• 14 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната за 15 март

Предстоящи събития в страната за 15 март

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа, в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще изнесе публична лекция на тема „Енергетиката - основен отрасъл на българската икономика".

***
София.
От 14.00 часа, в зала „Запад" на Народното събрание, парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения организира дебат с депутати, представители на държавната и местната власт, както и на неправителствени организации, посветен на нерегламентираните състезания с автомобили по пътищата на страната.

***
София.
От 14.30 часа, в зала „Изток" на НС, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще бъде домакин на обществено обсъждане на внесените в Народно събрание от Министерски съвет промени в Закона за Министерството на вътрешните работи.

***
София.
От 09.00 до 14.00 часа, във ФРЦЦИЕ на МОФ (ул. „Леополд Седар Сенгор №1) ще се проведе ден на културното многообразие и среща-дебат за младежи „Франкофонията на пет континента".

***
София.
От 09.30 часа, XIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветослав Б., Христо П., Благой Б., Ахмет Ш. и Любомир Ш., които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, XV състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П., които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 19-ти състав на СГС ще заседава по делото срещу Веселин П.

***
София.
От 09.30 часа, 15-ти състав на СГС ще заседава по делото срещу Любомир П.

***
София.
От 10.00 часа в НДК ще се състои Форум „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот". В официалното откриване ще вземат участие кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и др.

***
София.
От 10.00 часа, IV състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Златомир И., Ивайло Б., Златко Г., Кристиян Л., Стефан Г., Тихомир С., Петър Ц., Тодор Ц., Добромир Д., и Галин Л., които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в БТА ще се проведе пресконференция на Федерацията на потребителите в България на тема - "Защитен ли е българският потребител? 200 млн. литра бутилирана натурална вода годишно ги заблуждава".

***
София.
10.00 часа, в София Тех Парк, заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участва в семинар за запознаване с най-иновативната практика за предприемачески университети - HEInnovate.

***
София.
От 11.00 часа Съветът за електронни медии ще проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа, заместник-министъра на икономиката Даниела Везиева и председателя на КЗП Димитър Маргаритов ще открият изложба в сградата на Министерството на икономиката на ул. „Княз Александър Батенберг" 12.

***
София.
От 11.00 до 12.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, пресконференцията за представянето на Доклада по напредъка на България за 2014-2015 в рамките на инициативата Партньорство за открито управление (ПОУ), изготвен от Независимия механизъм за оценка.

***
София.
В 12.00 часа в централата на ПП АБВ ще се състои пресконференция, в която ще вземат участие председателят на партията Георги Първанов, зам.-председателят Румен Петков и др.

***
София.
От 12.00 часа, VII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й. Маруан М., които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в зала „София" на Гранд хотел София заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие дискусия на тема „Конкурентно ли е българското земеделие ? ".

***
София.
От 14.00 часа, в Дом на Европа - Представителство на ЕК в България, ще се проведе Информационен семинар за разпространение на резултати по проект "Euro4Science : Изследване на подходите на криминологията и криминалистика, с цел да се засили интереса на младите хора към науката и да се стимулира интердисциплинарният подход в Европейските училища".

***
София.
В 18.00 часа в Столична библиотека ще се състои вечер за Леда Милева на тема „Дух и воля" по повод 96 години от рождението й.

***
София.
От 18.45 часа в залата на VIVACOM Art Hall Фондация „Тръст за социална алтернатива" организира церемония по завършването на първия випуск от участници в програма „Бизнес алтернативи", клас - пролет 2016 г.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в заседателната зала на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район" ще се проведе Първо редовно заседание на Басейновия съвет за 2016 г.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в офиса на ДСБ на ул. „Т.Александров" № 23 ще се проведе пресконференция, с участието на генерал Атанас Атанасов.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала „22 септември" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще посрещне деца от цял свят, участници в международната работна среща е по проект „Еразъм + „Сътрудничество, иновации и обмен на добри практики", с подтема на събитието „Твърди и меки умения - ключ към погресираща кариера".

***
Бургас.
От 10.00 часа в голямата зала на Областна управа Бургас ще се проведе работна информационна среща на Областната експертна комисия по животновъдство Бургас с членовете на ОЕКЖ и животновъди на територията на областта.

***
Бургас.
От 10.00 часа в ОУ „Братя Миладинови" ще се проведе съвещание-дискусия за пропускателния режим в учебните заведения в Бургаско.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Дома на писателя ще се проведе пресконференция, на която ще се обявят окончателните пет номинации за националния конкурс за поезия "Христо Фотев".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала 2 на Експозиционен център "Флора" ще се проведе концерт на група "Горещ пясък".

***
Варна.
От 15.00 часа, във фестивален комплекс Зала „Европа" ще се проведе прожекция на филм „По моя път" на Емануел Берко.

