезди, международните проекти и премиерните заглавия в програмата.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, ще се проведе пресконференция във връзка с информация за масовите нагласи за бежанските потоци.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в Заседателна зала на ОбС - Пловдив ще се проведе Регионална среща, организирана от Държавна агенция закрила на детето и Областен информационен център - Пловдив.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в дома на Патриарха на българското книгоиздаване Христо Г. Данов в Пловдив в Стария град, в рамките на ежегодната инициатива „Пловдив чете" ще бъде връчена Националната награда „Хр. Г. Данов" 2016 г. Престижната награда се присъжда ежегодно, по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, за принос в националната книжовна култура през едногодишния период от последното й връчване.

***
Поморие.
От 10 до 14 юни в храм „Свето Рождество Богородично" и на открита сцена ще се проведе XIII Международен фестивал за православна музика „Света Богородица - Достойно есть", като в първия ден за трети път на фестивала ще пристигне чудотворната икона на Божията майка „Достойно естъ".
***
Сливен.
От 10.00 часа в района на фонтан „Кълбото" и НТС ще бъде представена фотоизложба „Старинни гозби от Сливенско".

***
Сливен.
От 10.00 до 20.00 часа пред сградата на Община Сливен за трета поредна година ще се проведе Информационна кампания „Селище на Семейното здраве".

***
Сливен.
От 10.30 часа на малката сцена в Арт-център „Седем" ще се състои представяне на книгата за деца „Тайните на Сливен, разкрити от Свилен и Орльо, с помощта на машината на времето", с автори Яна Коларова-Златева, Дора Куршумова и Росен Узунов.

***
Сливен.
От 11.00 часа на пл. Александър Стамболийски („Татар Мезар") ще бъде представена изложба с детски рисунки „Гозби от сливенския край" .

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала 10 на Военен клуб- Сливен ще бъде връчена наградата „Атанас Далчев" за 2016 година.

***
Сливен.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни"- Сливен ще бъде представена книгата на Мирела Иванова „Площад България".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в комплекс „Форум" - Стара Загора ще се проведе заключителна пресконференция на Клуб „Отворено общество" във връзка приключване на изпълнението на два проекта: „Селфи 2015. Върховенство на гражданството" и „Толерантност в затвора, толерантност в живота".

***
Шумен.
От 10.00 часа на спортните площадки на СОУ „Сава Доброплодни" Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинският здравен център към община Шумен организират турнир по футбол и волейбол под мотото „Спорт срещу дрога".

***
Шумен.
От 14.00 часа на бул. „Мадара" пред СОУ „Сава Доброплодни" инсп. Мирослав Миронов ще предостави информация за предстоящата акция на полицията „Ваканция! Да запазим децата на пътя"! Ще можете да снимате проверка на автомобили и да коментирате какви ще бъдат приоритетите за работа в летните месеци за недопускане на пътни инциденти с участието на деца.

***
Ямбол.
От 17.00 до 19.00 часа в залата на Безистена ще се проведе конференция на тема „Мобилен ли си? Не, глобален. Бизнесът е глобален, скоро и ?разъм." Организатори на събитието са евродепутатът Андрей Новаков и Областен информационен център - Ямбол.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.