• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за днес, 2 септември

Предстоящи събития в страната за днес, 2 септември

/КРОСС/ *** 

София.
От 9.30 ч. по инициатива на вицепремиера Илияна Цанова в Гранитна зала на Министерския съвет ще се проведе кръгла маса, посветена на финансовите рискове при управление на европейските средства, съобщиха от правителствената информационна служба.

***
София.
От 10 ч. в Министерски съвет премиерът проф. Георги Близнашки и екипът му по изборните въпроси ще се срещнат с ръководствата на Централната избирателна комисия и на Съвета за електронни медии.

***
София.
От 15 ч. в Гранитната зала на Министерски съвет под председателството на вицепремиера Екатерина Захариева ще се проведе първото заседание на Енергийния борд.

***
София.
В 11 ч. в Заседателната зала на МВР министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще даде пресконференция на тема: „Състояние на МВР към края на август 2014 година".

***
София.
От 12:00 часа заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов ще даде брифинг по актуални теми, свързани с горския сектор, заболяването „син език" и търговското дружество „Напоителни системи" ЕАД.

***
Мизия.
В 9.30 ч. министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова ще посети засегнатите от наводненията райони на град Мизия, за да се запознае на място с работата по възстановяването на пострадали учебни заведения. Тя ще бъде придружавана от заместник-министър Ваня Кастрева и директора на дирекция „Организация, контрол и инспектиране" в МОН Лазар Додев.

***
София.
От 17.30 ч. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1, откъм Ларгото, фоайето на зала „Света София"ще се състои публично теглене на жребия за определяне на номерата в бюлетините и на реда за представяне на партиите и коалициите в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР в изборите за народни представители на 5 октомври 2014г.

***
София.
От 11 ч. в централата на КТ „Подкрепа" (ул. „Ангел Кънчев", 2) ще се проведе за насилието на работното място - пребити горски и общински служители от бракониери, както и за неизплащане на работните заплати в „Напоителни системи" - предстоящ протест на работниците и служителите в системата.

***
Добрич.
От 11:30 часа, в ЦНСТ 1 , град Добрич, ж.к. „Балик - Йовково" Община град Добрич ще даде заключителната пресконференция и официалното откриване на центровете за настаняване от семеен тип по Проект: „Изграждане на четири броя центрове за настаняване от семеен тип в град Добрич", финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-12/2011/037 по Оперативна програма "Регионално Развитие 2007 - 2013", Приоритетна ос 1. „Устойчиво и интегрирано градско развитие"; Операция 1.1. „Социална инфраструктура", която ще се проведе на 02.09.2014 год. / вторник / , с начало 11:30 часа, в ЦНСТ 1 , град Добрич, ЖК „ Балик - Йовково".

***
Бургас.
От 11 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за представяне на първите резултати от съвместната инициатива по набиране на средства за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения актьор - Георги Калоянчев, която официално стартира през месец юли.

***
Пловдив.
От 10 ч. в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледат жалбите на Костадин Павлов и Надежда Минчева спрямо взетите им от Пловдивския окръжен съд мерки за неотклонение „ Задържане под стража".

***
Прага.
От 20 ч. в Българския културен институт в Прага, Чехия, ще бъде открита изложба на студенти от бакалавърска програма „Интериорен дизайн" и магистърска програма „Пространствен дизайн" към департамент „Дизайн" на Нов български университет. В експозицията ще бъдат включени студентски проекти, които са свързани с учебния процес.


***
Бургас.
От 11 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще бъдат представени първите резултати от съвместната инициатива по набиране на средства за изграждане на скулптура на актьора Георги Калоянчев, която официално започна през месец юли.

***
Бургас.
В 10:30 часа Реформаторски блок - Бургас ще регистрира в РИК листата си с кандидати за народни представители от Втори многомандатен избирателен район - Бургас. На подаването на документите ще присъства и водачът в листата - зам.-председателят на СДС Костадин Марков.

***
Варна.
От 11.30 ч. във фоайето пред зала „Варна", община Варна ще се проведе награждаване на варненските спортисти - участници в младежката олимпиада в Китай.

***
Видин.
От 11 ч. в залата на Регионален пресклуб на БТА ще се проведе закриващата конференция по проект „Персоналът на МБАЛ "Света Петка" Видин АД с по-добри условия на труд", BG051PO001-2.3.03.

***
Пазарджик.
От 16 ч. в пресклуба на БТА в Пазарджик ще се проведе пресконференция, на която официално ще бъде представена листата на „Коалиция Лява България"

***
Благоевград.
От 17.30 ч. в зала № 5 на община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с началото на детския международен футболен турнир „Купите на община Благоевград

***
Пловдив.
От 10 ч. в заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция във връзка с откриване на Есенния салон на изкуствата 2014 с участието на солистите на концерта „Виртуози на цигулката": Кристоф Конц, солист на Виенската филхармония; професор Марио Хосен; децата-виртуози Александър и Мартин Зайранови и Жаклин Прайс, възпитаничка на НУМТИ, която специализира във Париж и Виена. На пресконференцията ще присъства и г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет "Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики.

***
Ямбол.
От 11 ч. в мол Ямбол АБВ ще представи листата си в Ямбол за предстоящите избори, на което ще присъства водачът на листата ген. Михо Михов.

***
Шумен.
От 12 ч. в залата на Областния и Общински съвети на БСП Шумен ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени кандидатите за народни представители от листата на Коалиция "БСП лява България" за 30 ти МИР Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.