• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната за утре, 29 ноември

Предстоящи събития в страната за утре, 29 ноември

/КРОСС/ ***

София
От 9 ч. на тенис кортовете на МГУ „Иван Рилски" ще се проведе турнирът по тенис за „Купата на Кмета". Събитието е част от инициативата „Спортът е за всички" на район „Студентски".

***
София
От 10 ч. в Националният музей „Земята и хората", зала „Гигантски кристали" ще се състои Международна изложба на котки.

***
София
От 11 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе XIII Национално събрание на ДСБ.

***
София
От 11 ч. в сградата на ул. „Париж" № 1 заместник-кметът на Столична община Ирина Савина ще връчи наградите на победителите в Националния конкурс за есе на тема „Зелени хоризонти пред съвременните градове" и международния конкурс за детска рисунка „Енергия от природата".

***
София
От 11 ч. в център „Естествени идеи" вокална формация „Нуша" ще изнесе концерт.

***
София
От 12 ч. кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и вицепрезидентът на ЕК Кристалина Георгиева ще посетят изграждащия се участък от метрото при летище София.

***
София
От 17 ч. на Паметник на съветската армия в София ще се проведе спектакълът HEAD Rock Party.

***
София
От 17 ч. изкуствоведът, критик и куратор Светлана Куюмджиева ще представи своите изследвания за соцреализма в лекцията „Соцреализъм: преди и след".

***
София
Във връзка с честването на 100-годишния юбилей от освещаването на руската църква в София се организират тържества на 29 и 30 ноември. Програмата включва среща на митрополит Иларион с Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и членове на Св. Синод, празнична литургия в подворието, която ще бъде оглавена от Светейшия Български патриарх Неофит в съслужение с Високопреосвещения Волоколамски митрополит Иларион, конференция, посветена на 100-годишнината от освещаването, фотоизложба и други празнични мероприятия.

***
София
По повод 1 декември - Световен ден за борба със СПИН 30 младежи от Русе, Варна, Монтана, Кърджали, Бургас, Сливен, Велико Търново, Пазарджик, Златарица и Берковица се събират в София, за да отправят своето послание към министъра на образованието и науката, министъра на младежта и спорта и депутатите от XLIII Народно събрание за важността на темата, призовавайки ги да подкрепят петицията „За здравно образование в училище".

***
Банско
За трета поредна година Банско ще бъде домакин на Открития национален турнир по спортни танци за Купа „BANSKO OPEN" 2014.

***
Благоевград
От 14 ч. в Хорова зала „Проф. Христо Арищиров" на Читалище „Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград ще бъде представено Списанието за литература, история и публицистика „Огнище".

***
Бургас
От 9 ч. в в зала „Георги Баев" в Културен център „Морско казино" Белодробната болница в Бургас ще отбележи 105 години организирана борба с туберкулозата.

***
Варна
От 10.30 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе церемония по дипломирането на 48-мия випуск на Факултета по медицина на Медицински университет - Варна.

***
Велико Търново
От 9 ч. в СОУ „Ем. Станев" - Велико Търново ще се проведе общинско състезание по безопасност на движението „Мама, татко и аз", посветено на превенцията на пътнотранспортния травматизъм и безопасността на движението.

***
Горна Оряховица
От 9 ч. в Спортна зала „Никола Петров" Горна Оряховица ще се проведе Международен турнир по хандбал „Купата на Горна Оряховица" под домакинството на ХК „Раховец 2008" град Горна Оряховица.

***
Кюстендил
От 18 ч. в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои концерт на Ирие Йосуке - японска бамбукова флейта шакухачи.

***
Пловдив
В 11 ч. в Бакалова къща посолството на кралство Мароко и Регионална занаятчийска камара Пловдив организират съвместен уъркшоп на български и марокански майстори занаятчии.

***
с. Смилян
В смолянското село Смилян за дванадесета поредна година ще се проведе Празник на фасула.

***
с. Смилян
От 12 ч. ще започне състезание по планинско бягане. Мероприятието се организира община Смолян и БФЛА и е по случай Празника на смилянския фасул и кандидатурата на община Смолян за Световната купа по планинско бягане. От 9 ч. в хотел „Смолена" ще се проведе техническа конференция във връзка със събитието.

***
Шумен
В Православен храм „Свето Възнесение" ще се състои водосвет за именуването на Хор „Касиана Доместика" с главен худ. ръководител д-р Юлиана Панова, диригент Миглена Симеонова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.