• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе политически консултации с представители на Парламентарната група на Движението за права и свободи, а след това и с представителите на Българската социалистическа партия.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа на летище „Стара Загора" министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие Осмото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО 2016 - ПРОЛЕТ.

***
София.
От 09.30 часа в СГС 6 състав ще заседава по делото срещу Димитър Аврамов и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК )

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гриша Ганчев, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Българския фармацевтичен съюз на тема „Ползите за пациента от генеричното заместване на лекарствата от магистър-фармацевт".

***
София.
От 10.00 часа в СГС са насрочени две въззивни мерки - на обвиняемите за изнудването в мола и за боя на Околовръстното. И двете мерки ще бъдат гледани от 4 въззивен състав.

***
София.
От 11.00 часа ще се състои заседание на СЕМ, на което ще бъде разгледана оставката председателят на регулатора Георги Лозанов.

***
София.
От 11.00 часа в централата на ПП АБВ ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие зам.-председателят на партията Румен Петков и др.

***
София.
От 12.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще представи четвъртия годишен доклад на Националния превантивен механизъм. Пресконференцията ще се проведе на 2 етаж в сградата на институцията - ул. „Георг Вашингтон" № 22.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с отбелязването на Световната седмица за борба с глаукомата на тема: „Какво се случва с българските пациенти с глаукома? Безплатни лекции и изследвания за глаукома по повод Световната седмица за борба с глаукомата".

***
София.
В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", експерти от болницата, Работна група „Жени и сърдечно-съдов риск" и Дружество на кардиолозите в България организират профилактични прегледи за дамите в Деня на жената. Прегледите ще се извършват между 12.00 и 16.00 часа в консултативните кабинети на Клиниката по кардиология в „Пирогов". Записването става на телефон 02/ 9154 410.

***
София.
В 12.50 часа на Терминал 2 на Летище София се завръщат последните участници в 24-та Национална антарктическа експедиция.

***
София.
От 13.30 часа в двора на 112 ОУ „Стоян Заимов" ще се проведе арт-експозиция на открито, с над 300 изработени тениски от родители и ученици по темата за превенция и защита срещу насилието в училище, в семейството и обществото.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание , Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Обществения съвет към Комисията, организира обществено обсъждане на ЗИД на Закона за юридическите лица с нестопанска цел и на постъпилите предложения от народните представители за второ четене.

***
Бургас.
От 10.00 часа в „Кариерен център" на ул. "Патриарх Евтимий" № 35А ще се проведат интервюта за набиране на персонал за германска фирма.

***
Бургас.
От 16.00 ч. общински съветници от ГЕРБ и представители на клуб „Култура" към Гражданско сдружение ГЕРБ инициират среща с част от авторите на изложбата „Така го правят жените". Експозицията е разположена в пространството на галерия „Богориди".

***
Бургас.
В ОУ "Найден Геров", СОУ "Петко Росен" и СОУ "Константин Петканов" ще се проведат по два учебни часа - "Кой е срещу мен в мрежата - Сигурност" и "Кой е срещу мен в мрежата - Дигитално АЗ".

***
Велико Търново.
В периода 8-10 март в комплекс „Бряста" Център „Амалипе" ще проведе семинар на тема „Проучване в общността". Участие ще вземат общностните модератори от Центровете за развитие на общността, създадени към Център „Амалипе".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов. Темата е Кандидатстудентска кампания 2016.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа във фоайето на РНБ „П.Р.Славейков" - централна сграда ще бъде открита Изложба-живопис на Олга Панченкова „Жената-вечната и святата".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Хилъри Шелтън, директор на Вашингтонското бюро и вицепрезидент на организацията „Национална асоциация за напредък на цветнокожите хора".

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе кръгла маса по проект „Никога не е късно" за ресоциализация на деца, пострадали от насилие и трафик".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложба „Минало незабравимо" с автор Пламен Бойчев.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Създаването на /нов/ Рим".

***
Видин.
От 11.00 часа в Конферентния център на Областна администрация-Видин ще бъде представена изложба на тема "България 1944 - 1989: забранена истина". Експозицията ще бъде открита от заместник-председателя на парламентарната комисия по културата и медиите Ирена Соколова, съвместно с историка и публициста Стоян Райчевски.

***
Видин.
От 11 часа в заведение срещу Речна гара ще се проведе пресконференция на "Единни за промяна", във връзка с общинската политика, свързана със спорта и достъпа на деца и младежи до спортни услуги и съоръжения на територията на общината.

***
Горна Оряховица/с. Първомайци.
От 9.30 часа в НЧ „Иван Вазов - 1893" ще бъде открита Изложба, посветена на Международния ден на жената - експонати от архива на читалището и ръкоделия изработени от жени самодейки.

***
Горна Оряховица/с. Янтра.
От 10.00 часа в НЧ „Пробуда - 1922" ще бъде открита Изложба „Женско творчество", посветена на Международния ден на жената.

***
Горна Оряховица/с. Върбица.
От 11.00 часа в НЧ „Градина Върбица - 1894" ще започне „Усещане за жена - визия и ведрост" - празнична програма, посветена на Международния ден на жената. -

***
Горна Оряховица/с. Горски горен Тръмбеш.
От 11.00 часа в НЧ „Просвета - 1906" ще започне „И нека носи гордо името жена" - рецитал, посветен на Международния ден на жената.

***
Добрич.
От 10,00 ч. в заседателната зала на общината ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за кандидатстване по процедури „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия".

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Пловдивския районен съд ще бъде гледано дело с подсъдим Васко Ш. Срещу него е повдигнато обвинение в извършване на измама с цел имотна облага.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация - Русе ще се проведе първото за годината заседание на Постоянната секторна комисия в областта на индустрията и новите технологии.

***
Смолян.
От 15.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Созопол/с. Росен.
В читалището в село Росен ще се проведе осмомартенско тържество. Родители и ученици едновременно ще излязат на сцената, за да отпразнуват Деня на жената. На празненството ще присъства и началника на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас инж. Виолета Илиева.

***
Чепеларе.
Община Чепеларе подарява на всички жени и техните семейства безплатно представление по повод 8 март - Международния ден на жената. Моноспектакълът „С Чарли в сърцето" ще бъде представен на 9 март от 18.00 часа в големия салон на Народно читалище „Родопска искра 1880".

***
Шумен.
От 10.00 ч. в залата на общината ще бъде даден брифинг за културните събития през седмицата и посещението на посланика на Унгария Андраш Клейн в Шумен, по повод националният празник на Унгария. -

***
Шумен.
От 11.00 ч. в зала 2 на Областна администрация-Шумен се свиква Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.