• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Брюксел.
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в заседание на Съвета на ЕС във формат „Заетост и социална политика" в Брюксел.

***
София.
В Централната софийска синагога на ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се проведе тържествената церемония за запалване на свещите на ХАНУКА - Празникът на светлината. Основната свещ ще бъде запалена от Президента на Република България Росен Плевнелиев.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на „Дондуков" 2 с министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили, който ще бъде на официално посещение в България.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне в Министерски съвет с министър-председателя на Грузия Иракли Гарибашвили, който ще бъде на официално посещение в България.

***
София.
В 8.30 часа пред сградата на ВАС ще бъде отслужен молебен, в който Българската православна църква - Българска Патриаршия призовава клир и миряни да вземат молитвено участие за изпросване Божията помощ за запазването на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" като собственост на БПЦ - БП.

***
София.
От 9.00 часа в зала "EFE" на Хотел Маринела София ще се проведе Седма национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика" Европейска България - стабилност и растеж. В дискусията ще участват еврокомисарят Кристалина Георгиева и икономическия екип на кабинета „Борисов".

***
София.
Владимира Янева и Румяна Ченалова ще бъдат изслушани в Комисията по етика при ВСС.

***
София.
В 9.30 часа, в парк-хотел Витоша, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференцията „Година на реформи в енергетиката. Каква е посоката?"

***
София.
В 10.00 часа в Прессклуба на БТА ще бъде отчено изпълнението на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали и получени резултати по проекта.

***
София.
От 14.00 до 19.00 часа в „Сентръл Парк Хотел" бул. „Витоша" 106 ще се проведе предколеден семинар „НЗОК и медиите в диалог за пациента".

***
София.
В 15.00 часа Столична община и „ЧЕЗ Разпределение България" ще подпишат Меморандум за развитие и ползване на електрическите превозни средства.

***
София.
От 15.30 часа в Конферентна зала на Съдебната палата ще се проведе пресконференция за Актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа.


***
София.
От 16.30 ч. в зала „Мусала" на хотел „Хилтън София" Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта ще наградят 19 работодатели от цялата страна.

***
София.
В 19.30 часа СДС ще отбележи рождения ден на партията в ресторант „Синия лъв" на ул. „Иван Вазов" 6.

***
Асеновград.
От 10.00 часа децата от ЦНСТ-Асеновград организират изложба, която ще бъде представена в Градската Библиотека.

***
Бургас.
От 10.30 ч. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) ще открие реновирания си Консултативен център, с адрес: ул. „Оборище" 109 - партер. На откриването ще присъстват г-н Константин Томанов - секретар на Централната комисия за БППМН при Министерски съвет и г-жа Йорданка Ананиева - председател на МКБППМН при Община Бургас. Секретарят на Централната комисия, Председателят и Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще отговорят на всички журналистически запитвания, касаещи противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

***
Бургас.
От 12.00 часа, в Капитанска зала на хотел „България" в Бургас, ще се състои пресконференция с участието на народните представители от ПГ на Коалиция „БСП лява България" Петър Кънев и Атанас Зафиров.

***
Бургас.
На Летище „Бургас" ще се проведе церемония по посрещане на 1 000-я полет по направлението Москва - Бургас - Москва на авиокомпания S7Airlines. Медиите са поканени от 15.30 часа на гише Информация в Терминал 2 на летище Бургас.

***
Бургас.
Благотворителен концерт по повод Никулден, който ще се състои в актовата зала на ОДЗ "ЗорницаЗвездица".

***
Варна.
От 10:00 до 12:00 часа народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Пламен Манушев ще има приемен ден за граждани на 7 декември (понеделник). Той ще отговаря на въпроси на варненци в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 в града.

***
Варна.
От 11.00 ч. в сградата на партията на бул. „Княз Борис I" 46 СДС-Варна ще се проведе пресконференция. Датата съвпада с годишнина от създаването на Съюза на демократичните сили.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа Великотърновският окръжен съд ще разглежда делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз. /Насрочени са заседания за два поредни дни - 7 и 8 декември, като се очаква да започнат съдебните прении/.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на площад „Цар Асен I" ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина" .

***
Враца.
В 9.30 кметът на Враца - Калин Каменов, ще преведе пресконференция в конферентната зала на Община Враца.

***
Видин.
Видин ще е домакин на поредната среща между представителите на местната и централната власт за обсъждане и предприемане на мерки за решаване на проблемите на Северозападна България. Форумът за обсъждане на инвестиционната програма за развитие на региона ще се проведе в залата на общинския съвет във Видин.

***
Добрич.
От 09.00 ч. в малката зала на Общината ще се проведе традиционната кметска оперативка.

***
Казанлък.
От 14.00 часа ще се проведе среща-семинар на тема „ Наркотиците и употребата им от ученици и подрастващи" в Младежки дом в Казанлък. Организатори на събитието са Община Казанлък, Младежки общински съвет - Казанлък и Сдружение "Майки срещу дрогата".

***
Пловдив.
В 9.30 часа Пловдивският районен съд ще гледа дрло с докл. В. Печилкова, 26 н. с., Срещу подсъдимите Георги И., Васил М., Димитър Х., Виктор Р., Николай П. и Спас Р. са повдигнати обвинения по чл.131 ал.1 т.12 от НК. На 03.01.2015 г. в гр. Пловдив в съучастие са причинили на Румен К. средна телесна повреда.

***
Пловдив.
От 11.00 часа народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов ще дадат съвместна пресконференция в пресцентъра на БСП - Пловдив.

***
Пловдив.
Пловдивският окръжен съд ще разгледа следните дела:
1. НОХД № 1944/ 2015 г. - докл. С. Станева, 9 часа, 10 зала Срещу подсъдимитe Данаил К., Златан Д. и Марек В. са повдигнати обвинения по чл.277а ал.2 от НК. На 13.11.2014 г. в землището на с. Красново Данаил К. и Марек В. като извършители, а Златан Д. като помагач, без съответно разрешение по чл.148 от Закона за културното наследство извършили теренни археологически разкопки на територията на недвижима културна ценност - средновековна крепост от 12 -14 в.
2. НОХД № 961/ 2015 г. - докл. И. Бонев, 9 часа, 1 зала
Срещу подсъдимите Мариян К. и Стоян Ч. са повдигнати обвинения по чл.255 ал.3 от НК. Мариян К. - През периода 12.11.2008 г. до 13.01.2010г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството му на пълномощник на фирма" Корект транс 1" ЕООД е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за " Корект транс 1" ЕООД в особено големи размери- 23 387, 84 лв.

***
Пловдив.
За втора поредна година Спасителният център за диви животни организира своята коледна кампания под надслов „Един ден за ранените диви животни". Това е кампания с която ще подарите един ден от идната 2016 година в грижи за дивите пациенти на Спасителния център на ваш близък, семейството или на себе си.

***
Силистра.
От 17.30 ч. на пл. „Свобода" ще се състои тържество по запалване на коледно-новогодишната украса.

***
Шумен
От 13.30 ч. ще се проведе консултативен съвет в зала 203 на Община Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.