• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
От 13.00 часа президентът Росен Плевнелиев и президентът на Румъния Клаус Йоханис ще дадат съвместна пресконференция в Гербова зала в президентството.

***
София.
В сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе Българо-румънски бизнес форум с участието на президентите на двете страни Росен Плевнелиев и Клаус Йоханис.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

***
Варна.
От 08.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще направи оглед на приключилите ремонтни дейности на Аспаруховия мост и съоръжението ще бъде отворено за движение.

***
Варна.
От 09.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие международната ядрена конференция „Българската атомна енергетика - национална, регионална и световна енергийна сигурност" във ваканционен клуб „Ривиера" край Варна.

***
София.
От 14.00 часа държавният секретар по икономическите въпроси на Швейцария Инайхен-Флайш и вицепремиерът Томислав Дончев ще открият Форума „Бизнес и иновации България - Швейцария", организиран от Българо-швейцарската търговска камара в сътрудничество с посолството на Конфедерация Швейцария в България и София Тех Парк.

***
София.
От 09.30 часа, II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П. и Мартин Д., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, III състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелина С., Снежина С. и Тотка Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, XV състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Любомир Д., обвинен в престъпление по чл. 115-118 НК.

***
София.
От 10.00 часа в хотел Хилтън ще се проведе конференция под надслов„Привличане на инвестиции - Размисли и стратегии за България в растеж", която ще бъде открита от директора на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Анел" на хотел Анел ще се проведе семинар - пресконференция по проект: „Гори и гористи местности - картиране и оценка на екосистемни услуги извън НАТУРА 2000. Събитието ще бъде открито от инж. Красимир Каменов, заместник изпълнителен директор на ИАГ и Ръководител на проекта.
***
София.
От 10.00 часа, в зала „Родопи" на Интер Експо Център Асоциацията на бизнес клъстерите организира Национална клъстерна конференция на тема „Иновативни клъстери за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 часа, IV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, I състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Венцислав С., Димитър С., Марин П., Димитър Г., Кольо Н., Хюсеин И. и Юлиян П., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Антон Х. и Пламен С., обвинение в незаконно провеждане през граница.

***
София.
От 10.00 часа, I състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание срещу съдия Люба П. от Районен съд - Раднево, обвинена в престъпление против дейността на държвни органи и обществени организации.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на КЕВР (бул. "Княз Дондуков" 8-10) ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за утвърждаване цени на водоснабдителните услуги на "Напоителни системи" ЕАД, гр. София

***
София.
От 10.30 часа, VII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й. и Маруан М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Културен център G8 ще се проведе среща на "Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки" на България.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София ще се проведе кръгла маса на тема „Присъствието на Русия в българските медии".

***
София.
От 11.00 часа в Инфо Център София2018 председателят на Столичния общински съвет и председател на Фондация „София - Европейска столица на спорта" Елен Герджиков ще участва в пресконференция по повод предстоящото 40-то юбилейно издание на Витоша100.

***
София.
От 13.30 часа Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

***
София.
От 14.00 часа в зала 8 на НДК ще се състои дискусия, озаглавена „Инвестираме отрано: Укрепване на системите за ранно детско развитие в България".

***
София.
От 17.00 часа, в галерия Арте (ул. Г. С. Раковски 138А) ще се бъде открита изложбата с най-новите маслени платна на Христина Петрова.

***
София.
От 16.00 часа победителите в първия по рода си Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 ще се срещнат с кмета на София Йорданка Фандъкова в сградата на ул. Париж 1.

***
София.
От 17.00 часа в Галерия на СБХ ще бъде открита изложба на Христо Бараковски - един от най-ярките и утвърдени майстори на декоративната пластика и дърворезбата у нас.

***
София.
От 17.30 часа пред паметника на Съветската армия ще бъде открит „София бирфест 2016".

***
София.
От 19.00 часа, в зала „България" неотразимият Светлин Русев ще изпълни в една вечер всичко, писано за цигулка и оркестър от Чайковски, събрано в един концерт, под палката на главния диригент на Букурещката филхармония - пламенния Хория Андрееску.

***
София.
От 19.00 часа, в литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Валери Стефанов „Любовни истории от Вавилонската библиотека".

***
Бургас.
От 13.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция във връзка с домакинството на Бургас на Световно първенство по Шотокан карате до.

***
Бургас.
От 19.00 часа в концертна зала „Проф. Иван Вульпе" ще се проведе музикално-поетичният спектакъл „Да се разбираме".

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Дарзалас" на хотел Swiss Belhotel International (Гранд хотел Димят) ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен последно поколение „Неинвазивен пренатален тест за генетични аномалии - Vision", който позволява диагностика в най-ранна бременност.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 ч. в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Станислав Иванов ще се срещне с граждани.

