• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/ ***
Женева.
Министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще оглави българската делегация на 105-та сесия на Международната конференция на труда. В състава ѝ са представители на правителството и на национално представените организации на работниците и служителите и на работодателите, а председателят на БТПП Цветан Симеонов ще представлява като делегат българските работодатели.
***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи първата награда за най-добра студентска компания на България. Призът се присъжда в рамките на форума „Изгряващи звезди", който ще се проведе под патронажа на държавния глава.
***
София.
В Бизнес Инкубатора на София Тех Парк държавният глава Росен Плевнелиев ще награди финалистите в ежегодния национален конкурс по информатика CodeIT.
***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.
***
София.
От 09.00 до 11.00 часа, в хотел „Маринела", Заместник-председателят на Европейската комисия с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева ще участва в дискусията "Планът Юнкер - нови възможности за инвестиции в България".
***
София.
От 09.00 до 11.00 часа, в хотел „Маринела", министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова ще вземе участие в Десетата национална дискусия „Да! На българската икономика".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа, в сградата на Община Велико Търново, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи пред кметове от Северния централен район възможности за кандидатстване по екологични проекти.
***
София.
От 10.30 часа, в Министерството на образованието и науката (залата на етаж 7), образователният министър Меглена Кунева и експерти от министерството ще представят резултатите от националното външно оценяване за 4 клас и от изпитите по български език и литература и по математика за 7 клас.
***
София.
От 13:30 до 14:30 часа, JA Стартъп Хамбар, в сграда „Инкубатор" на София тех парк, ще се проведе дискусионен панел „Европейски измерения на обучението по предприемачество". В дискусията ще вземат участие: Меглена Кунева, заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката.
***
София.
От 09.00 часа, IV състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено дете.
***
София.
От 09.00 часа, X състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В., Кирил К. и Маргарита Л., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 09.30 часа, в централата на КТ „Подкрепа" (ул. „Ангел Кънчев" № 2, зала „Мецанин"), ще започне двудневната международна конференция на тема: „Социален диалог за икономическо възстановяване, достойно заплащане и устойчива заетост!".
***
София.
От 09.30 часа, II състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П. и Мартин Д., които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 часа, XIII състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил В., Николай С., Георги Г., Радослав С., Маноела М., Николай К. и Цаню Ц., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 часа, XV състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Т., Ивайло С., Красимира Д. и Пламен П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.30 часа, III състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен С., Младен П., Дейвид Г. и Петър И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.30 часа, VII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелин Ц., Антон А., Желязко К. и Никола Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 11.00 часа, в двора на сградата на Siemens в София ( ул. „Кукуш" №2), ще се състои официалното представяне на системата за предоставяне на обществени велосипеди на T Systems.
***
София.
От 11.00 часа, в Големия салон на БАН, председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров ще връчи почетното звание „Доктор хонорис кауза" на акад. д.ф.н. Людмила Вербицкая, президент на Санкт-Петербургския държавен университет.
***
София.
От 11.15 часа, в столичния „София Хотел Балкан", Зам.-министър на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова ще участва в конференция „Оптимизиране на потенциалните ползи от европейските стратегически инвестиции. Нови възможности за бизнес в България и Балканския регион".
***
София.
От 15.00 часа, в конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе Национален форум на тема: „Средното образование през погледа на университетски преподаватели от областта на педагогиката и педагогиката на обучението по: предизвикателство или необходимост".
***
София.
От 19.00 часа, в Националната академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов" ще се проведе тържествена церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 1016 в специалност „Актьорство за куклен театър".
***
София.
От 17.30 часа, в посетителският информационен център ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ" с автор Красимир Узунов.
***
Благоевград.
От 09.00 до 17.00 часа на партера в сградата на Община Благоевград ще се раздават материали и ръкавици във връзка с кампанията "Да изчистим България заедно".
***
Благоевград.
От 10.30 часа в Конферентната зала на Областна администрация - Благоевград, областният управител Бисер Михайлов свиква заседание на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията.
***
Белово.
От 10:00 до 12:00 часа в град Белово с граждани ще се срещат общинските съветнижци Васил Савов и Димитър Йорданов в офиса на ПП ГЕРБ.
***
Бургас.
От 09.00 часа, в Постоянен експозиционен център „Флора" - Бургас, ще се проведе конференция на тема: „Тенденции в опазването и управлението на защитените зони".
***
Бургас.
От 16.00 ч. в Експозиционен център "Флора" ще се проведе първата томбола по проект ФИЕСТА. Тогава ще бъдат изтеглени имената на 10 участници, които ще спечелят 5 големи награди.
***
Бургас.
