• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Брюксел.
Вицепремиерът Бъчварова ще участва в извънредното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на ЕС

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведат открити заседания.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция" (бул.Ал.Малинов №1, вход КПП Американски колеж) ще бъде даден старт на превантивната кампания „Шофирай отговорно и толерантно".

***
София.
От 9.30 часа състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов за организиране и ръководена на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Росен Иванов за ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Красимир Стефанов, Михаил Пешев, Върбан Борисов, Персин Пешов, Ангел Русев, Матей Ташков, Пламен Ковачев.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Никифор Никифоров, Мирослав Димитров, Иван Иванов, Назъм Юсеин за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа делото срещу Йосиф Йосифов, Ивайло Симеонов, Вергил Славов, Пламен Симеонов, Иван Йосифов, Йордан Йорданов, Георги Гълъбов, Кристиян Тодоров, Николай Рашков, Александър Йорданов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00ч. гражданско сдружение „Приятели на Русия и православния свят" и „Български народен събор" организира тържественото освещаване на Самарското знаме и националните флагове на България, Русия и Македония.Събитието ще се проведе на ул."Първа Българска армия" №92. Знамената ще бъдат издигнати на мястото отредено за изграждане на българо-руски храм „Св. Иван Рилски".

***
София.
От 11.00ч. в Техническия университет в София ще бъде посрещнато началото на академичната година.

***
София.
От 12.00 часа ще бъде открита изложба „Заедно в парка - да нарисуваме мечта!" във фоайето на сградата на Столична община, ул. „Московска" 33. Ще бъдат представени фотографии на фотографа Георги Божков, както и рисунки на млади хора с интелектуални затруднения от Дневен център „Светове" и Център „Благовещение", участници в поредица от проведени художествени занимания на открито в Южния Парк през лятото на 2015 г.

***
София.
От 12.00 ч. в Прес-клуба на БТА, бул. Цариградско шосе № 29, Институтът за социална интеграция ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени целите, отделните етапи и дейности в рамките по проект „Мониторинг на местни избори и референдум 2015" както и междинен доклад, съдържащ анализ на законодателството, отнасящо се до предстоящите избори и референдума.

***
София.
От 12.30 часа в аула „Максима" ще се проведе тържеството по случай откриването на 95-ата академична учебна година в УНСС. Гост ще бъде министърът на финансите Владислав Горанов.Министър Горанов и ректорът проф. Статев ще открият ремонтирания учебен корпус.

***
София.
От 13.00 ч. в залата на Инфоцентъра на ЕС на ул. Раковски 124 в София организират международна конференция „Детето и неговите симптоми" /2005-2015/:

***
София.
От 14.00 ч. в Галерия „Средец" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски"№ 17 ще се състои пресконференция по повод старта на официалните събития по отбелязването на Европейските дни на наследството в България.
Откриването на официалните събития по повод на Европейските дни на наследството 2015 в България ще се състои от 17.30 часа в Галерия „Средец" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски"№ 17 с изложбата „Армира - една преоткрита легенда".

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе публично теглене на жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР (клипове и диспути) в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г. Жребият ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" №1, откъм Ларгото, фоайето на зала „Света София".

***
София.
От 15.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе национално работно съвещание на БСП. В заседанието ще участват кандидатите за кметове на левицата, водачи на листи за общински съветници, председатели на областни и общински съвети, областни координатори, членове на Националния съвет на партията, членове на Общопартийна контролна комисия, народни представители от ПГ на БСП лява България и евродепутати.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще приветства участниците в конференцията на Европейската баптистка федерация. Форумът ще се проведе в новооткрита сграда на Първа евангелска баптистка църква в София (център „Възраждане", ул. „Осогово" 86-88).

***
София.
От 16.30 часа в Големия салон на БАН проф. Давид Карамели ще представи доклад на тема Древната ДНК: от костта до генома (Ancient DNA: from Bone to Genome").

***
София.
От 17.30 часа в храм „Свети Седмочисленици" в София, ще бъде отслужена панихида в памет на земеделския лидер, политик и държавник Никола Петков.

***
София.
От 18.00 часа посолството на Кралство Норвегия Държавна агенция „Архиви" и Столична библиотека организират представянето на албума „Фритьоф Нансен и България", посветен на 150-годишнината на норвежкия полярен изследовател, дипломат, защитник на човешките права и хуманист Фритьоф Нансен. Събитието ще се проведе в Столична библиотека.

***
София.
От 18.00 часа, в конферентната зала на хотел "Рила", ул. Калоян 6 Българският център за зелена икономика проведе двудневен семинар с участието на граждани и граждански организации, чиято цел беше да се намерят решения за синхронизирането на поддръжката и обновяването на зелената и транспортната системи на София.

***
София.
От 18.00 ч. в Унгарския културен институт ще се открие изложба на унгарски творци, удостоени с наградата „Миклош Мажарофф".
Прилагам кратък текст за проекта, а самата изложба съдържа 18 произведения на 7 художници. Двама от творците ще присъстват на откриването, както и вдовицата на Миклош Мажарофф - д-р Мария Николаева.

***
София.
От 19.00ч. в ресторант „Рубайят" в НДК ще се състои благотворителна вечер в подкрепа на Дарителска инициатива „За живота".