***
Враца.
От 18.00 часа, в Градската концертна зала ще се проведе симфоничен концерт с диригент Димитър Панов и солисти цигулари от НБУ.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа, в Парк „Дружба" ще се проведат образователни игри за деца и ученици „Ние знаем как да бъдем здрави".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа, в Изложбените зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба-живопис с автори Десислава Панева и Светослава Георгиева.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа, в читалище „Искра" Сашка Братанова ще представи моноспектакъла „Ние, вие и аз", по стихове на Миряна Башева.

***
Враца.
От 18.30 ч. в Градска концертна зала ще се проведе симфоничен концерт.

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови 2002" /Летен театър/ ще се проведе празничен концерт по повод 15 години Фолклорна компания „Сидер войвода".

***
Добрич.
От 10.45 часа от паркинга зад общината ще тръгне организиран транспорт за журналисти за откриването на нова дестилерия за етерични масла с лабораторно-изследователски център, изградена с подкрепата и помощта на Йордан Йорданов, кмет на Добрич.

***
Добрич.
От 11.00 ч. на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Духов оркестър- Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе годишен концерт на деца от Музикална школа „Доминанта".

***
Казанлък.
От 18.00 часа, в сградата на Младежки дом - Казанлък, Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и областната младежка структура на ПП ГЕРБ - Стара Загора, по покана на Младежи ГЕРБ (МГЕРБ) Казанлък, организират информационна среща-дискусия с младежи от общината.

***
Несебър.
В Несебър ще се проведе ХVІІ-ия Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота". Тази година в него ще вземат участие около 1300 деца от 8 държави.

***
Перник/с. Чуйпетлово.
От 13.00 часа 10 000 балкански пъстърви ще бъдат пуснати по горното течение на река Струма, над с. Чуйпетлово, на територията на ДЛС „Витошко -Студена". Кампанията е на Югозападното държавно предприятие и цели възстановяването популацията на балканска пъстърва.

***
Пловдив.
От 20.00 часа, в Етнографския музей ще се проведе юбилейният концерт на цигуларят Мичо Димитров с пианистката Виолета Попова.

***
Пловдив.
От 15 до 30 юни е срокът за подаване на кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски".

***
Русе.
От 16.00 часа, в Пленарна зала на областната администрация, ще се проведе обществено обсъждане на проект на Прединвестиционно проучване (ПИП) „Подобряване на транспортната достъпност чрез изграждане на градска железница, свързваща централна градска част с района на бившия комбинат за тежко машиностроене, ИПЗ и ЗПЗ, Безмитна зона и Индустриален парк-гр. Русе, гр. Мартен и други населени места".

***
Сливен.
От 09.30 ч. в конферентната зала на хотел Национал Палас ще се проведе семинар на тема „Достъп до информация - практики и проблеми".

***
Смолян.
От 14.00 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов", зала 1, ще бъде представен концерт-спектакъл „Приказка за Смолян", за откриване на Педагогически форум „Традиции и предизвикателства в предучилищното възпитание".

***
Смолян.
От 18.00 часа Клуб на дейците на културата - Смолян ще бъде открита дипломна изложба на учениците от Професионална гимназия по приложни изкуства.

***
Смолян.
От 19.00 часа в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" - Смолян, в зала 1 ще се проведе концерт на Маргарита Хранова и Орлин Горанов с Плевенската филхармония. Проявата е по повод 18 юни - Празника на Смолян .

***
Търговище.
От 14.00 часа в ОД МВР-Търговище ще бъде даден брифинг за традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя"

***
Търговище.
От 11.00 часа в зала 28 на общинската администрация ще се проведе пресконференция. Кметът д-р Дарин Димитров ще представи новоназначения си заместник Рая Матева, която ще очертае приоритетите в ресора си, д-р Димитров ще предостави информация за напредъка на уличните ремонти, а зам.-кметът Емине Якубова ще обобщи резултатите от проведения явен търг за отдаване на общински земи.

***
Шумен.
От 09.30 часа в зала 304 в Общината ще заседава журито за избор на проект за паметник на родения в Шумен поет и драматург Иван Пейчев.

***
Шумен.
От 10.00 часа на входа на бившето поделение „Пети полк", кметът на Шумен Любомир Христов ще представи информация за това какво до този момент е направено там и какво предстои да бъде построено. Освен многофункционална спортна зала на терена ще бъде изграден и жилищен комплекс.

***
Шумен.
От 15.30 часа в сградата на БСП Шумен ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие Драгомир Стойнев - член на Изпълнителното бюро на НС на БСП, народният представител от БСП Иван Иванов и областният председател на БСП Шумен Тодор Тодоров.

***
Ямбол.
От 11.00 до 15.00 часа, Община Ямбол организира поредна кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори на територията на града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.