• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за утре, 24 юни

Предстоящи събития в страната за утре, 24 юни

/КРОСС/ ***
София.
В Централния военен клуб държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук ще участват в дискусия на тема „Уроците на миналото. Паметта за комунизма. Осмислянето на тоталитарните режими".
***
Пирдоп.
В град Пирдоп държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук ще се запознаят с производствения процес на завода на фирма „Аурубис" в България.

***
София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 ч. в Дома на Европа ще се проведе конференция „Година на географските означения в България", посветена на края на първата година на кампанията "Да защитим българския вкус" по инициатива на Момчил Неков (S&D), заместник член на Комисия по земеделие и развитие на селските райони на ЕП.

***
София.
От 9.30 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Дандинсон Дуро, Маркс Басей, Принс Боро за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 ч. в парк-хотел „Москва" ще се проведе дискусионен форум на НСОРБ съвместно с Министерство на образованието и науката обсъжда новия закон за предучилищно и училищно образование.


***
София.
В 10 ч. ще се проведе извънредно заседание на Министерския съвет. На него ще бъде разгледана позицията на Република България за участие в Срещата на върха на НАТО, която ще се проведе на 8 и 9 юли във Варшава.След края на заседанието министрите на отбраната и на външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов ще представят на брифинг одобрената позиция.

 

***
София.
От 10 ч. в Софийски апелативен съд, Наказателно отделение, 3 състав ще се проведе съдебно заседание по въззивно наказателно дело с общ характер N507 от 2016 г. Делото е по повод протеста на Софийска градска прокуратура и на потърпевшите относно занижената присъда на хирурга от Пирогов д-р Виктор Попов, обвинен за смъртта на Галина Нигохосян - Николова.

***
София.
От 10 ч. в зала „София I+II" на хотел „Маринела", Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерство на икономиката, в качеството си на Управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 ще проведе информационен ден за представяне на процедурите „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП".

***
София.
От 10 ч. в зала „София" на хотел „Маринела" заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще участва в информационен ден за представяне на процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия" по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 в София.

***
София.
От 10.30 ч. в зала „Запад" на Народното събрание ще бъдат отличени най-добрите места за културни развлечения за децата и семействата.

***
София.
От 10.30 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Георги Илиев, Димитър Парушев и др. за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.30 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район „Средец" Мария Ачкова ще проверят новата сграда на ОДЗ № 18 „Детски свят". Изградена е нова сграда за 3 градински групи, а през миналата година след ремонт и преустройство се разкри филиал за 1 група. ОДЗ 18 е разположено на ул."Георги Марков" 2.


***
София.
От 11 ч. в Пресклуб България на Националния стадион „Васил Левски", Община Стара Загора , Министерството на младежта и спорта, БОК и Българска Асоциация „Спорт в свободното време" организират пресконференция по повод първия Маратон в Стара Загора, който ще се проведе на 26 юни.

***
София.
От 11 ч. в зала „бална" на Гранд-хотел „Радисън блу", български представители в Европейския парламент ще дадат пресконференция относно резултата от референдума за членство на Великобритания в ЕС, както и произтичащите последици за Съюза и България. Участие в пресконференцията ще вземат български представители в ЕП от различните политически групи, сред които Андрей Ковачев и Светослав Малинов от групата на Европейската народна партия и Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти.

***
София.
От 11.30 ч. в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Красимир Костадинов и Десислава Велков за грабеж - чл. 198 НК.

***
София.
От 13 ч. между 1-ви и 2-ри учебен блок на ТУ-София ще се състои представяне на колата и отбора на Техническия университет - София за състезанието Шел Екомаратон 2016 г., което ще се проведе в гр. Лондон, Англия, в периода от 27.06 до 03.07.2016 г.

***
София.
От 13.30 ч. в СГС, 22-ри състав ще гледа делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк" (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК ).


***
София.
От 16 ч. в салона на НТС по транспорт, на ул. „Г.С. Раковски" №108 инж. Илиана Захариева, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", ще приветства членовете на Клуба на ветераните строители по повод 45-та годишнина от стартирането на магистралното строителство в България и 30 години от изграждането на най-сложния участък от автомагистрала „Хемус" - между Витиня и Правец.

***
София.

Oт 18 ч., ще се проведе среща между председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и социалистите от столичната организация на БСП. Събитието ще се състои в аула „Максима" на УАСГ, бул. „Христо Смирненски" № 1.

***
София.
От 18.30 ч. в централата на Демократи за силна България ще се проведе публична дискусия на тема: „Референдумът във Великобритания и бъдещето на Европейския съюз", организирана от Светослав Малинов- член на ЕП и зам.-председател на ДСБ.

***
София.
От 19 ч. в залата на Военния клуб ще се състои концерт с вход свободен на Камерен ансамбъл „Софийски солисти".

***
Асеновград.
От 15 до 17 ч. във фоайето на НЧ „Родолюбие" ще се състои поклонение пред тленните останки на актрисата Надя Тодорова, след което ще бъде отслужено и опелото. Погребението ще бъде от 18 ч. в Гробищният парк на ул. „Цар Иван Асен II" (стари гробища).

