• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за 11 февруари

Предстоящи събития в страната за 11 февруари

/КРОСС/ Плевен.
От 10.00 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева и минстърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открият Международно изложение - договаряне „Пчеларство - Плевен 2016" в търговски център „Мания Тауър" в Плевен.
***
Благоевград.
От 11.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще се срещне с кметове от Благоевградския район в сградата на община Благоевград, за да им представи възможностите пред общините за финансиране на проекти от МОСВ. От 13.30 часа министър Василева ще даде пресконференция в сградата на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район". На събитието ще бъдат представени и резултатите от изпълнението на проект „Разработване на планове за управление на риска от наводнения", финансиран по ОПОС 2007-2013.
***
Елхово.
От 11.30 часа Димитрис Аврамопулос, европейски комисар по миграция, вътрешни работи и гражданство заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще посетят зоната на отговорност на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Елхово.
***
Плевен.
От 14.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще участва в организира Националната конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред", който ще се проведе в зала „Плевен" в сградата на Областна администрация - Плевен. Събитието е организирано ое зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел.
***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.
***
София.
От 09.30 часа ще се проведе редовното заседание на Висшия съдебен съвет.
***
София.
От 10.00 часа ще започне редовното заседание на Столичния общински съвет.
***
София.
От 10.00 часа зала 2 на Столична община ще се проведе дискусионна среща на тема „Научноизследователски приоритети и проекти в ИКТ сферата и публично-частното партньорство". Зам.-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов ще даде брифинг веднага след срещата в 12.00 часа.
***
София.
От 10.00 часа на ул. „Кракра" 11 в залата на Съюза на архитектите в България ще се състои среща на членове на Форум "Културно наследство" (ФКН) с депутати във връзка с критиките на Форума към промените в Закона за културното наследство.
***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център ще бъде открита 33-та Международна туристическа борса „Ваканция & СПА ЕКСПО". На форума се провеждат професионални срещи и дискусии по актуални проблеми на туризма с представители на Министерство на туризма на Република България, браншовите организации, туроператори и агенции.
***
София.
Национален информационен ден по Програма за транснационално сътрудничество "Балкани - Средиземно море" 2014-2020 г. ще се проведе в Бест Уестърн Хотел Експо на бул. „Цариградско Шосе" № 149.
***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото ще заседава по делото срещу Н. Мечков, Н. Далакманов, А. Янев, Г. Тодоров, И. Попов, С. Кънчев, С. Далакманов, Н. Милчев, А. Вълчанов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 часа в Представителство на Европейската комисия в България фондация „Медийна демокрация" и на Медийната програма Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер" ще представят „Годишен доклад 2015: Отразяването на политиката в България и гражданското доверие в медиите".
***
София.
От 10.00 часа в Националния военноисторически музей ще се проведе Х научна конференция по лидерство на тема: Качества на личността и лидерски практики.
***
София.
От 10.30 часа 24 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Кирил Симеонов, обвинен за убийството на финландеца Яри Салминен.
***
София.
От 11.00 часа пред централата на БЧК председателят на Израелския Давидов щит Ноам Ифрах ще връчи на председателя на БЧК Христо Григоров ключовете на два медицински автомобила.
***
София.
От 11.00 часа в Националния Пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „АСЕН ЙОРДАНОВ - всепризнат учител и създател на съвременната авиация - патрон на Летище София".
***
София.
От 13.15 час в зала „Пирин" на Интер Експо и Конгресен Център ще се състои работната проява „Нови предизвикателства пред туроператорската и туристическата агентска дейност", организирана от Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти в рамките на Международната туристическа борса Ваканция и Спа Експо 2016.
***
София.
От 14.00 часа в Парк-хотел „Москва" Център Амалипе организира Национален форум, в който ще вземат участие директори от над 150 училища в цялата страна, работещи за превенция на отпадането на ромските деца от училище.
***
София.
От 15.00 часа в Зала „Официална" на Столична община ще бъде представен проектът „Осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението на територията на райони „Люлин" и „Връбница" на Столична община", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013.
***
София.
От 17.30 часа в Студио 5, НДК ще се проведе церемонията по връчване на Годишния знак „Отговорна компания - отговорни служители" за 2015 година. Отличието е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България" (ФПББ), Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).
***
София.
От 19.00 час в Литературен клуб "ПЕРОТО" ще се състои премиерата на "Обича ме. Не те обича", сборник с нови любовни разкази от 16 съвременни български автори.
***
Бургас.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за представяне на подробности за социалните услуги, осъществявани по проект „Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход".
***
Варна/ к.к „Златни пясъци".
От 10.00 часа в хотел Адмирал, Златни пясъци, ще се проведе втори ден на Четвъртата национална среща на земеделските производители в България .
***
Варна.
От 18.30 часа в зала "Пленарна" на Община Варна посланикът на Федерална Република Германия у нас Н. Пр. Детлеф Лингеман ще изнесе публична лекция. Събитието ще започне в. Дипломат номер едно на федералната република ще говори за бъдещето на отношенията между двете страни. Инициативата се организира от сдружение "Работилница за бъдеще България", фондация "Конрад Аденауер", Атлантически клуб в България и Община Варна.
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на НВУ "Васил Левски" във връзка с предстоящата кандидатстудентска кампания.
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в камерната зала на МДТ „К. Кисимов" ще бъде представена детската постановка „Карлсон и дребосъчето".
***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голямата зала на МДТ „К. Кисимов" ще се играе съвременната пиеса „Червило".
***
Видин.
От 15.30 часа в сградата на ОДМВР-Видин брифинг, след представяне на годишния Отчет-анализ за работата на ОДМВР-Видин през 2015г. На работното съвещание ще присъства главен комисар Христо Терзийски - директор на Главна дирекция „Национална полиция" (ГДНП) - МВР.
***
Враца.
От 13.00 часа в читалнята на РБ „Христо Ботев" ще се проведе дискусия с ученици от ПГТР посветена на Св. Валентин на тема „За толерантността в любовта".
***
Горна Оряховица.
От 13.30 до 16.00 часа в Младежкия дом ще бъде отворена мобилна лаборатория за безплатно изследване за ХИВ/СПИН.
***
Горна Оряховица.
От 15.00 ч. в Младежкия дом в Горна Оряховица ще се проведе образователна среща-дискусия за ученици под надслов „Любовта е...".
***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде открита изложба, посветена на Трифон Зарезан.
***
Пловдив.
От 09.00 часа в залата на Общински съвет-Пловдив ще се проведе заседание на
Общинските съветници.
***
Пловдив.
От 09.30 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Ерол Мюмюн срещу присъда на Хасковския окръжен съд. Подсъдимият е бил осъден на "доживотен затвор" за това, че умишлено е умъртвил Калин Д. по особено мъчителен начин.
***
Пловдив.
От 09.30 часа в 10 зала на Районен съд ще се разгледа дело с подсъдими Вакрил Т. и Сузана Н. по обвинение в имотна измама в особено големи размери.
***
Пловдив.
От 10.00 часа Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ организира конференции на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г." в зала „Проф. Архитект Йолов" на хотел „Рамада Тримонциум".
***
Пловдив.
От 18.00 часа в Бизнес хотел "Пловдив" ще бъде открита изложба живопис
"Нещо за споделяне" с участието на художничките Ралица и Ваня Бурови.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.