От 13.30 часа в КЦ "Морско казино", зала Георги Баев, Окръжен съд - Бургас и Районен съд - Бургас организират конференция на тема "Контрабандата на хора - национално и транснационално престъпление. Наказателно преследване. Правото на убежище". Сред презентаторите са директорът на ОД на МВР - Бургас, ст. комисар Калоян Калоянов и известният арабист, учен в областта на политиката на Близкия изток и исляма, проф. дин Владимир Чуков.
***
Варна.
От 9.30 часа в Гранд хотел Варна ще се проведе втори ден на образователния форум на тема: „Ангажиментите на общините по прилагане на новия Закон за предучилищно и училищно образование".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа, в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе информационна за сектор „Отпадъци", организиран от Министерство на околната среда и водите.
***
Велико Търново.
От 14.00 часа, в Парк „Марно поле" ще се проведе Тринадесети детски ромски фестивал „Отворено сърце".
***
Велико Търново.
От 17.30 часа, в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои откриване на изложба „Образи и силуети" - 20 графични изображения с автор София Мирославова.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа, в читалище „Искра" ще се проведе Годишна продукция на балетните формации „Вирджиния балет" и Балет „Ритъм".
***
Велико Търново.
От 18.00 часа, от Студентски стол ще започне Тринадесети детски ромски фестивал „Отворено сърце" - дефиле по главната улица „Васил Левски".
***
Видин.
От 10.00 ч. в конферентната зала на Областна администрация - Видин ще се проведе Петата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци" от Област Видин. Събитието ще бъде посветено на 200-та годишнина от рождението на Екзарх Антим I . Организатори са РИО на МОН и Видински комитет „Васил Левски". Ще присъства председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски" Васил Василев. - Отразява Анна
***
Видин.
Oт 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин областният управител Момчил Станков, кметът на община Видин Огнян Ценков и доц. д-р инж. Илиян Ангелов, ръководител на Сектор "Прием на нови студенти" в Русенски университет "Ангел Кънчев" ще дадат съвместна пресконференция. Тема на пресконференцията е "Откриването на Обучителен център на Русенския университет във Видин" . - Анна/с акцент на кмета и общината
***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа в центъра на града ще се проведе XIX-ти Регионален преглед на старата градска песен „Божури".
***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в центъра на града ще се проведе концерт на Здравко Мандаджиев.
***
Горна Оряховица.
От 20.30 часа в центъра на града ще се проведе концерт на Цветелина Добрева.
***
Добрич.
В Регионалната библиотека „Дора Габе", отдел „Книгазаемане" ще бъде експонирана витрина с библиотечни документи, по повод 5 юни - Международен ден за опазване на околната среда.
***
Ловеч.
От 10.30 часа, заместник-министърът на правосъдието ще открие новия арест на затвора в Ловеч.
***
Пловдив.
От 10.00 часа, във Втора аудитория на Агрономически факултет, АУ - Пловдив ще се проведе НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА на тема „Специализирани видове туризъм - предизвикателства и перспективи", на която участие ще вземе зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа, в Регионален пресклуб БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет. Пресконференцията ще бъде посветена на кандидатстудентската кампания.
***
Стара Загора.
От 11.00 часа, в Регионален пресклуб БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на Руски клуб - Стара Загора на тема „Ден на Русия".
***
Стара Загора.
От 12.00 часа, в Регионален пресклуб БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на Дружеството на репресираните в Казанлък, на която ще бъдат съобщени проектите за 2016 година.
***
Стара Загора.
Незабравимо четиридневно изживяване за малки и големи очаква старозагорци и гостите на града в рамките на Фестивала на балканската скара "Стара Загора Мези". Той ще се проведе от 2-и до 5-и юни в новия парк, в кв. „Казански", с вход свободен.
***
Смолян.
От 14.30 до 16.30 часа, в зала 247 на Община Смолян, ще се проведе дискусия на тема „Възможности и перспективи - Туризъм с бъдеще в Родопите".
Созопол.
От 16.30 часа в Художествена галерия официалното ще бъде открита изложбата ,,Български резонанси в Париж" на французойката Елизабет Калмес.
***
Созопол.
От 23.00 часа, в амфитеатър „Аполония", с концерт на Христиана Лоизу ще бъде официално открит туристическият сезон Лято 2016 в Созопол.
***
Шумен.
Областният управител на Търговище Светлин Бонев ще вземе участие в работна среща, свързана с кампанията „Заедно в превенцията с престъпността".
***
Шумен.
Министър Румяна Бъчварова ще участва в работна среща по превенция на престъпността в града. Инициативата „Заедно в превенцията на престъпността" си поставя целта да ангажира всички институции, които имат отговорности за подобряване на средата за сигурност.
***
Ямбол.
От 10.30 часа в залата на Ямболски младежки консултативен център на ул. „Търговска" 2 ще се проведе дискусионен форум на тема: „Устойчиво екологично управление на водните ресурси в басейна на река Тунджа в област Ямбол", организиран от НЧ „Умение".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.