***
Благоевград.
От 9.30 ч. в зала „22 септември" ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Бургас.
От 10 ч. в Конферентна зала на Бургаски свободен университет ще се проведе дискусия „ Черноморска макрорегионална стратегия на ЕС - път за развитие на Югоизточна Европа". В дискусията участие ще вземат представители на Делегацията на българските социалисти в ЕП.


***
Бургас.
От 10 до 12 и от 16 до 18 ч. в пространството около Културен център „Морско казино" ще се проведат инициативи от програмата на фестивала „Включи града".

***
Бургас.
От 10 ч. в зала "Нефтохимик" ще се проведе републикански турнир на хора с увреждания

***
Бургас.
От 10.30 ч. в двора на Етнографския музей ще се бъде пресъздаден ритуал на народния празник Еньовден.

***
Бургас.
От 11 ч. в сградата на Областна администрация ще се проведе първата среща на представителите в Областната координационната група, създадена в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и Националната стратегия за учене през целия живот.

***
Бургас.
От 11.30 ч. в Бургаския залив ще се провреде официално откриване на традиционната ветроходна регата "Черноморец Бургас".

***
Бургас.
От 14 ч. в Апелативен съд-Бургас ще бъдат разгледани жалбите на Радослав Димитров и Георги Иванчев, срещу определение на Окръжен съд -Бургас, с което им е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Те са обвинен за опит за убийство на Димитър Желязков.

***
Бургас.
От 19 ч. на сцената на Летен драматичен театър, професионален фолклорен ансамбъл „Странджа" и Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен" ще се представят със съвместен концерт „Магията на фолклора".

***
Варна.
От 9.30 до 13.40 в хотел Модус представителството на Европейската комисия в България организира семинар за журналисти по европейските въпроси. Целта на семинара е да запознае представителите на регионалните медии с приоритети в икономическата политика на Европейската комисия, актуалните теми от дневния ред на ЕС и да дискутира с колегите отражението им в регионите.

***
Варна.
От 14 до 16 ч. в офиса на ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1, общинския съветник от ПП ГЕРБ - Варна Калин Калевски ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 18 ч. в новостроящия се храм „Св. прмчк. Прокопий Варненски" за шести пореден път Варненска и Великопреславска Св. Митрополия ще почете паметта на Св. прмчк. Прокопий Варненски, който Православната Църква почита на 25 юни. Ще бъде отслужена вечерна служба с акатист.

***
Велико Търново.
От 07 ч. в местността Ксилифор ще се проведат инициативи по повод Еньовден, организирани от Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" и Туристическо дружество „Трапезица - 1902 година".

Велико Търново.
От 10 ч. на Самоводската чаршия ще бъде отбелязан празникът Еньовден.

***
Велико Търново.
От 10 ч. на Самоводската чаршия във Велико Търново за тринадесети път ще бъде отбеляза Еньовден - денят на лятното слънцестоене, лечебните билки и прастарите магическите обреди. От 05 ч. в Деня на слънцето най-ранобудните могат организирано да берат и разпознават билки край с.Арбанаси в местността до „Калоянова кепост". Час по-рано на същото място ще има палене и прескачане на еньовски огньове за здраве.

***
Велико Търново.
От 14 ч. в Голяма зала в Община Велико Търново ще бъдат връчени дипломите на учениците от Езикова гимназия.

***
Видин.
Oт 15 чaсa в сградата на Община Видин на площад „Бдинци" №2 ще се проведе съвместна среща с представители на Агенцията по заетостта, областните управители, Местните комисии по обществен ред и сигурност на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен на тема „Заедно в превенцията на престъпността. Ще присъстват и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Основната цел на срещата е обсъждане на мерки за превенция на престъпността.

***
Враца.
В местността „Леденика" ще се проведе тридневен Национален фолклорен събор „Леденика".

***
Габрово.
От 08 до 16 ч. в ЕМО „Етър" ще се проведе програма по случай Еньовден.

***
Горна Оряховица.
От 18 ч. на открита сцена пред Градска художествена галерия ''Недялко Каранешев'' ще се проведе концертна програма на участниците в XII Международен фолклорен фестивал „Раховче".

***
Горна Оряховица.
От 20 ч. в Народно читалище ''Братя Грънчарови- 2002'' / Летен театър/ ще се проведе четвърта фестивална вечер на XII Международен фолклорен фестивал „Раховче" с участието на ансамбъл Пирин.

***
Добрич.
От 11 ч. в Архитектурно-етнографския комплекс на открито „Старият Добрич" ще бъде отбелязан народният празник Еньовден.


***
Добрич.
От 12.30 ч. в Градски парк „Свети Георги" с представяне на дневната фестивална програма и участниците ще започне програмата на „Българо-румънска вечер" в рамките на Фестивала на балканската култура и кулинарно изкуство „Добрич Мези".

