• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната за днес, 17 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 17 септември

/КРОСС/ ***

София.
Президентът на Република България Росен Плевнелиев и министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще присъстват на официалното откриване на Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.ще открие в сградата на хотел „Шипка".

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в тържествата по повод Деня на София. Държавният глава ще присъства на официалната церемония по издигане на знамето на столицата, която ще се състои на пл. „Свети Александър Невски".

***
София.
От 9 ч. ще започне редовното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 11.30 ч. министър-председателят проф. Георги Близнашки ще участва в тържествата по повод Деня на София. На площада пред храма „Света София" премиерът ще присъства на тържествен водосвет и на официалната церемония по издигането на знамето на столицата.

***
София.
От 11 ч. ще започне заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

***
София.
От 10 ч. ще се проведе тържествено заседание на Столичния общински съвет, по време на което ще бъдат връчени званията „Почетен гражданин на София", „Почетен знак на Столична община" и на „Значка на София".

***
София.
От 9.30 ч. 35 състав на Софийски градски съд ще започне заседание по делото срещу Михаил Маджунов, Юлиан Рангачев, Иван Табаков, Иглика Станчева за причиняване на смърт по непредпазливост.

***
София.
От 10 ч. в Борисовата градина, на площада до бюст-паметника на Христо Ботев Столичната организация на Българския Червен кръст организира празник като част от проект за подобряване информираността на учениците от 1 до 4 клас за правилата за безопасност на движението.

***
София.
От 10 ч. в Съюза на българските журналисти ще се проведе кръгла маса на „Образование и квалификация на възрастни".

***
София.
От 11 ч. в Столична библиотека,намираща се на пл. „Славейков", 4 ще започне празнична програма на Столична библиотека за Деня на София. Деца от школи за модерни танци ще изнесат изпълнения на открита сцена на.

***
София.
В 11 ч. ще започне традиционното тържество на Националния исторически музей - „На София с любов", посветено на Деня на София.

***
София.
От 10 ч. в националния пресклуб на БТА Фондация „Има начин" ще даде пресконференция по повод началото на благотворителна кампания за останалите без дом след наводненията граждани на България.

***
София.
От 11 ч. в националния пресклуб на БТА Фейсбук-инициатива „КТБalive" ще даде пресконференция.

***
София.
От 12 ч. в националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на представители на земеделски производители на зеленчуци и картофи.

***
София.
От 13 ч. в националния пресклуб на БТА Центърът за защита правата в здравеопазването ще даде пресконференция.

***
София.
От 14 ч. ще започне инициативата седмица на българските занаяти на Женския пазар.

***
София.
От 13 ч. в националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, организирана от Центъра за защита правата в здравеопазването за неправомерната намеса на администрацията в работата на медиците.

***
София.
В 18.30 ч. в Народен театър „Иван Вазов" ще се състои церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

***
Пловдив.
От 11 ч. в Регионален пресклуб БТА - Пловдив ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени иновативни образователни и информационни материали, създадени в рамките на европейски проект БИД в помощ на упражняващите професията „Личен асистент" на територията на Германия и Австрия.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в зала № 33 на РИМ - Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод предстоящата историческа възстановка „Тервел в областта Загора", част от VІІ-ми ежегоден младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед".

***
Костинброд.
В 16 ч. ще започнат тържествата по случай празника на града - на централния пл. „Иван Вазов" ще бъде изграден детски център за игри. В 19 ч. на площада ще започне празничен концерт.

***
Благоевград.
От 18 ч. трансгранични побратими градове Благоевград и Щип ще отбележат заедно Европейски дни на сътрудничеството с изложбата от фотоконкурса „Красотата на трансграничния регион" във фоайето на Община Благоевград. От 20 ч. малък градски площад в Щип ще бъде огласен от поп и рок музика.

***
Пловдив.
От 11 ч. на пресконференция в Регионален пресклуб БТА - Пловдив ще бъдат представени иновативни образователни и информационни материали, създадени в рамките на европейски проект БИД в помощ на упражняващите професията „Личен асистент" на територията на Германия и Австрия.

***
Боровец.
На 17 и 18 септември ще се проведе експертна среща за социалната закрила и интеграцията на лица със специални нужди, търсещи или получили международна закрила. Организатор е представителството на ВКБООН в България. На форума експерти от Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания и Държавната агенция за закрила на детето ще споделят своя опит в реализирането на мерки, насочени към социална защита и зачитане на човешките права на лица, получили международна закрила в България.

***
Бургас.
От 10. 30 ч. в зала „Петя Дубарова" на КЦ Морско казино" Бургас ще бъде връчена наградата "Света София". Наградата се присъжда ежегодно на най-добрия специалист по здравни грижи в Бургаска област. Учредена е през 2009г. от собственика на МЦ "Света София" и МБАЛ "Дева Мария", г-н Семир Абумелих.

***
Бургас.
Представители на ОПУ-Бургас, пътна полиция и община Созопол ще направят оглед на участъка от път I-9 Бургас - Малко Търново, преминаващ през село Крушевец. Целта е да се предложат мерки за ограничаване на скоростта на движение на преминаващите превозни средства през населеното място.


ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ - 2014

***
София.
От 14 ч. Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг в зала „Света София" на пл. „Княз Александър І" №1, вход откъм Ларгото.

***
Широка лъка.
От 8.30 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти в центъра на село Широка лъка, след което ще посети църквата „Успение Богородично".