***
Велико Търново.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов ще се срещне с Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс - Посланик на Обединено Кралство Великобритания. От 11.00 часа в кабинета на кмета след проведената среща между Даниел Панов и Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс , посланик на Обединено Кралство Великобритания двамата ще дадат пресконференция за медиите. От 11.30 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе Кръгла маса по проект между Посолството на Великобритания и дирекция „Миграция".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа, в НВУ „Васил Левски" ще бъде проведена кръгла маса на тема „Образователна политика на МО и отговорностите към националната сигурност".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Лайънс клубовете от Велико Търново. Ще бъде направен отчет за дейността на организацията през миналата година и приоритетите през 2016 година. Пресконференцията е по повод честването на Деня на Лайънс в ООН - 27 март и подготовката за предстоящия Европа Лайънс форум в София /27-30 октомври 2016 година/.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа, в голямата зала на Община Велико Търново, ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ" с автор Красимир Узунов.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа, в зала 30 на Младежкия дом, ще се поведе обучение с Владислава Георгиева за участниците в ГУП и ГУС на тема: „Право на труд и защита при труд".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ИЗ '"Рафаел Михайлов'' ще се проведе откриване на изложба „Пролетен салон Велико Търново 2016"

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в салона на Читалище „Надежда" ще бъде представена постановката на „Нов театър София" „Поручик Бенц".

***
Видин.
От 12.00 часа, в Регионалния пресклуб на БТА във Видин. Пресконференция ще дадат представителите на трите Лайънс клубове във Видин - двата дамски -„Вида" и „Бъдин", и мъжкия „Видин".

***
Враца.
От 10.30 часа в Конферентна зала на Общински съвет ще се проведе форум на тема „Междуинституционално партньорство - гаранция за качество на социалните услуги" - Враца.

***
Враца.
От 12.30 часа, в Центъра за работа с деца ще бъде открита Седмица на франкофонията.

***
Враца.
От 17.30 часа в Конферентна зала на Общински съвет ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет-Враца, относно изменение на точка от решение на институцията за поемане на дълг, направено по реда на Закона за общинския дълг чрез Фонд за органите на местно самоуправление в България - „ФЛАГ" ЕАД.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Областно първенство по волейбол за девойки 11-12 клас от ученически игри 2015/ 2016 година.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък - 1869" Драматичен театър „Стефан Киров" - Сливен ще представи представя постановката „Лице" по Александър Галин.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на общината ще се проведе редовно месечно заседание на кметовете и кметските наместници на населените места в състава на община Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в Районна прокуратура ще бъде представен отчет за дейността на държавното обвинение за 2015 година.

***
Кюстендил.
От 16.00 часа в Районен исторически музей ще се проведе публична лекция на тема „Минерално-суровинната база на Кюстендилски регион - история, състояние и перспектива".

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в Общински драматичен театър ще бъде представена постановката „Деветият ден".

***
Пловдив.
От 9.00 часа в 10 зала на Окръжния съд ще бъде гледано дело срещу Божидар А. и Иван К. по обвинения в умишлено убийство и склоняване и съучастие за извършването му.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 2 зала на Апелативен съд ще бъде разгледано дело по протест на Окръжна прокуратура Пазарджик срещу определението на Пазарджишкия окръжен съд, с което е изменена мярката за неотклонение спрямо Иван Янакиев от „Задържане под стража" в „Парична гаранция" в размер на 3000 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 1 зала на Апелативен съд ще бъде разгледано дело по жалба на подсъдимия Рангел Ташев и на частните обвинители срещу присъда на Пловдивския окръжен съд, с която беше осъден на 4 години лишаване от свобода и отнемане на правото да управлява МПС за 6 години. Той е признат за виновен в това, че на 30.03.2014г., при управление на МПС в пияно състояние е причинил по непредпазливост смъртта на Николай Николов и Иван Ташев.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в сградата на областната управа омбудсманът Мая Маонлова ще открие приемна за гражданите от града и региона, а от 14.00 ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 18.00 часа ще се проведе протест на Синдикалната Федерация на Служителите в МВР пред Областната дирекция на МВР.

***
Плевен.
От 11.00 часа, в залата на Педагогическия колеж в Плевен, заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и експерти от МОН ще представят проектите на 5 нови образователни стандарта.

***
Сливен.
От 11.00 часа часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои пресконференция на Димитър Танев - народен представител от Реформаторския блок по актуални политически въпроси.

***
Сливен.
От 12.00 часа, в района на жп гара Сливен, ще бъде даден официалния старт на строително-ремонтните дейности на железопътна гара

***
Сливен.
От 17.30 часа, в Художествена галерия „Димитър Добрович", ще се състои откриването на Фото изложбата „Ерусалим-София", посветена на 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа, кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще се срещне с представители на Фейсбук-групи, във връзка с казуса около строителството в кв. Бедечка.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа, от 11.00 часа, ще се проведе съвместна пресконференция на организаторите на програмата за отбелязване на 100-годишния юбилей на футболен клуб „Берое".

***
Шумен.
От 10.00 часа в общината ще се проведе брифинг относно състоянието на Летния театър и комплекс „Фабулис", и мерките, които общината предприема, както и за почистване на деретата и коритата на реките, подрязване на дърветата в града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.