***
Бургас.
От 13.30 часа, на ул."Фердинандова"№60 в ОбС на БСП - Бургас, ще се проведе пресконференция с участието на областния председател на БСП - Николай Тишев.

***
Бургас.
От 20.30 часа джаз триото от САЩ - "Sound Underground" ще изнесе концерт във вътрешния двор на експо център Флора.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в 5 зала Пловдивският окръжен съд ще разгледа делото срещу подсъдимия Рангел Т.

***
Пловдив.
От 11.00 часа с митинг-поклонение в местността „Кемера" пловдивските социалисти ще отбележат 92 години от избухването на Септемврийското въстание. Вечерта от 18.00 часа ще се състои и поклонението в Акациева горичка, където са разстреляни братята Чапликови, Георги Патърчанов и други септемврийци. Там слово ще произнесе инж. Милена Колева - кандидатът на БСП за районен кмет в Западен.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа ще се състои пресконференция по проекта за интегриран градски транспорт на Стара Загора. Събитието ще се проведе в зала 203 на Община Стара Загора.

***
Велико Търново.
От 11:00 часа в парк "Марно поле" ще бъдат проведени анкети, част от Национална кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве".

***
Велико Търново.
От 10.00 ч. в катедралния храм във Велико Търново ще се състои възпоменание по повод 68 години от обесването на Никола Петков от комунистическите власти.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Варна" на общината ще се състои пресконференция по повод откриването на XVI Международен фестивал на червенокръстки и здравни филми Варна 2015

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Черно море", зала 3 ще бъде открита Национална конференция с международно участие „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на ХХІ век" с фокус „Дуалната система на обучение в професионалното образование"

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Черно море" зала 1, РС на КНСБ - Варна организира среща със следните кандидат кметове за Варна: Иван Портних, проф. Анелия Клисарова, Данаил Папазов, Чавдар Трифонов и Кирил Йорданов. В срещата ще вземат участие: Пламен Димитров - президент на КНСБ, Пламен Нанков - вицепрезидент на КНСБ, Иван Кокалов - вицепрезидент на КНСБ и председатели на федерации, съюзи и синдикати.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Дом за стари хора Добрич Фондация „Адра България" представлявана от Мариян Димитров ще връчи дарение на Община град Добрич от проходилки за възрастни хора.

***
Добрич.
От 9.30 ч. в ЦДГ №25 ще бъде представен куклен спектакъл „Червената шапчица" на Държавен куклен театър „Дора Габе". В Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба-рисунки „Моят град Добрич" на Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и Детско ателие „Палитра" с ръководител Галина Върбанова при Общински младежки център, посветена на 25 септември - Ден на град Добрич и 75 години от възвръщането на Южна Добруджа към България
В същия час в Народно читалище "Йордан Йовков - 1870 г.", библиотека отдел „Читалня" ще се състои прожекции на филма „Добрич днес..."

***
Благоевград.
От 9.30 часа Главна инспекция по труда ще даде пресконференция в хотел Езерец.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на СБАЛО "Свети Мина" ЕООД, Благоевград, ще бъде направено дарение.

***
Благоевград.
От 09.00 ч. до 16.00 ч. в Благоевград, пл. „Георги Измирлиев" № 1, Драматичен театър „Никола Вапцаров"- Голяма сцена ще се проведе обществено обсъждане на Плана за управление на НП „Рила" и разработване на План за управление на резерват „Риломанастирска гора". В рамките на деня е предвидена кратка пресконференция за медии от 13:00 ч. в община Благоевград, зала 101, етаж 1.

***
Сливен.
От 14.00 часа в зала „Май" се тегли жребия за определяне на номерата на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати регистрирани в ОИК Сливен, с които ще се явяват на местните избори на 25 октомври.
От 15.00 часа в същата зала, кметът на община - Сливен кани представители на партиите, коалициите, инициативните комитети и местните коалиции, регистрирали се за участие в изборите за общински съветници и кметове, и за участие в националния референдум на 25 октомври на среща за разпределяне местата за агитационни материали, разположени на бул. "Цар Освободител".

***
Сливен.
Ще се състои XVII-ти Национален семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информационна система Е-Lib/I-Lib.

***
Видин.
От 13.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА вьв Видин представителите на ПП ГЕРБ ще дадат пресконференция.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала „Тича" на Гранд-хотел „Шумен", президентът на КНСБ Пламен Димитров ще бъде гост на организираната от синдиката среща с кандидатите за кметове и за общински съветници в Шумен.

***
Враца.
От 16.00 ч. пред читалище "Развитие" Природо-защитен център "Натура" и Община Враца организират "Нощ на прилепите", в който ще вземат участие ученици от врачанските училища.

***
Търговище.
От 15.00 часа в комплекс „Белият кон & Рай" в Търговище ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район, както и на Регионалния координационен комитет към него. Форумът ще бъде председателстван от областния управител на област Търговище Светлин Бонев.

***
Смолян.
От 10.00 часа в зала 247 на община Смолян ще се проведе пресконференция по повод предстояща изложба и награждаване в Първия национален преглед на музейния плакат -Смолян 2015. В нея ще участват Таня Марева, директор на РИМ и зам.-кметът Марин Захариев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.