• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната за днес, 19 юни

Предстоящи събития в страната за днес, 19 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 9 ч. ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 ч. Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 9 ч. Ангел Найденов ще открие научна конференция за проекта „Визия за развитие на Въоръжените сили на Република България до 2035 г.

***
София.
Министърът Десислава Терзиева ще се срещне с директора на ГД „Регионална и градска политика" в ЕК Валтер Дефа. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще бъде на работно посещение в Брюксел. В белгийската столица тя ще проведе среща с генералния директор на ГД „Регионална и градска политика" в ЕК Валтер Дефа. Основна тема на разговора ще бъде казусът с временно спрените плащания по някои проекти от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013.

***
София
От 10.30 ч. в Националния пресклуб на БТА Министерството на икономиката и енергетиката ще даде пресконференция, на която ще представи подробностите около кампанията за насърчаване пътуванията на български туристи в страната.

***
Рим.
Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще бъде на еднодневно работно посещение в Рим, Италия. Той ще се срещне с Генералния директор на Световната организация на Обединените нации по прехрана и земеделие (ФАО) д-р Жозе Грациано да Силва.

***
София.
От 9 ч. в хотел „Рамада" в София, заместник-министър Атанас Костадинов ще председателства дванадесетата среща на Управляващата група на Международната комисия за опазване на река Дунав. В рамките на събитието ще бъде отбелязана двадесетата годишнина от подписването на Конвенцията за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, подписана на 29 юни 1994 г. в София.


***
София
От 9.30 ч. в голямата конферентната зала на Университета за национално и световно стопанство ще бъдат представени целите, дейностите и очакваните резултати на проект BG051PO001-3.1.07-0059 „Актуализиране на учебните планове в ОКС „бакалавър" за професионално направление „Икономика" в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието". Партньори на УНСС в реализирането на проекта са Министерството на финансите, Националното сдружение „Недвижими имоти" и Агенцията по заетостта.


***
София.
От 11 ч. ще се проведе изложба, посветена на 170 години от началото на българската журналистика и 120 години организирано журналистическо движение в България в Народното събрание. Председателят на парламента Михаил Миков ще открие експозицията под надслов „Между три века" в Северното фоае.


***
София
От 9.30 ч. в „Кемпински хотел Зографски" неправителствени организации от 20 държави ще търсят сътрудничество с бизнеса в борбата с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Срещата се организира по инициатива на международната асоциация „La Strada International" (LSI). Срещата се провежда в България, която е една от страните с най-висока трудова миграция в Европа и съответно една от основните страни на произход за жертви на трафик с цел трудова експлоатация.

***
София
От 9.30 ч. в София, Бетахаус, ул. Крум Попов № 56-58 ще се проведе заключителната среща за споделяне на добрите практики от проект за интегрално екологично образование на деца и общности.

***
София.
От 7 ч. ще се проведе протестно шествие с искане за справедливост за убития преди седмица от английски гражданин Емил Ботев. Началната точка ще е Младежкият театър. От там шествието ще тръгне в посока Британското посолство, където ще се състои протест, след което се предвижда блокиране на Центъра и отиване до Съдебната палата.

***
София.
От 12 ч. ще се проведе среща по Програма Европа - 2014 в Информационния център за кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, на ул. „Париж" №1. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще поздрави бенефициентите по Програма Европа 2014 г. Ще бъдат връчени договорите на организациите, които ще изпълняват проекти, финансирани от Столична община. Ще бъдат представени някои от дейностите, свързани с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата.

***
София.
От 13 ч. в зала 1.5 на НДК АБВ ще даде пресконференция. Темите на пресконференцията са: представяне на Инициативния комитет за учредяване на партия АБВ, представяне на програмната декларация на АБВ и представяне на проектоустава на АБВ.

***
София.
От 14 ч. в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на доброволческия организационен комитет на София Прайд за 2014 г. Пресконференцията е по повод събирането на участниците, което започва в 17 ч. пред паметника на Съветската армия.

***
София
От 11 ч. във фоайето на 4 - ти учебен корпус на Технически университет - София ще се проведе представянето на нов учебно - експериментален електромобил - патент и разработка на студенти и преподаватели от катедрата (съвместен проект с ВТУ „Тодор Каблешков, гр. София")

***
София
От 12 ч. на моравата пред хотел "Хилтън" ще се проведе дегустация на чуждестранни вина в България Grand Austrian Tasting 2014. Организатори са вносителите на австрийски вина за България "Петкова и Съдружие".

***
София
От 12 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе Start-up - конкурс за стартираща бизнес инициатива на млад предприемач.

***
София
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира пресконференция на тема: „Улесняване достъпа на малките и средните предприятия до бизнес услуги и повишаване на тяхната ефективност". По време на пресконференцията ще бъдат представени основните дейности на проект „Създаване на условия за качествена информационно-комуникационна среда и оперативна съвместимост на ИАНМСП", който се реализира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

***
Солун
„БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Столична община ще участват в международна среща по проекта RAIL4SEE (Rail Hub Cities for South East Europe). Домакини на събитието, което ще се проведе в гр. Солун, ще бъдат Гръцкия транспортен институт (HIT/CERTH) и TrainOSE. В срещата ще вземат участие и представители на всички други партньори по проекта, които са от Словакия, Италия, Австрия, Румъния, Унгария, Хърватия и Словения.

***
Велико Търново
От 11 ч. в пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов във връзка с предстоящия летен музикален фестивал „Нека да е лято" .

***
Пловдив
От 11 ч. в пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на автора на приказки - игри Никола Райков.


***
Бургас
От 12 ч. на бул. „Транспортна", ж.к. „Изгрев", на Официална церемония „Първа копка" ще бъде представен обект „Изграждане на мрежа от велосипедни алеи извън трасето на Бързата автобусна линия - Етап 1.

Хасково
От 14.15 ч. в пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров. Президентът Пламен Димитров ще коментира политическата и социално-икономическата ситуация в страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.