***
Девин.
От 9.30 ч. Цветан Цветанов ще разговаря с жителите на града в централната градска част.

***
Ямбол.
В 10 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ
ще дадат пресконференция за медиите. Събитието ще се проведе в регионалния офис на АБВ, намиращ се в МОЛ Ямбол, ет. 5. От 10.30 ч. Георги Първанов и представителите на Коалиция АБВ ще вземат участие в дискусия на тема „Държавността и промените в политическата система". Събитието ще се проведе на същото място.

***
Мизия.
От 10 ч. ще бъдат предадени даренията, събрани по инициатива на ПП ГЕРБ-Гоце Делчев. На пострадалите ще бъде предоставена битова техника, дрехи, обувки и стоки от първа необходимост. На място ще присъстват водачът на листата и Областен координатор на ГЕРБ във Враца инж. Петя Аврамова и кандидатите за народни представители от региона.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. представители на „БСП лява България" ще организира срещи с жители на града по различни теми от управленските политики на партията.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. кандидат-депутатите от пловдивската листа на БСП ще дискутират управленските политики на „БСП лява България" на главната улица в града. Следобедната сесия е от 17.30.

***
Пазарджик.
От 11 ч. председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще открие новоизградената автогара в Пазарджик. Автогарата се намира на ул. „Христо Касапвелев", в близост до жп гарата. Председателят на ГЕРБ ще бъде придружен от водача на листата на партията за Пазарджик ген. Стоян Тонев, областния координатор на ГЕРБ Дончо Баксанов, кандидат-депутата Гинче Караминова и останалите кандидати от листата.

***
Видин.
В 11 ч. кметът на община Димово Лозан Лозанов и вторият в кандидат депутатската листа на ПП ГЕРБ за 5-МИР Владимир Тошев ще дадат пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

***
Чепеларе.
В 11.15 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с граждани на площада на град Чепеларе.

***
с. Кукорево.
В 12 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще се срещнат с жителите на селото. Събитието ще се проведе пред сградата на читалище "Виделина".

***
Варна.
От 14 ч. Лиляна Павлова и колегите й от варненската листа на ПП ГЕРБ Пламен Манушев и Красен Кралев ще присъстват на официалното откриване на изложбата „Седемте чудеса на света" на летище Варна.

***
Златоград.
В 14.15 ч. Цветан Цветанов ще се разговаря с жителите на града на търговската улица „Беловидово".

***
Мадан.
В 15.30 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в град Мадан в заведение „Казабланка", ул. „Явор" 7А.

***
Сливен.
От 15.30 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще дадат пресконференция за медиите в регионалния пресклуб на БТА в град Сливен.

***
Твърдица.
В 16.10 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов ще присъства на официалното откриване на регионалния офис на АБВ в град Твърдица.

***
Ветрино.
От 16.30 ч. кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Варна и водачът на листата Лиляна Павлова ще участват в дискусия със земеделски производители. Дискусията ще се проведе в залата на Културно-информационния център в община Ветрино.

***
Рудозем.
В 16.50 ч. заместник-председателят на ГЕРБ ще разговаря с граждани в кафе „Орфей", централна градска част.

***
Нова Загора.
В 17 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще поднесат цветя пред паметника на Петко Енев. В 18 ч. Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще вземат участие в представянето на листата на 21 МИР - Сливен в град Нова Загора. Събитието ще се проведе в сградата на Младежкия дом - Нова Загора.

***
Бургас.
От 17.30 ч. водачът на листата на коалиция АБВ в Бургас ген. Михо Михов ще се срещне с представители на КНСБ, а от 18.30 ч. в предизборния щаб на партията с представители на младежките структури на АБВ в Бургас.

***
Пловдив.
От 18 ч. третият в листата на БСП за Пловдив доц. д-р Георги Йорданов ще обсъди с живеещите в район „Източен" какви реформи според БСП са нужни, за да се оздрави здравеопазването, за да се осигури достъпа на всеки гражданин до медицинска помощ. Красимир Карамфилов ще се аргументира защо приоритети за Пловдив следва да са образованието, културата и туризма

***
Пловдив.
От 18 ч. кандидатите за депутати в листата на БСП за Пловдив Минка Сърнешка и Ивайло Димов ще се срещнат с граждани в район „Западен" в района на Братската могила.

***
Смолян.
В 18.30 ч. Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Смолян листата на ГЕРБ за областта и основните приоритети от управленската програма на партията.

***
Сливен.
В 19 ч. лидерът на АБВ Георги Първанов и представители на Коалиция АБВ ще проведат среща с жителите на град Сливен. Събитието ще се проведе на площада пред НТС. То ще бъде последвано от концерт с участието на Тони Димитрова.

***
Сливен.
От 11 ч. кандидатът за депутат на коалиция „БСП лява България" в 3 МИР-Варна, бивш министър на образованието проф.д-р Анелия Клисарова ще представи три теми, свързани с политиката на коалицията, „Политики в областта на средното и висше образование", „Политики в сферата на здравеопазването". Проф. Клисарова ще представи и акценти в реформата на Спешната помощ.

***
Плевен.
От 12 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Реформаторския блок с участието на Радан Кънев и Найден Зеленогорски.

***
Велико Търново.
От 13 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на водача на листата на коалиция „БСП лява България" за 4-ти МИР на Мариана Бояджиева и представители на листата по актуални обществени теми.

***
Габрово/Плевен.
От 9.30 ч. лидерът на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев ще проведе среща с членове и привърженици на партията в Габрово, от 18.30 ч. - в Плевен в конферентната зала на хотел „Балкан"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.