***
Добрич/к. к. Албена.
От 15.30 ч. в зала „Театър Албена" ще се проведе официално откриване на XIII Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров".

***
Добрич.
От 17 ч. в Градски парк „Св. Георги" ще се проведе концерт на Духов оркестър- Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Дупница.
От 10 ч. в залата на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Казанлък.
От 9 ч. в храм „ Св. Йоан Предтеча" ще се проведе храмов празник - ще бъде отслужен молебен и ще бъде раздаден рибен курбан за здраве и благоденствие.

Казанлък.
От 10 ч. в Етнографския комплекс ще бъдат пресъздадени от Клуб „Белите рози" традиции и ритуали свързани с Еньовден.

***
Казанлък/Крън.
От 18 ч. самодейци на Народно читалище „ Цвятко Радойнов" в града ще пресъздадат традиции и ритуали , свързани с Еньовден.

***
Кюстендил.
От 9 ч. в местността „Иглика" в Осоговска планина деца от Кюстендил ще посрещнат Еньовден.

***
Кюстендил.
От 10 ч. в градинката пред общината ще започне деветото издание на Празника на черешата.

***
Кюстендил.
От 19 ч. на площад „Велбъжд" в града ще бъде открито тазгодишното издание на Празника на черешата, който ще се състои в рамките на три дни.

***
Монтана/Лопушански манастир.
От 9 ч. в централния храм на Лопушанският манастир "Свети Йоан Предтеча" ще бъде отслужена тържествена света Литургия за деня, в който се почита рождението на св. Йоан Кръстител - храмов празник на Лопушанската света обител. Службата ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

***
Несебър.
От 20.30 ч. на амфитеатъра на живописния полуостров жителите и гостите на града ще има възможността да присъстват на концерт на местни формации и гръцки състави от гр. Неа Месемврия. В културната проява ще вземат участие ФФ „Българка" и Хорът за гръцки песни „Месамбрия" към НЧ „Яна Лъскова" и хорът и танцовият състав при културното дружество на гръцкия град Неа Месемврия.

***
Пловдив
От 9.30 ч. в 10 зала на Районния съд ще бъде гледано дело срещу подсъдимия Раиф М. от гр. Пловдив, обвинен за извършени измами, причинили имотни вреди в големи.

***
Пловдив.
От 10 ч. в пресклуба на БТА-Пловдив, бул. "Шести септември" 140 ще се състои пресконференция, на която Мима Петрова Замова ще представи своето виждане за проекти в сферата на сигурността, здравеопазването, реституцията, енергетиката и Какво е добро за България. Тя търси поддръжници в политическите среди и гражданството за вижданията си и осъществяване на идейни медийни проекти.

***
Поморие.
От 19.30 ч. в Народно читалище „Светлина 1939" ще се проведе Деветото издание на Театралния фестивал „Сцена край морето".

***
Разград.
От 17.30 ч. в експозиционната зала на интерактивен музей в Регионален исторически музей - Разград, ще бъде открита изложбата „Могилите на Котела".

***
Разград.
От 21.30 ч. във вила „Урбана" в античния град Абритус ще се проведе тържествена церемония по откриване на фестивала „Вечният Абритус".

***
Свищов.
От 10 ч. в Детски отдел на Градска библиотека ще се проведе инициативата „Пътешествие по картата на България" - Географска разходка.


***
Свищов.
От 11 до 19 ч. в градската градина на пл."Свобода" ще бъде отворен Музей на открито. Поводът е 139-годишнината от освобождението на града от турско робство.

***
Свищов.
От 17 ч. в изложбената зала на Исторически музей „Вазов и Сопот" ще бъде открита Изложба от къщата музей „Иван Вазов" гр. Сопот. След това в 18 ч. ще започне Творческа вечер с поезията на Георги Драмбозов и Людмил Симеонов.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА, Спасителният център на Сдружение „Зелени Балкани" ще даде пресконференция, на която ще представи отчет за дейността през 2015 г.

***
Стара Загора.
От 19 ч. в ZaraLab на бул. „Княз Александър Батенберг" 28 ще се проведе безплатна лекция за обучение в основите на 3D дизайна.

***
Търговище. От 18 ч. празничната програма ще бъде открита с помощта на Детския фолклорен ансамбъл „Шарено герданче" при Младежки дом - Търговище, които ще представят тайнствата на празника. От 19 ч. пред Славейковото училище ще бъде представен кукленият спектакъл „Фолклорна магия" на Държавен куклен театър - Стара Загора.

***
Шумен.
От 9 ч. в Кабиюшката гора край Шумен ще се проведе състезание по обездка в рамките на Международен турнир по всестранна езда.

***
Шумен.
От 9.30 ч. в Градската градина ще се проведе третото издание на фестивала „Еньовска магия".

***
Шумен.
От 16 ч. в Градската градина, под паметника на Тодор Колев ще бъде открита национална среща „Шумен бард 2016".

***
Шумен.
От 17 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще гостува народният артист на Руската федерация Николай Бурляев с представяне на филма „Иваново детство".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.